Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna K.

zarejestrowanie samochodu - ile to trwa?

Polecane posty

Gość Anna K.

Czesc, czy moze ktos sie orientuje jakie procedury i ile czasu zajmuja przy kupnie auta? Auto bedzie kupowane w Polsce, z innego wojewodztwa. Chodzi o to, ze nie przebywam w miejscu zamieszkania (zagranica) a chcialabym je zarejestrowac w urzedzie komunikacyjnym w moim miescie, ale slyszalam, ze najpierw dostaje sie tablice tymczasowe a ja najwyzej moglabym tydzien wolnego wziac :( Prosze o jakies cenne informacje, z gory dzieki, Anka.

Gość Anna K.
Eh, i smutna wiadomosc jak dla mnie, bo co z tego, ze przyjade (1000 kilometrow), kupie, zarejestruje ... jak bede musiala za miesiac ponownie wrocic :( Eh, ta Polska. W innym kraju (Skandynawia) to pewnie przez internet bym mogla to zrobic, i pewnie wszystko trwaloby 1-2 dni.

sama rejestracja zajmie ci jeden dzień...tablice i naklejkę na szybę od razu dostajesz nowe...tylko dowód rejestracyjny dostajesz tzw.miękki i on jest na miesiąc....po miesiacu musisz iść do wydziału komunikacji wymienić ten dowód na stały i odbierasz też kartę pojazdu...ale niekiedy nawet już po trzech tygodniach jest ten dowód i karta pojazdu do odbioru..

Gość Anna K.
Heh, ciekawe jak w pracy zareaguja jak powiem, ze chce miesiac wolnego, zeby ... samochod zarejestrowac :D Normalnie paranoja ;) A dwa razy jechac to nie bardzo mi sie usmiecha :(

Gość mblach
To kup sobie auto tam gdzie mieszkasz i tam też je zarejestruj, jeżeli Polska Ci nie pasuje to wara od niej, ale nie tylko jak ci wygodnie, jeżeli możesz to zrzeknij się też obywatelstwa bo Polska nie potrzebuje takich "polaczków" jak Ty. Sama kombinujesz a teraz sapiesz że coś jest nie po twojej myśli. Przez takich ludzi jak ty w Polsce nigdy nie będzie lepiej. Rodacy proszę was, przestańmy psioczyć na własne podwórko, bo to i tak do niczego nie prowadzi a jedynie pogarsza wizerunek naszego narodu...

Gość gość
mblach Trochę szacunku!!!! przez takich jak Ty to w Plsce jest jak jest!! Dumni że w UE a biurokracja daleka od wszystkich standardów. Czasem warto powstrzymac się od nic niewnoszącego komentarza!

Gość gość
Ja czasowe dostalam na dwa tygodnie. Musialam przedłużyć na miesiąc bo się nie wyrobilam. Ale auto z zagranicy no i pare przeszkód stanęło na drodze. Mysle ze stale dostaniesz nawet w dwa tygodnie a jesli poprosisz w urzędzie (najlepiej kierownika) to i w tydzień dasz rade. Jutro dzwon i będziesz wiedziała co i jak

Gość gość
możesz napisać komuś upoważnienie i załatwi to za ciebie tu, w Polsce, i prześle ci ten docelowy dowód rejestracyjny za granicę

Gość gość
Nie mam pojęcia, bo zleciłam to Agencji Celnej. Panie zajęły sie wszystkim od tłumaczenia dokumentów, składania pism w moim imieniu po dowóz dokumentów pod moje drzwi =) Dla chętnych link: http://www.abak.radom.pl/?oferta,35

Gość mazurkiewicz

teraz to nawet jakby się okazało, że ci dokumentów brakuje a auto z zagranicy masz takie firmy, które pomagają w załatwianiu wszelkich formalnosci. My tak mięliśmy i przyznam szczerze nie wiedzieliśmy jak to ugrysć. Znajomy nam polecił www.duplikatydowodow.pl. Kompleksowa usługa- załatwili dupikat dowodu rejestracyjnego, my otrzymaliśmy komplet dokumentów juz do złożenia w Urzędzie. Super sprawa