Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mirelka13

MAM DYLEMAT..SZUKAĆ PRACY W POLSCE CZY ZA GRANICĄ???

Polecane posty

PISZCIE JEŚLI MACIE TEN SAM PROBLEM!!JA NIE WIEM CO LEPIEJ ZROBIC..?CHCIALABYM ZNALEŹĆ DOBRĄ PRACE TYLKO NIE WIEM CO MNIE TAK NAPRAWDE INTERESUJE CO ZROBIĆ?GDZIE SZUKAĆ PRACY???

Mirelka ja mam swiadectwo pracy bo pracowalam jako kelnerka a teraz nie wiem czy zaczac studia zaoczne i dalej pracowac za marna kase czy wyjechac....Najgorsze jest to ze nie mam znajomosci i nie wiem gdzie moge tej pracy za granica szukac i jak....

MAŁA_czarna_88 A ja skonczylam w tamtym roku szkole fryzjerska,ale nie chce pracowac u kogos w salonie wolałabym miec swój:P No a wyjazd brałam najbardziej pod uwage tylko teraz to juz nie wiem czy opłaca sie wyjechac..?i przez jaka firme..?

Wlasnie...tylko skad wziac kase na otworzenie wlasnego salonu...Rozumiem Cie.....Wiadomo ze kasa za granica jest wieksza ,posiedzi sie troche i mozna potem tu w polsce cos zdzialac a tak to co...zadnych perspektyw....:-( Sama mysle nad tym i nie wiem co robic...Nie mam pojecia przez jaka firme,jakie trzeba miec kwalifikacje,na jakim poziomie znac jezyk...

Nie chcę was zniechęcać dziewczyny ale sama teraz siedzę za granicą (Anglia) i wcale tak łatwo nie jest z pracą, życie drogie a do tego dochodzi tęsknota i poczucie że nie jest się u siebie. Jeśli chcecie wyjechać to najlepiej szukajcie pracy jeszcze z Polski ale na kokosy się nie nastawiajcie, no chyba że będziecie mieszkać tak jak stereotypowu emigrant- w kilka osób w mieszkaniu.

Ja juz bylam w Holandii ale nie długo...a teraz chcialabym wyjechac z chlopakiem bo juz nic nie stoi mi na przeszkodzie(szkoła skończona).No ale musze jeszcze nad tym wszystkim pomyśleć!Dzisiaj chce isc pochodzic po biurach i zobacze co tam mi powiedzą..

czarna44 :-0 i wlasnie nie wiadomo co tu robic....kurcze moja kumpela wyjechala z chlopakiem i zarabiaja naprawde duzo i nie maja zamiaru wracac do polski wczesniej niz za pare lat ,a siedza tam juz 3ci rok ale oni mieli prace po znajomosci...a ja nie mam jak czegosc znalezc.W Polsce jest strasznie trudno jak juz sie cos znajdzie to polowa wyplaty idzie na mieszkanie,a gdzie kasa na zycie i utrzymanie sie....

Rozumiem, zycie w Pl. jest strasznie drogie zwłaszcza w dużych miastach gdzie koszty wynajmu są często wyższe niż przeciętne zarobki...Jeśli chcesz wyjechać to szukaj pracy za granicą z Polski- są różne agencje zajmujące się tym, a w internecie mnóstwo porad jak szukać i jak sprawdzić czy agencja jest wiarygodna. co do znajomych którzy są zadowoleni- ci co wyjechali kilka lat temu mieli od początku łatwiej bo było nas tam mniej więc o pracę łatwiej a ludzie nie byli jeszcze tak uprzedzeni do imigrantów. takie osoby z tamtejszym doświadczeniem mają teraz łatwiejszą sytuację i nawet jak pracy jest mniej to wygrywają z tymi którzy tego doświadczenia nie mają (bo polskie doświadczenie różnie jest traktowane). Dziewczyny, wiadomo ze decyzja należy do was, ja tylko piszę żebyście nie nastawiały się że niewiadomo ile odłożycie bo życie jest naprawdę drogie, mnóstwo kasy zżerają rachunki, council tax itp.