Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzegorz 25

co jest bardziej kaloryczne wódka czy piwo??

Polecane posty

Gość grzegorz 25

co jest bardziej kaloryczne wódka czy piwo??Moja dziewczyna jest zdania ze piwo jest bardziej kaloryczne.Ja natomiast uważam ze wodka.

Gość piwo bo nie wypijesz tyle wodk
ile piwa ;p

Gość voodka bo alkohol ma dużą wart
ość energetyczną a w wódce jest go oczywiście więcej :)

jak wypijesz litr wódki i litr piwa to bardziej przytyjesz od wódki, jednakże należy rozważyć aspekt zwracania

Gość fdfddffd
jasne ja nigdy nie jadlam przy piwie i przytylam jak czesto pilam

Gość piwo jasne 05 l -380 kcal
setka wodki - 280 kcal

Gość kruszynka 3456
mnie sie wydaje ze wódka,chyba ze pije sie z colą light, a piwo na jednym przewaznie sie nie skonczy i pare piw ,wychodzi na to samo co by sie pilo wodke ,ale w sumie po piwie toalete odwiedza sie po pare razy na godzine,!slyszalam ze dla kobiet piwo jest dobre na piersi,ze robią sie jedrne i piękne !!

Gość nrkalsj
ja tez w sumie niewiem!! dla faceta to być moze piwo nie jest dobre bo brzuchol rosnie!!ja wódki nie pije jakoś mi nie podchodzi!!Jak pije piwo wogóle jesc mi sie niechce.

Gość brykowiec1
e no co ty mówisz !!pol litra wodki to juz napierniczony jestes SHIRAN???!!piwa trzeba wypic ok 7.zeby sie nachlać a wodki wystarczy 3 drinki !!

piwo mniej kaloryczne -- ja pije piwka!! moge nawet wypic 8 piw i jestem szczupla!!ale jeden warunek ---Nie żresz jak pijesz!!

eh co Wy gadacie : Wódka, średnio 225kcal - 100 ml [czyli setka] Piwo ciemne 42 kcal - 100 ml Piwo jasne mocne 64 kcal - 100 ml oprucz kcal piwo ma rowniez BIAŁKO I WĘGLOWODANYYYY!!!! takze piwo jest bardziej kaloryczne ! poniewaz inaczej liczy sie kalorie w wodce sa to kalorie o innym indeksie i inaczej sie wchłania - nie wchodzi w \"boczki\". natomiast piwo jak najbardziej bo ma węglowodany !!! ;]

jak pijesz piwo, nie skonczysz na setce czyli jednym kieliszku. wychodzi cała szklanka ktora ma duzo duzo więcej pojemnosci! poza tym tu wszystko sprawiaja weglowodany. wodka ich nie ma, kcal z wodki wydala sie nawet przez wydychanie. piwa nie. Dlatego wielu nałogowych panow ma tzn " miesien piwny" ;] zanim napiszecie bzdury, dowiedzcie sie troche ;]]]]]]]]]]]]]]]]]]

Gość grzegorz 25
aha czyli jednak jest piwo bardziej kaloryczne tak???

Gość fffssssff
jasne ze po piwie bedzie sie mialo brzuchol przeetestowalam na sobie i latem utylam jak pije drinki jest ok piwo zawiera maltoze i ma IG 110 dlateho tuczy

uglypeople.com- > PIWoOOOOOO co z tego ze w wodce, setce jest wiecej kalorii. kalorycznosc to nie tylko puste kalorie. to PRZEDE WSZYSTKIM WEGLOWODANY. ehhhhhhhhhhhhhhhhhh.

mnie sie wydaje ze wodka jesta bardziej wchłaniana i dlatego jest bardziej kaloryczna przez organizm!!ja po piwie do toalety lece 2,3 razy!!! po wódce wogóle!

eh Kasiu widzę że wiesz więcej niz ja po kursie dietetyka. ale coz, w takim razie ja juz sie nie wypowiadam bo racjonalne argumenty do was nie przemawiają. Piwo jest moczopędne , ale kto słyszał, zeby białka i węgloodany tak wydalac :o ;];];] Wodke wydala sie nie tylko przez mocz ale i przez wydychanie, nie ma białek ani weglowodanow. POZDRAWIAM I ZYCZE SWOICH DALSZYCH WSPANIAŁYCH TEORII NA TEN TEMAT.

kazdy alkohol ma kalorie Grzegorz!! czy piwo ,czy wodka,czy wino ,czy sliwowica::),czy bimber::) czy spirytus.:)jak się pije to nie jedz!!

JAK SIE PIJE TO NIE JEDZ??????????? KTO TO SŁYSZAŁ ????????????????? ładnie ładnie, to idz Grzesiu za radą kolezanki wypij z kumplami litr wódki na czczo bez jedzenia przy tym. zatrucie organizmu i to ze wymiekniesz po 3-4 kieliszkach gwarantwane. kasiu- skoro nie kumasz, a ktos kto sie zna kuma, to nie musisz podwazac tych faktow, bo "tak mi sie wydaje".. pozdrawiam Was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość weiwiqa
Nno ja tez nie wiem

no to niewiem! chyba sie nie znam! ale po piwie na serio jesc mi sie niechce .jakakolwiek impreza Ja nie pije wódki tylko piwo i to przewaznie mocne dębowe!!na drugi dzien waze 1,5 kg mniej!!

Gość alicja 2222
no to jak pic wodke z jakim sokiem --pomocy --bo ja tez juz nie wiem co lepsze???????

Gość grzegorz 25
no to co lepsze wodka ?? czy piwko???????????????

Gość kasjdao
NO wlanie co lepsze?? drinki?? czy piwka?????????

Gość miria
na dyskotece co lepsze piwko czy zamówić drinka??

Gość A JUTO
no to co lepsze??? bo nic niewiem z tego pomocy>>