Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to zrobić....

Chcę się wyprowadzić od rodziców ale...

Polecane posty

Gość jak to zrobić....

Studiuję dwa kierunki jeden dziennie, drugi zaocznie, mam 22 lata i do zakonczenia pierwszej magisterki 2 lata. Mieszkam z rodzicami, wrunki mieszkaniowe mam dobre ale po prostu mam ich dosyć, nie potrafię się z nimi dogadać, męczy mnie mieszkanie z nimi, miałam już kiedyś przez nich depresje... Na samo wynajęcie mieszkania, ubrania, jedzenie stać mnie ale niestety nie na opłetę tych studiów zaocznych:( Wiem ze jak pójde na swoje to ani grosza od niech nie dostane. Poza tym chciała bym zamieszkać z narzeczonym, zobaczyc jak to z nim jest na codzien:) Do pracy bym poszla ale by było mi bardzo ciezko nawet taka znalezc. Macie jakies pomysly by przekonac rodzicow do mojej wyprowadzki?

zawsze opłaca się wyprowadzić, a jak masz taką mozliwość to nie czekaj tylko do dzieła :)

rodzice powinni zrozumiec, z tego co piszesz juz mozesz sie usamodzielniać bo COŚ (spore coś!) robisz. a finansowo, może kredyt studencki? spłaca się to chyba po studiach

Gość jak to zrobić....
no tak ale nie dam rady oplacic szkoly. Pieniadze ktore mam sa odlozone ze stypendiow naukowych i z pracy za granica. Ale tak czy inaczej nie starczy mi na oplate tych zaocznych a nie chce rezygnowac... :(

Gość jak to zrobić....
O tych kredytach slyszałam niezbyt dobre opinie ale moze jeszcze się w to zaglębie. Macie jakies doswiadczenia z kredytami?