Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flamasterka

Imię dla dziewczynki Oliwia.

Polecane posty

Gość flamasterka

co sądzicie? pytam z ciekawosci, bo jakos nie mozemy sie zdecydowac na nic konkretnego, byl juz pomysl na Amelke, Emilke a teraz na Oliwke :)

Gość szczerze oklepane imie

Gość mnie się bardzo podoba
Ja znam tylko dwie Oliwię- jedna ma 10 lat, a druga 2 latka. Nie spotkałam się z tym, że to jakoś szczególnie popularne imię. O wiele więcej znam Zuzek i Julek.

Ja jeszcze w sumie nie wiem czy to bedzie dziewczynka, jestem w 30 tyg ciazy i w poniedzialek moze sie dowiem, na usg polowkowym nie bylo widac siuraka ale lekarz nie kazal sie sugerowac... wiec dla chlopca imie nie bedzie probleme, no moze troszeczke... ale dla dzoiewczynki to wogole nie mam pojecia, ale chcialabym takie mniej oklepane a ladne, mi Ssie najabrdziej chyba podoba Alicja - ala , ale jezeli mam byc szczera oliwia odpada bo tych oliwek u mnie juz za duzo.. znacie jaikies fajne imionka malo oklpane?

Ja też mialam problem z wyborem imienia dla dziewczynki. Chccialam zeby bylo fajne, nie "oklepane" i zeby mi sie dobrze kojarzyło, zeby bylo takie swojskie a nie jakies wyszukane :D:D:D No i po negocjacjach wybraliśmy Lilianna ( Lilka). Malo komu się podoba i raczej rodzina jest nastawiona anty, ale męzowi się bardzo to imie podoba a do mnie też jakoś przemawia... wiec będzie Lilka... albo Kornel :D:D:D a co do Oliwi... zauwaylam ze jest ich jednak sporo... ale z 2 strony jest też sporo dzieci o innych imionach i tak naprawde jakiekolwiek imie bysmy nie nadali to zawsze się znajdą dzieci ktore je będą nosić...

Gość flamasterka
to, ze zapytalam forumowiczki co sadza o tym imieniu nie oznacza, ze sama nie mam wlasnego zdania i zrobie to co one mi zasugeruja a zenada jest to, ze tak myslisz Chinka czikulinka :( zapytalam, bo choc wiele imion nam sie podoba to nie jestesmy zdecydowani a w tym pytaniu nie ma nic zenujacego, bo do tego wlasnie chyba sluzy to forum?

Gość flamasterka
piekne imie Lilianna :)

Gość flamasterka
mnie sie bardzo podoba Weronika ale maz jest sceptyczny wiec zostaly te trzy imiona, ktore nam obojgu sie podobaja

Gość milia34
a moze mirella???

wszystkie 3 sa śliczne. Chyba wybralabym Amelię :D:D:D Mam jedno zle skojarzenie ale pozatym imie fajniutkie :D:D Emilia też fajne ale z tego co widze na naszym temacie to zapowiada sie na urodzaj Emilek w tym roku :D:D:D A Oliwia na koncu.

Gość każde jest oklepane na swoj sp
Nigdy nie da się przewidzieć, które imię będzie popularne. Moja mama 14 lat temu szukała nieoklepanego imienia dla mojej młodszej siostry. W końcu padło na Nikolę, a teraz małych Nikolek jak grzybów po deszczu.

mój brat ma córeczkę Oliwkę,na początku nie podobało mi się to imię ale już sie przyzwyczaiłam i teraz jest ok.Gdybym ja miała córkę to byłaby to Amelia:)

nie znam zadnej Oliwii, i tak walsnie dam na imie swojej corci!;) waham sie miedzy Oliwią a Liwią. u nas w miescia nasrane jest Juleczek i Zuzi wrr ;/

dla chlopca podobaja mi sie Oliwier (nie ma to nic wspolnego z janiakiem), Leopold (po moim dziadku), wiec gdyby sie okazalo, ze to jednak chlopczyk to bedzie ktores z tych dwoch.

Gość ivaawawa
leopold bardzo fajnie i oryginalnie.

dzieki :) w rodzinie u mojej mamy sa same oryginalne imiona np: leopold, waleria (moja mama), walenty (moj chrzestny), wincenty, eugenia, świerad, rozalia, martyna, pamela ... :D

Gość kiniulak
Coz,ja nie bede obiektywna,bo odkad pierwszy raz zetknelam sie z tym imieniem (OLIWKA),a bylo to jeszcze w liceum,od tamtej pory po prostu wiem,ze jezeli kiedykolwiek bede miala coreczke-to zadne inne imie nie wchodzi w gre:)I chociaz na razie nie planujemy dziecka,przyn w najblizszej przyszlosci,to szczerze mowiac troszke zaczyna mnie draznic popularnosc tego imienia...:) Ale tak poza Oliwka, to jesli mialabym pomoc bardziej podoba mi sie Amelka:) Pozdr!:)

Witaj, Mam córcię Oliwię i gdybym jeszcze raz miała wybierac to też by była Oliwia. Dla mnie to śliczne imię i wcale się nie przejmuje tym, ze jest ich dużo. Widocznie się ludziom podoba skoro tak nazywają. Kiedyś były Kaśki, Agnieszki, Magdy itd, teraz są Julki, Oliwie, Wiktorie. Zdecydowanie wolę, zeby było 5 Oliwek w przedszkolu niż jedna Konstancja, czy Wiesława.

Gość POPIERAM..........
POPRZEDNICZKĘ, DLA MNIE WAŻNE JEST ŻE IMIĘ MI SIĘ PODOBA A NIE CO INNI O TYM SĄDZĄ. MAM 10 MIESIĘCZNĄ JULKĘ I W D... MAM ŻE KTOŚ UWAŻA ŻE JULEK CZY OLIWEK JEST NASRANE

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Liwia mi się bardziej podoba

jedna Liwię znam, ma teraz okolo 5-6 lat, ta mala cierpiala na ADHD ;) ale to przeciez nie przez imie. Coz, mam kilka miesiecy aby sie zecydowac jak dam corci na imie.

Gość chciala bym ....
co fakt to fakt Oliwii , Wiktori. Julek i Zuz jest teraz na peczki ale jezeli komus sie to imie podoba i nie bedzi emu przeszkadzac zw w przedszkolu czy klasie jej coreczki bedzie pare dziewczynek o tym samym imieniu [ choc moze nie byc zadnej] to niech tak daja ;] Ja mam na imie Emilia i nigdy nie mialam w klasie zadnej emilki jestem z rocznika 88 a w liczeum ze mna byly az 3 tyle ze ja pierwsza hehe bo one po mnie byly urodzone;] no i wlasnie widze ze teraz cos to moje imie wraca i coraz wiecej osobom sie podoba;] no i mi nie przystworzylo jeszcze zadnych problemow;]

Gość Edzia Grzewaczewska
Nazywam się Ewelina Grzewaczewska (29 l.) (początkowa nauczycielka informatyki w zespole szkół) odpowiadam krótko: To imię jest obrzydliwe najohydniejsze imię na świecie jakie znam , przepraszam bardzo, bo może któraś z moich uczennic moją opinie zobaczyła lub parę nauczycielek które mają córki o takim imieniu żeby się na mnie nie gniewały, bo po prostu to jest tylko moje zdanie i tyle