Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hally

Jak w 3 miesiące pozbyć się CELLULITU???

Polecane posty

Mam 3 miesiące na to, żeby się go pozbyć. Jestem szczupła, jednak cellulit mam dość zaawansowany :o Co robić? Pomóżcie!!!

Stosować peelingi kawowe, robić okłady z kawy, cynamonu i spirytusu i zawijać sie w folię spożywczą (godzinka pod cieplym kocem)..ja jestem po 4 foliowaniu, cellulit WYRAŹNIE się zmniejszył!!

A jak taki zabieg dokładnie wykonać? Poproszę o przepis :)

Gość MeOne
dobre pytanie :D też mam mało czasu na pozbycie się cellulitu :(

Kinguchna84 podaj dokładne proporcje na wykonanie tego zabiegu, proszę :)

Gość nie pozbedziesz sie go nigdy
a c dopiero w 3 miesiace. taka jest prawda

Nie gadaj głupot , można sie pozbyć celullitu. Najszybciej u kosmetyczki ale zabiegi w domu i ćwiczenia tez bardzo pomagają.

Już wam wszystko wyjaśniam:) A w ogóle to ja wczoraj robiłam peeling a potem od razu okład...ale mam dziś ciałko!! I cellulit jeszcze mniejszy!!!!!!!!!!!!! to jest rewelacyjne!! Dziewczyny jest dużo topików na ten temat - poszukajcie, bo są różne proporcje i składniki, nie każdemu może spasować ten mój skład:P No więc peeling to mielona najtańsza kawa( garść), gruboziarnista sół( 1-2 łyżki), żel pod prysznic i trochę oliwki dla dzieci:) mieszam składniki tak, żeby to miało konsystencję kremu, żeby dało się na ciałku posmarować, jeśli za gęste, dodaję żelu, jeśli za żadkie-dosypuję kawę;)

Gość nie pozbedziesz sie go nigdy
nie mozna i wiem to wlasnie od kosmetyczki z reszta wystarczy troche poczytac. mozna go zmniejszyc, ale nie mozna sie pozbyc zadne zabiegi na to nie pomoga. bo cellulit to nie tylko zbity tluszcz, ale i zaburzenia krazenia i gromadzenie wody itp rzeczy, wiec kremy i zabiegi mozesz sobie schowac. dodam, ze jestem ponizej wagi idealnej ktora chcesz osiagnac, uprawiam sporty, trzymam diete i uzywalam parktycznie wszystkiego wiec wiem co mowie.

a teraz okład:) do dużego kubka 0,33 wsypuję -3 łyżki kawy mielonej -łyżkę cynamonu zalewam wrzątkiem do wysokości proszku, mieszam, ma się zrobić taka papka, jesli za gęste-dolewam więcej wody:) Potem dodaję -5 kropli olejku cynamonowego -łyżkę spirytusu -trochę oliwki dla dzieci (np. bambino) i mieszam dokładnie, robi się z tego taki "glut":P i tegoż gluta nakładam na ciałko(w moim przypadku od pasa w dół, ale muszę kiedyś na ręce też nałożyć, chociaż może być ciężko ;) ) Potem zawijam sie folią spożywczą, zakładam getry i maszeruję pod kołdrę z kocem, leżę ponad godzinę, spłukuję, wcieram jakiś balsam antycellulitis (obecnie AA ) i to by było na tyle :):):):):) POLECAM!! bo to niemalże darmowy zabieg a efekt dużo lepszy niż po zabiegach w salonie kosmetycznym za straszną kasę!!!!

Gość supermemo
Krem Eveline.

Gość supermemo
Polecam krem Eveline Spa taki zielony. Uzywam go juz pare ladnych miesiecy. Efekty sa widoczne juz po 3 tygodniach. Ja po 3 tygodniach kompletnie zapomnialam co to celulit a dodatkowo ubylo mi 1 cm w udach. Skora ladna, jedwabista, bez wglebien. Jak uzywam kremu? Codziennie rano i wieczorem nanosze krem na uda i pupe. Nie stosuje zadnych folii, ani cwiczen. Efekt jest wspanialy z tym ze trzeba byc systematycznym. Coz jeszcze moge napisac.. Czytalam, ze ten krem stosuja takze modelki kiedy musza szybko pozbyc sie paru cm w udach. Z tym ze one obwijaja sie folia i biegaja 30 minut dziennie lub skacza na skakance 500 razy x 2 dziennie. Efekty sa ponoc jeszcze lepsze jezeli chodzi o schudniecie. Jezeli chodzi jedynie o celulit to nic nie trzeba robic jedynie nakladac kremik. Z cala odpowiedzialnoscia polecam ten krem. Kosztuje nieduzo jakies 13 zlotych. Minusy kremu: - starcza na 1-1,5 miesiaca przy codziennym stosowaniu - ma w skladzie mentol ktory bardzo chlodzi cialo, wiec powoduje ze jest nam zimno ( niektorym to nieodpowiada, mi osoboscie bardzo pomaga w samopoczuciu, czuje sie bardzo swieza przez to i wypoczeta). Pozdawiam i zycze sukcesow w pozbywaniu sie celulitu :)

Gość supermemo
Polecam krem Eveline Spa taki zielony. Uzywam go juz pare ladnych miesiecy. Efekty sa widoczne juz po 3 tygodniach. Ja po 3 tygodniach kompletnie zapomnialam co to celulit a dodatkowo ubylo mi 1 cm w udach. Skora ladna, jedwabista, bez wglebien. Jak uzywam kremu? Codziennie rano i wieczorem nanosze krem na uda i pupe. Nie stosuje zadnych folii, ani cwiczen. Efekt jest wspanialy z tym ze trzeba byc systematycznym. Coz jeszcze moge napisac.. Czytalam, ze ten krem stosuja takze modelki kiedy musza szybko pozbyc sie paru cm w udach. Z tym ze one obwijaja sie folia i biegaja 30 minut dziennie lub skacza na skakance 500 razy x 2 dziennie. Efekty sa ponoc jeszcze lepsze jezeli chodzi o schudniecie. Jezeli chodzi jedynie o celulit to nic nie trzeba robic jedynie nakladac kremik. Z cala odpowiedzialnoscia polecam ten krem. Kosztuje nieduzo jakies 13 zlotych. Minusy kremu: - starcza na 1-1,5 miesiaca przy codziennym stosowaniu - ma w skladzie mentol ktory bardzo chlodzi cialo, wiec powoduje ze jest nam zimno ( niektorym to nieodpowiada, mi osoboscie bardzo pomaga w samopoczuciu, czuje sie bardzo swieza przez to i wypoczeta). Pozdawiam i zycze sukcesow w pozbywaniu sie celulitu :)

Gość MeOne
też używam tego kremu co post wyżej. jednak nie codziennie, bo to zimno, które powoduje ten krem, czasem jest takie ogromne, że leżę pod kołdrą, kocem i ponad godzinę nie mogę 'dojść do siebie'. jednak efekty są, cellulitis znacznie mniejszy, praktycznie juz go wcale nie mam ;)

Kinguchna dziękuję bardzo :) A poradź mi proszę jeszcze gdzie mogę kupić ten olejek cynamonowy?

Gość łojejej
do supermemo jak smarujesz się rano tym kremem to potem zakładasz normalnie ubrania? przecież to nie wsiąka tak szybko

Gość Sabinosss
Może nie idzie się pozbyć się cellulitu ale I fazy (czyli skóra gładka, a jak mocno się ściśnie to coś widać)tak mam na łydkach, ale na udach widzę IV faze i na pewno idzie się jej pozbyć!!! Zaczęłam jeżdzić na rowerze stacjonarnych, trochę ćwiczyć oraz wieczorem prysznic ciepło-zimny i balsam. Uwazam, że skóra trochę się poprawiła, ale jak na razie nadal fatalnie wygląda ;)

Eteryczny musi być ten olejek :) Ja kupiłam na stoisku z prezentami, gdzie były kadzidełka, no i olejki, ale na pewno będą w india-shop ;)

Gość stop-cellulit
Cellulit w 3 miesiace nie zredukujesz. Ja jestem szczupla, a walcze z nim ponad 4 miesiace i ciesze sie jak norka, ze cos mi sie w koncu redukuje. Przypinam sie do wypowiedzi Sabinoss, oraz dokladam swoje, czyli codzienne masaze skory. Peeling kawowy moze ladnie naskorek wygladza, ale znikniecie po jednym zabiegu cellulitu jest niemozliwe.

Kinguchna dzięki :) Dziewczyny a co myślicie o plastrach na cellulit? Stosowałyście może, były efekty?

Gość Sabinosss
Ja plastrów nie stosowałam, inni mówią, że może wpłynąć na inne organy ;) a mówią to Ci, którzy nie mają cellulitu lub nie wiedzą, że mają ;) Ale może spróbuje ;)

a co ma zrobic kobieta, ktora ma problem z pekajacymi naczynkami na nogach? kofeina jest przeciez w takim przypadku zabroniona.

Gość hadusz
przepis jest prosty .. nie można pic ani jeść rzeczy które zatrzymują wodę w organizmie .. czyli odpada picie kawy , solenie, słodycze itp a za to minimum 3 l wody dziennie przez pierwszy miesiąc trochę się spuchnie przez ta wodę ale w momencie kiedy organizm się przyzwyczai zacznie ja poszczać .. ćwiczenia minimum 3 razy w tygodniu i nie pisze o aerobiku tylko o ćwiczeniach siłowych ( bardzo dobre ćwiczenia ma Cindy Crawford ) do tego można sobie pomoc głamem albo jakimiś błotem , algi na ciało .. ciężka praca ale ja tez zaczynam :) wakacje już niebawem

Gość liberal girl
uważajcie na cynamon i w ogóle na kosmetyki rozgrzewajace - naprawdę mogą zmasakrować nacyznka krwionośne

Gość liberal girl
eh, aja pierwszy raz w życiu postanowiłam uwierzyć suplementacji i łykam 3 tydzień tabletki antycelulitowe Po dwóch mieisącach ma być WIDOCZNY efekt - zobaczymy albo nie zobaczymy :p