Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gawi

proszę o pomoc w doborze bukietu

Polecane posty

Gość gawi

Witam, będę miała taką sukienkę i nie wiem za bardzo jaki bukiet do niej pasuje, proszę o jakieś porady, mam swój typ ale proszę o jakieś opinie, aha moja sukienka będzie cała biała, a garnitur pana młodego stalowy, dosyć ciemny a kamizelka srebrno-szara sukienka: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fcaf7858c2b914ba.html bukiet-mój typ: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9aa878254d720ac8.html

Gipsówka? Nieeee. Ja bym tu dała jakies kremowe storczyki albo tulipany, jakieś wyraziste duże kwiaty w kolorze tej ozdoby na sukni, plus zielone liście, trawka czy coś.

Gość nawet fajne podoba mi się
:)

Gość gawi
Początkowo o tym myslałam, ale ozdoba na sukni będzie biała, bo Pan Młody będzie miał stalowy garnitur dosyć ciemny i srebrno-szare dodatki więc ozdoba w kolorze ecru odpada i chyba musi być biała, tak mi się wydaje i nie wiem własnie jakie kwiaty, też chyba białe i myślałam o czymś oryginalnym

A może np białe storczyki (lub inne kwiatki), plus białe piórka, i jakieś srebrne ozdoby, żeby wpasować się w pana młodego - jakieś kryształki, srebrna siateczka dookoła bukietu czy coś?

Bardzo ładna sukienka :) A sama gipsówka będzie słabo widoczna. Skoro pan młody będzie w zimnych kolorach to twój bukiet też taki powinien być, może różowy, lub białe kwiaty z dużą ilością zieleni

Gość gawi
Hmm o tym nie pomyślałam, muszę poszukać jakiś zdjęć bukietów tego typu. Sukienka jest prosta i delikatna i w sumie chciałabym aby i tak był bukiet no i żeby to wszystko jakoś do siebie pasowało :)

sukienka ciekawa. hm, wyobrażam sobie was jako parę i ten bukiet. IMHO zupełni nie pasuje. będziesz wyglądać jak przysadzisty posąg. jakiej TY jesteś postury? ja widzę nieco geometryczną wiązankę bez zbędnych "fifraków", zakrywającą dłonie (tak, żeby pod spodem nic nie wystawało, żadne łodygi) to moje zdanie.

Gość gawi
Ja jestem w sumie średniego wzrostu i szczupła nawet bardzo, Pan Młody wysoki, spora różnica wzrostu jest między nami. I ile problemu z głupimi kwiatkami jest Ale taki garnitur nie pasuje do sukienki?Czy może być?

gawi - garnitur spokojnie będzie pasował. więc albo wybierzesz biel kwiatów - jako dodatek do sukni, albo postaw na bardzie wyrazisty akcent kolorystyczny (tylko dobierz do swojego typu urody), żeby złamać ogólny zimny obraz strojów :)

Gość gawi
tylko ze srebrnym wykończeniem?

Gość gawi
hellishbloodystorm - wiesz co ja się nie znam niestety na kolorach, może napisze jaki mam kolor włosów i oczu i coś mi poradzisz? Włsoy mam koloru nie do określenia tzn są takie bursztynowe, a oczy zielone, jasną cerę z piegami. To jaki kolor kwiatków?

Gość kijanka123213123
Gawi, konwalie, maly bukiecik do tej sukienki - pieknie!!! sukienka bajerancka, swietny wobor, ale nie psuj ej jakims gigantycznym bukietem, maly z konwalii!

Gość Jego Oczy są darem Niebios
A ja myślę, że stokrotki lub m\białe margaretki..lub z lili..;) białych:)

Gość nawet fajne podoba mi się

Tak konwalie tez, tylko tak wiecej ich;) Albo bukiecik mieszanych np konwalie, biała lilia, jedna kalia, margaretki;) itp:)

aha..A jaki do tego welon???:) całkiem gładki? czy końcem z wzorkiem?

Gość gawi
Dziękuję za miłe słowa co do sukienki :) Ale ślub jest na początku lipca i wtedy konwalii już raczej nie ma Fiolet, nie bardzo, chociaż taki niebieskawy pasowałby do garnituru A gdyby był biały bukiet z dużą ilością zieleni? ktoś chyba o tym pisał No własnie chciałam coś niedużego, sukienka jest z cieńkiego zwiewnego materiału i duży bukiet byłby za cięzki

Gość gawi
Raczej całkiem gładki, ale najchętniej wcale bym welonu nie miała tylko jakies kwiatki we włosach Ale będzie gładki i nie za długi, no i nisko zaczepiony

A może do margaretek, dodaj 3 niebieskie kalie? błekitne:)? Lub błekitne margaretki z białymi:)

Z Jakiego salonu jets ta suknia? Jakis markowy? czy taki z twego miasta;)?

Gość gawi
Ten niebieski pasowałby do garnituru chyba A suknia to firma Agnes model 1727, ale jak dla mnie była za droga i znalazłam krawcową która mi ją uszyła 1500zł taniej,pozatym moja krawcowa na codzień szyje suknie do salonów właśnie no i sukienka jest taka jak na zdjęciu tylko biała

Gość gawi
Aha a sukienkę znalazłam w salonie Flossman we Wrocławiu

Gość gawi
A gdyby to były jakieś polne kwiaty, np chabry?