Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Józef Slalin

cala prawda o SLD

Polecane posty

Gość Józef Slalin

juz sie rozprulo , ze trop w śledztwie ws. smierci i porwania Olewnika prowadzi do tej bandycko-mafijno-zlodziejskiej organizacji SLD

Na razie sznowny pan mecenas Piotrowski, mówi że Blidę zamorodowali Kaczyński z Ziobrą- SLD jawi tu się kryształowo.

Proponuję sprawę postawić tak: najpierw sprawiedliwość dla tych, którzy czekali DŁUGO i czekają. Czyli dla ofiar PRLu. Bliscy tragicznie zmarłej Pani Blidy mogą poczekać, nie taka ich sprawa ważna dla RP, jak rozliczenie ze zbrodniczej przeszłości kolegów i koleżanek nieżyjącej Pani Blidy. Zawsze odczuwam satysfakcję gdy źle się dzieje ludziom powiązanym z byłylmi władzami PRLu. I nadal życzę im jak najgorzej. Żałuję, ze sprawiedliwość ich nie dosięga i boli mnie to bardzo. Rzecz nie w samej pomście, jakże sprawidliwej ale w przyszłości. Niestety w znacznej mierze ludzie wyrośli w atmosferze szkodliwej ideologii i zakłamania wpływają na losy Polski, gdy powinni być pozbawiani zarówno stanowisk jak i majątków. Od sekretarza gminnej organizacji partyjnej przez POP do samej góry, dożywotnie odsunięcie od działalności publicznej i konsfiskata majątku. Jeśłi komus wydaje sie to radykalne, przypominam Chile. Zaraz pewnie usłyszę, ze to jest jezyk nienawiści :D A co? Mam kochać morderców z UB i ich mocodawców i tych, którzy korzystalli z tego systemu?

Znam trochę relacji rodzinnych byłych żołnierzy AK (o członkowstwie w WiNie nic nie wiem, być może na głos nikt nie chciał mówić) i jedno w tym przebija mocno jak cholera i powtarza się u wszystkich. Inwigilacja AKowców, nawet wiele lat po wojnie. Dlasczego? No cóż powiedzmy sobie jasno, do przełomu lat 60 i 70 to byli jeszcze stosunkowo młodzi ludzie o silnym kręgosłupie moralnym i nieuleczalnym wstręcie do władzy ludowej. Ludzie wyszkoleni wojskowo, potrafiący się łatwo zorganizować, także przechowujący broń. Wystarczyłyby sprzyjające okoliczności, taki Poznań 56 rozlewajacy się jak na Węgrzech i byłe podziemie skoczyłoby do gardła władzy ludowej. Gołymi rękami by ich wydusili przy aplauzie i udziale znacznej części narodu. Na ulicach byłyby aleje wisielców. I czerwoni o tym dobrze wiedzieli, ze to byłaby i jest wojna na śmierć i życie.

Zaraz ktoś powie, ze i czołgi sowieckie na ulicach. Tak, już szły na Warszawę w 56. No cóż, kolejna rzeź nie miała sensu ale chęć odwetu, naprawdę święte oburzenie, które ja do dziś czuję, bo odziedziczyłem je po rodzicach i dziadkach, pulsuje...

Gość azakloj
frk-09--->>>> swoje przekonania i frustracje wsadź sobie ... w buty będziesz wielka.

Gość azakloj
to tacy jak ty zieją nienawiścią i dla ciebie najlepsze wyjście to wojna domowa - prawda . a poza tym chciałabym zobaczyć ich MAJąTKI !!!!!

Gość azakloj
A AK -owiec i prawicowiec najlepszy nie martwy , ale wypchany.