Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamyk 33lat

Co zrobić, to ONA , czy nie Ona?????

Polecane posty

Gość Kamyk 33lat

Proszę o poradę. Mieszkam ze swoją dziewczyna 2 miesiące, wszystko jest super.......poza jednym . Nadal utrzymuje kontakt ze swoim ostatnim byłym.Powiedziałem jej że jestem trochę zazdrosny. Wiem że ona go kochała, a on nie,Ona mówi że to przyjaźń (ale czasami pada jego imię i wtedy jest mi smutno, bo wiem że o nim myśli.!!! )......Ja jestem zdania że z byłymi nie należy utrzymywać kontaktu, no może poza grzecznościowym "cześć" na ulicy, bo to rozdrapuje wspomnienia i człowiek chcąc nie chcąc podświadomie myśli o byłym partnerze, a to chyba nie jest dobre bo zaniedbuje się obecnego partnera;;; jest się niezdecydowanym, może ma sie nadziej do powrotu..itp....... Nie jestem dzieckiem i nie oczekuje że moja dziewczyna natychmiast się we mnie zakocha , nie jestem nadzwyczajny :), na razie wiem że mnie nie kocha, jest nam co prawda dobrze ze sobą. Nie mogę ograniczać jej wolności i wybierać znajomych............to jej życie i jej wybór ,dałem jej tylko do zrozumienia że jest mi z tym trochę nie dobrze. Mam zamiar jeszcze trochę poczekać bo mi na niej bardzo zależy......ale jest mi źle , bo nie lubię niepewnych sytuacji, chyba każdy nie lubi...... Z góry dziękuję za opinię i rady.

Gość A może ONA to ON
??🖐️

Gość musze Ci przyznac racje
mysle, ze nie dobrze jest utrzymywac kontakt z bylymi... Bo nawet jesli naprawde nic sie do nich nie czuje (choc to watpliwe czasem) to moze to sprawiac przykrosc obecnemu partnerowi...

ja mimo, że ponoć jestem inteligentna to nic z tego nie zrozumiem. co ja mam tutaj ocenić? w czym Ci doradzić? nawet jednego pytania nie ma w Twoim poście. hmmm.... mam osądzić Twoje lub jej zachowanie? czy mam prawo was osądzać?dziwne...chyba sie raczej nie udzielę... pozdrawiam ;-)

Przykro mi stary, ale jesteś dla niej tylko przejściówką :o Albo znajdzie nowego, lepszego od Ciebie, albo wróci do poprzedniego 🖐️

no a czy On nie może być tym nowym? przecież może....dlaczego miałby nie móc? ja chyba jeszcze śpię...muszę się obudzić albo naprawdę jakaś głupia jestem...

Gość pamparam
ona nie moze zapomniec o tamtym facecie a dopóki tego nie zrobi to nie bedziecie szczesliwi. daj jej jeszcze troche czasu ale mysle ze kontakty ze swoim bylym trzeba od razu ograniczac do min. bo inaczej nigdy sie o nim nie zapomni

Gość Kamyk 33lat
Ja mam też takie wrażenie, bo nigdy z czymś takim sie nie spotkałem..........Nie chce jej powiedzieć wybieraj albo ja albo on......bo boję się jej wyboru, ale z drugiej strony miłość nieodwzajemniona jest chyba czymś o wiele gorszym...:(

Gdyby miał yć nowym, to nie wspominała by o starym. Dobrze, że podczas seksu chociaż nie wykrzykuje jego imienia, albo nie porównuje oobecnego do eks :o

Facet, okaż trochę jaj i postaw sprawę na ostrzu noża... a nie gadaj ze boisz sie jej wyboru. Wolisz być z nią i z byłym w tle???

Gość pamparam
lepiej znalezc sobie kogos innego niz byc z kims kto caly czas mysli o innym facecie

Przykro mi stary, ale jesteś dla niej tylko przejściówką. Ona wróci do poprzedniego....;-) to może tak byłoby lepiej... ale ja to się nie znam... pójdę jeszcze spać to może potem trzeźwym oczkiem na to zerknę.

Gość Kamyk 33lat
Bardzo możliwe....... :((((

Gość calineczka z chin
Jak wiesz o spotkaniach z byłym to raczej ona juz Go traktuje na luzie.Mieszka z Tobą wiec jej na Tobie zależy.Bój sie raczej zeby byłemu nie zachciało sie jej zdobywać.Jej bym ufała.Powiedz swojej kobiecie ze ją kochasz i boisz sie ze ją stracisz a nie chcesz jej ograniczać.Powodzenia.

Gość DDDDDDD
niestety czeka Cię nieciekawa rozmowa z dziewczyną... Bez konkretnej decyzji z jej strony zawsze będziesz drugi a na to nikt nie zasługuje. Albo jesteście dla siebie albo jesteście tylko jakimiś produktami zastępczymi. Nie może być tak, że ona jest z Tobą dla Ciebie a z nim (w myślach) dla siebie. Bezsens i skończy się źle i boleśnie dla Ciebie. Nie mów jej delikatnie, że jest Ci nieprzyjemnie z tym, że ona o nim mówi, myśli, kontaktuje się itd. Powiedz, że po związku oczekujesz więcej niż wspomnień o byłym. Sam sobie natomiast odpowiedz na jedno. Czy czujesz z jej strony cokolwiek? Czy odwzajemnia Twoje uczucia? Czy nie za szybko zaczęliście się spotykać po jej byłym związku? Jeżeli za szybko się jej "trafiłeś" po byłym to niestety możesz mieć ciężko, bo ona być może "leczy się".

Gość DDDDDDD
I mam zdanie jak większość dojrzałych tu ludzi: kontakty z byłymi są zawsze ZŁE, zawsze nacechowane emocjami i silnymi wspomnieniami (najczęściej idealizujemy to, co było i zapominamy o złych rzeczach, po prostu sobie fantazjujemy).

powiem tak nic nie wyjedzie z tego skoro ona jak mówisz mysli o nim . skoro sie od kogos odchodzi to chce sie zamknac rozdział w życiu i oteworzyc nowy a nie migdalic słowa z byłymi . z drugiej strony nie wiem czemu mieszkac ze sobą jak was NIc nie łaczy wygoda ? seks? czy co ? ona cie nie kocha powiedziała ci ,daje do zrozumienia , A ty co czujesz ?? to bez sensu skoro mówi ci wprost ze nic nie czuje a mysli o byłym ... to ma nadzieje powrotu do eks ...

Kontakt z byłą miłością może naprawde zepsuć nowy związek. Czasem nie zdajemy sobie z tego sprawy , że podświadomie nadal kogoś kochamy. Ale właśnie chęć rozmowy o tym czy wspominanie, spontaniczne wypowiadanie imienia właśnie o tym świadczy. To znaczy że emocjonalnie nadal jesteśmy z tym kimś związani. Osobiście nie zniosłabym chyba takich wspomnień ze strony partnera.Radzę Ci szczerze porozmawiać ze swoją dziewczyną, powiedz jej co czujesz kiedy Ona mówi o nim.

pozatym jak chcesz tkwic w zwiazku kochasz sie z nią a ona mysli o byłym :O to ie fajne badz facetem i postaw sprawe jasno a nie pitoli że sie boisz ze to że sramto