Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniawg

jak prawidłowo depilować pachy?

Polecane posty

Gość aniawg

Do tej pory uzywałam tylko jednorazówek ale na drugi dzień już widac odrastające włoski a i podrażnić sie łatwo Wczoraj jak kolezanka podniosła reke do góry to taką miała tam tą skórkę delikatną jak u niemowlaka i jakby nigdy tam włosków nie miała Jak to robic i czego uzywać Prosze o rady

Gość 21_lat
depilator tak dziala:)

Gość aniawg
nie mam depilatora a poza tym słyszałam że to strasznie boli Miałam na myśli plastry do depilacji albo kremy te po których już sie tradycyjnie nie trzeba golić ...A może i faktycznie kupić sobie ten depilator Jak radzicie?

Gość 21_lat
ale to najwyzej chwile tylko boli a macie przez długi czas spokoj z odrastajacymi ciagle włoskami:)

Gość może koleżanka
usunęła włosy pod pachami laserowo, moze robiła wosk u kosmetyczki ale to strasznie boli

Gość depilatorka
Jak nic depilator:) Od paru lat pozbywam się nim włosków pod pachami. Z czasem odrastają mi coraz wolniej i są coraz słabsze.

Gość 21_lat
jak gole pachy depilatorem to smaruje sie pozniej dezodorantem nivea w kulce takim perlowo- rózowym. DZiewczyny ostrzegam ze do depilowania pach trzeba miec suche pachy:)

Gość depilatorka
Potwierdzam wydzpowiedź powyżej. Kiedyś ogoliłam mokrą pachę i po pierwsze szczypało mnie później, a po drugie całe to miejsce miałam bardzo czerwone. Po depilacji używam balsamu spowalniającego odrastanie włosków.

Gość aniawg
A przed użyciem depilatora zupełnie niczym sie nie smaruje? Jakies kremy pianki itp? I jak długo jest spokój z włoskami po depilatorze? Sory za głupie pytania ale nigdy nie używałam a troche sie napaliłam na jego kupno

Gość 21_lat
nie, niczym nie smaruj. pachy musza byc naprawde suche. wloski odrastaja po 2-3 tyg. i to wcale nie jest glupie ze pytasz. ja tez na poczatku nic nie wiedzialam:)

Gość Szecherezada...
To nie tak z tym depilatorem. To nie jest dla każdego. Ja mam wrażliwą, cienką skórę, a czarne, grube włosy. Za chiny nie wyrwę ich depilatorem. Nie tylko ból byłby nie do wytrzymania (jak się ma delikatne włoski to nie ma czego porównywać), ale trudno byłoby je wyrwać. Na pewno polałaby się krew. A nie jestem jakąś tam brunetką. Ja się już pogodziłam z tym, że nigdy tam nie będę mieć idealnie gładkiej skóry.

Gość TAKKkk**
zgadzam się z Szecherezada... kiedyś wydepilowałam sobie depilatorem pachy, ból był koszmarny jakimś cudem wytrzymałam, nie chcący również w depilator wcięła mi się skóra ;/ blizna została na miesiąc albo i więcej.. z pach lała się krew... nie polecam dla osób o delikatnej skórze i mocnym owłosieniu..

Gość 21_lat
TAKKkk pewnie depilowałas pachy jak mialas mokre chociaz troche.

Gość ja też nie mogę depilatorem
wrażliwa skóra, czarne grube włosy. typowa zima. każdy wyrwany włos=kropelka krwi. nogi jakoś przeżyje, zresztą tam skóra nie jest taka delikatna a pod pachami wolę golić.

Gość Szecher
Zapewniam, że moja skóra byla sucha. Próbowałam woskiem. Ani drgnęły. Wyrwać jeden włos pensetą jest trudno, czasem pojawia się krew. Bó duży. Niemożliwe dla depilatora. Ja nawet nóg nim nie depiluje, bo ból jest ogromny, nie do przeżycia. A miałam w swoim życiu masę wypadków, krew się polała, znam różne bóle, okolice bikini ciacham woskiem, a tam też mam grube włosy i takiego bólu nie znam. Ale mimo to, na nogach jest lepsza sytuacja. Im grubszy włosy i wrażliwsza skóra, tym ból większy. A moja jest cieniutka, naczynka mam płytko i boli niesamowicie. Ale gdyby tylko o sam ból chodziło... Po prostu nie każdy może używać depilatora, sorry...

Gość heyah...3213
Ja mam duzy prog bolu. uzywam do nog depilatora. ale mam tez jak ktoras pani powyzej cienką skorę, do pach raz sie odwazylam podejsc z depialtorem i NIGDY WIECEJ... krew, krew,. krew. a wlosiska tez mam gruba i czarne(po tym jak nie uzyje dep tylko maszynki) a na udach sa gruube wlosy ciemne...:( a bikini to tylko maszynmka bo sytuacja jest jak pod pachami.. krew..

ja raz wydepilowałam tam włosy pastą cukrową. Była krew, włosy co prawda wyrwałam, ale co z tego skoro bardzo szybko odrosły - po paru dniach:O nie opłaca się. Ja mam pod pachami baaardzo cienką, delikatną skórę i grube włosy więc pozostaje mi tylko maszynka i nieciekawy efekt:O

Gość SAE
Ale nie do końca depilator pomaga. Ja gdy się ogolę pachy zawsze wyglądają ŹLE!!! Gdy jednorazówką lub czymś podobym moja skóra wygląda, jak u innych po 2 dniach. Od ok.roku używam depilatora, włosy wolniej rosną i jest ich mniej, ale jest czerwona, a po kilku godzinach gdy już jest normalna to w sumie tak wstydze się unieść rąk. Co Wy robicie przed depilatorem?? Ja myję wodą, wycieram, depiluje a potem np balsam po depilacji do twarzy (for men- ale przecież faceci też mają gładkie twarze hehe).

Gość Kama 22
Ja mam kilka słów ku przestrodze- moje nieprawidłowe golenie pach zwykłą jednorazówką zakończyło się ogromnym podrażnieniem skóry (czerwone, zaczerwienione, łuszczące się i strasznie swędzące plamy), ale to nie wszystko. Myślałam, że to zejdzie i nie z tym nie robiłam- po miesiącu zaczęły mi wychodzić małe czerwone, potwornie swędzące krostki na szyi, klatce piersiowej i plecach. Im bardziej to drapałam tym było tego więcej, coraz więcej. Wylądowałam u lekarza- na skutek źle golonych pach zrobiło się jakieś zakażenie skóry, które rozchodziło się na resztę ciała. Dzisiaj po kilku dniach brania leków, smarowania jest lepiej. Nadal swędzi trochę, ale drapać nie można. Jak po 2 tygodniach nie minie- dermatolog:( Więc dziewczyny uważajcie, czasem lepiej zainwestować w dobry krem do depilacji:)

Gość stylonka
Mnie właśnie czasami kremy podrażniają, niektóre chemiczne składniki powodują że mam zaczerwienioną skórę, która piecze. wolę jednak używać depilatora. Ostatnio na electro.pl znalazłam całkiem niezły z brauna, który można też używać pod wodą czy z jakimś żelem ułatwiającym pielęgnację. I nawet nie kosztuje jaką niebotyczną sumę.

Przede wszystkim należy wykonywać jeden zdecydowany ruch maszynka zaczynając od kostek

Gość laser light sheer
i po problemie :)

Gość NatalkaKK
Maszynka nie jest dobrym rozwiązaniem, zawsze jednak będą odrastać takie twarde włoski no chyba, że się depiluje pachy każdego dnia:( z kolei wosk podrażnia skórę, przynajmniej moją. Depilacja laserowa jest rozwiązaniem skutecznym, bo pozwala się pozbyć problemu i skóra po niej jest gładziusieńka. Trzeba tylko brać pod uwagę, że zabieg kilkakrotnie się powtarza. Ja depilowałam pachy w estetica w Krakowie laserem light sheer duet, skraca on czas depilacji!