Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gupia baba

Jeśli w USA jest taka niby demokracja to czemu niby są tylko 2 partie

Polecane posty

Gość gupia baba

Partia demakratyczna i partia reublikańska ?

Gość Hillary Clinton
w USA jest wiele partii (m.in. Komunistyczna Partia USA) ale tylko dwie mają realne szanse wejścia do Izby Reprezentantów i do Senatu

Gość tam jest demo
bywam tam ,u brata.Mozna nie puszczac dziecka do szkoły i nauczać samemu,mozna zgrywac sredniowieczną damę,błazna ,zatrzymać się w epoce kamienia łupanego i żaden kurator nie bedzie cie nachodzil.. wyobrazasz sobie to u nas? nie puszczasz dziecka do szkoly,ubierasz suknie księzniczki i tak latasz do sklepu?---zaraz bys miala policje czy opieke spol na glowie albo skierowanie do szpitala psych

Gość tam jest demo
daleko nam do amerykanskiej demokracji,niestety :o

Gość xczvdfsvsdf
jak o systemie dwupartyjnym się nie wie to się nie powtarza tych głupich sloganów

Gość gupia baba
A czemu to komuniści mają tak słabe poparcie w USA ?

Gość gupia baba
a w polsce są partie komunistyczne ? chodzi mi o takie ktore swiadomie nazywaja sie komunistyczne i sie tego nie wstydza.. Nie mam na mysli zakamuflowanych (Np. PIS).

jesli wedlug ciebie pis to partia zakamuflowana komunistyczna to ty naprawde musisz byc gupia baba buahahahahahaha

Gość gupia baba
no ale może jestem gupia baba ale widze metody jakimi poslugiwalo sie pis podczas rzadzenia np. zagluszania, palowanie pielegniarek, scenariusze do programow publicystycznych, podsluchy. czy to sa demokrtyczne metody rzadzenia ?

Gość Lalande2125
o ile wiem, istnieje nadal Partia Komunistów Polskich "Proletariat" czy jakoś tak, w każdym razie w zeszłym roku jeszcze byli i czasem ktoś dla egzotyki przeprowadził z nimi jakiś wywiad niestety, społeczeństwo po raz kolejny nie dorosło do idei, bo poparcie mają śladowe :-P

Gość Od trzech lat w wawie
Ostatnie palowanie w Poslce odbyło się bodaj w XVIII wieku ale moze coś przeoczyłem :)

Gość fdasfasdfdasfasfs
w polsce socjalistów się nazywa potocznie komunistami i nikogo to już nie dziwi...

Gość fdasfasdfdasfasfs
to już zależy od punktu widzenia...

Demokracja to mocno przereklamowane hasełko :O Dobrze, że w Polsce jeszcze trzeba wysyłać dziecko do szkoły i wariaci nie chodzą po sklepach :D Jeśli dla Was to oznaki zdrowego społeczeństwa to... :P