Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokolinka6565

kompleks krzywych zębów

Polecane posty

Gość kokolinka6565

mam 17 lat .... wyglad jest dla mnie potrojnie wazny........ a kiedy jestem w jakims towarzystwie to wstydze się usmiechac :( ........ duzo ludzi mysli, ze jestem jakas ... drętwa :( ........ ale ja mam po prostu straszny kompleks :( ............... to jest coś o czym stale pamietam ...... swobodnie czuje sie tylko sama w domu ......... pozaa tym ciagle mam wrazenie, ze ludzi rozmawiajac ze mna patrza sie tylko na moje krzywe zęby! ;( ........... podoba mi się moja twarz i figura ...... wiele osob mowi mi, ze jestem ładna ... ale nie umiem sie usmiechac! ;( ;( ;( ........... jak patrze na wsyztskie aktorki albo nawet na moje niektore kolezanki :( ... to tak strasznie im zazdroszcze ze maja sliczne proste zeby ;( ................ to jest moj jedyny i najwiekszy komleks i nie potrafie tego zaakceptowac ;[ ........................ na staly aparat mnie nie stac ...... wiec nic nie moge na to poradzic............. ... tak tylko chcialam ze wyżalic ......

Gość ja mam ten sam problem a
jestem starsza od Ciebie :( aparat stały miałam założony, ale jestem uczulona na niego. Na kolejny z innego tworzywa już mnie nie było stać... i tak żyję z krzywymi zębami, które zatruwają mi życie :(

idź do pracy dziewczyno i sobie odłóż. jak by Ci to tak zawadzało to nie było by głupiego gadania o pieniądzach. ludzie zmotywowani góry przenoszą. chcieć = móc! Za dwa lata od założenia będziesz mieć piękny uśmiech i nawet gdybyś zbierała 3 miesiące (bo dłużej odkłada tylko idiota na aparat) to warto. chyba że księżniczka z Ciebie i do pracy nie pójdziesz - to cierp! Pozdrawiam :)

Gość kokolinka6565
a gdzie moglabym majac 17 lat odlozyc jak piszesz w 3 miesiace 3 tys. zlotych??

Gość wowwow12123
ehhhh ..... rozumiem doskonale ...............

Gość aalalallal
No przykre, ale to jest zaniedbanie twoich rodziców, zęby trzeba było prostować od razu, jak rosły.

Strasznie drogo 3 tys?? heheh mojej siostrze załozyli za 2 tysie, i żeby odrazu nie było ze jaks szit, ma piekne ząbki, normalne ze to kosztuje, ale... A co do uzbierania, kobieto, nie masz co płakac. Jakas kase od rodziców i rodziny na pewno dostajesz, wiec odkładaj, skoro to dla Ciebie priorytet. A po 18 roku zycia wez sie za jakas pracke dorywcza czy cos i nawet w wieku 25 lat mozna to założyc. Głowa do góry!!

Gość zaczarniłam sobie nick aleś ty
mądra. Ciekawe gdzie 17latka ma znaleść taką pracę. Nawet ktoś starszy opłacając mieszkanie, życie może mieć problem z odłożeniem takiej kasy. aalalallal - nie zawsze ruchome (bezpłatne) aparaty prostuja zęby. A rodziców może nie być stać na stały aparat. Różne są sytuacje i nie można tak uogólniać.

Gość wowwow12123
dokladnie 3 tys ..... 1.300 gora 1.300 dol ... co jest konieczne ......bo ortodontka powiedziala, ze bezsens zakladac tylo jeden na gore bo pozniej i tak mi sie pokrzywia od krzywego dolu ......... do tego .. co miesiac wizyty 70 zl ...... wiec wyjdzie nawet duzo wiecej niz 3 tys.....

Gość wowwow12123
u mnie w krakowie tak jest przynajmniej .......

Gość kokolinka6565
ja mieszkam w malym miescie ...... ale o aparat dowiadywalam sie w lodzi i podobnie mi powiedzieli ....... 1200 za kazdy + wizyty 100zl

Gość rob co chcesz nawet
ludzie maja gorsze kompleksy albo choroby, ktore wsplywaja na ich wyglad .... i co? musza z tym zyc ......

Gość mam to samo 09090-9
wstydze sie umsmiechac ..........

Gość SylwiaMikoś
Też wstydziłam się uśmiechać a aparat założyłam sobie dopiero gdy miałam 25 lat!Także nie załamuj się !!Jeśli zdecydowałabyś się na jego założenie to polecam ci zapisać się na leczenie ortodontyczne do dr Iwony Gnach-Olejniczak!Mi kilku ortodontów odmówiło leczenia a pani doktor podjeła wyzwanie i dzięki niej od roku cieszę się pieknymi ząbkami i super uśmiechem!!