czipsik 0 Napisano Kwiecień 14, 2008 Mam pytanko czy szczepiła sie któraś z was na raka szyjki macicy ?? jakie było wasze samopoczucie po szczepionce i ile kosztuje jedna dawka ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dontyouknow3 0 Napisano Kwiecień 14, 2008 podnoszę bo mnie również interesuje ten temat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monika d Napisano Kwiecień 14, 2008 Jedna dawka kosztyje ok 1200-1600zł. Ale nie szczepiłam się więc nie wiem. Słyszałam jednak, że jest skuteczna tylko wtedy, gdy jest podawana młodym dziewczynom (tj. ok 11-12 lat). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
A_B 0 Napisano Kwiecień 16, 2008 Mi lekarz powiedział że jest tylko wtedy skuteczna gdy dziewczyna zaszczepi się jeszcze przed okresem dojrzewania czyli jak tu monika d napisała około 11-12 lat. Po okresie dojrzewania ta szczepionka nic nie da. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mademoiselle catastrophe 0 Napisano Kwiecień 16, 2008 ja slyszalam ze sie nie oplaca, bo szczepionka jest malo skuteczna. firmy farmaceutyczne zbijaja na nas miliony a przeciez wystarczy sie regularnie badac, robic cytologie. ten nowotwor we wczesnym stadium jest calkowicie uleczalny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Kwiecień 16, 2008 To, co napisała mademoiselle catastrophe to prawda.Ponadto za jakiś czas wygaśnie prawo do monopolu i ceny spadną na łebna szyję.Jeszcze inną stroną medalu jest to, że rak szyjki macicy tylko w nieco ponad 50% wywołuje wirus HPV, w pozostałej tzw \"mniejszej połowie\" jest szereg innych czynników, przed którymi szczepionka nie ochroni... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach