Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzameduza

króliczki

Polecane posty

oststnio jak byłam u weterynarza z nim to biedaczek uszy miał na baczność ze strachu :( a to baranek wiec wygłądał dziwnie.wywrywał sie strasznie.jednak wysle męża :)

Nasz nie dość,że zawsze jest przerażony , nawet przy obcinaniu paznokci, to jeszcze gryzie.Na obcinanie paznokci jeżdżę z nim do sklepu ,tam gdzie go kupiliśmy, bo pani w sklepie takie zabiegi kosmetyczne robi bezpłatnie.

nie no nasz tylko u tego wtereynarza był taki wystraszony.pazurków jeszcze mu nie obcinalismy.weterynarz mowil ze to 5zł u niego kosztuje.orientujesz sie czy mozna zrobic 2 szczepionki jednego dnia?

Nie wiem czy można tak zrobić.Nic na ten temat nie znalazłam w internecie,a weterynarza nigdy nie pytałam.

musze sie wyrobic z tymi szczepionkami przed weekendem majowym bo trzeba je robic 2 tyg przed, a chce zabrac królika na działke. czy jest cos na co musze uwazac na takim wyjezdzie? jakies roślinki których nie moze jesc?

dzieki :) teraz to juz napewno nie zmusze sie do pracy :) szkoda tylko ze ta dzialka nie jest moja tylko znajomych bo zrobiłabym mu tam prawdziwy pałac :) kolega ma kota i podobno agresywnego wiec bede musiała uważac na mojego korka :(

My mamy psa i w tym króliczo - psim związku to królik jest szefem.Ale nie wiem jakby z kotem było.Moja siostra ma koty i jak jedziemy do niej z królikiem , to raczej go z koszyka nie wypuszczam bo się boję.:-)

Słyszałam ze w domu koty i króliki sie raczej lubią.ale ten kot znajomego mieszka na działce okrągły rok wiec jest troche dziki i podobno rzuca sie na inne koty.bede go trzymac na dworze w klatce i chyba kupie mu jeszcze domek do klatki zeby mógł sie schowac przed kotem, ewentualnie bede go na smyczy trzymac.ciekawe jak sie odnajdzie po 4 dniach poza domem.bo jak bylismy z nim ostatnio u rodzinki (tez maja królika) to niby sie z nim bawil siedzial w jednej klatce ale był jakis nie swój, w domu dopiero po pol godz wyszedł z torby

Nie jego otoczenie to czuł się nieswojo.Jak my ze sklepu naszego przynieśliśmy to przez parę dni jak z klatki wychodził,to chodził tylko po dywanie.Dywan się kończył i króliczek robił nawrót i w drugą stronę.W tej chwili biega po całym domu,bo czuje sie u siebie.Króliki mają bardzo słaby wzrok i poznają świat po zapachu,dlatego cały czas im się nosek rusza.:-)Jak coś pachnie nieznajomo to może być zagrożenie.A jak pachnie innym zwierzakiem to już w ogóle tragedia.

no nasz tez tak miał przez pierwszy dzien siedział prawie ze w miejscu.teraz łzi wszedzie a za toalete upatrzył sobie miejsce za lodówką :) teraz mu tam zagrodziłam to robi obok, przynajmniej łatwo mozna sprzatnac :) tez tak masz ze nie widzisz ze rośnie?moj mąż był tydzien poza domem i jak przyjechał to sie zdziwil ze tak urosl a mi sie wydawało ze wogóle, wczoraj położył sie tak ze wyciagnal przednie i tylnie łapki to sie zdziwiłam jaki duzy bo normalnie to siedzi jakby przykurczony tył to taka kulka

Jak jesteś z nim na codzień to nie zauważasz,że rośnie.Ja nie widzę a rodzinka mi mówi,że rośnie.A co do toalety.Wiadomo,że jak biega to bobki gubi za pupskiem wszędzie.Ale nasz się nauczył sikać w jedno miejsce.Dałam mu taką ścierkę z futerka i on na nią sika.:-)Co jakiś czas ją piorę i ten problem mamy z głowy.Można też królika jak kota nauczyć korzystać z kuwety,ale jak naszemu kuwetę postawiłam to była tylko do kopania i rozsypywania trocin.

mam go jakis miesiac i do tej pory nasikał moze 3 razy kolo lodowki wlasnie a tak sika do kuwety.bobki tez głownie do kuwety robi albo kolo wspomnianej juz lodówki :) grzeczna jest bestia :). oststnio przewróciłam kieliszek z winem i wylalo sie troche na dywan to nie szlo go odpedzic od tego wina, musialam go zamknac az nie wyschło :) chyba do tej pory czuje tam zapach bo gryzie mi dywan w tym miejscu

Coś w tym winie było:-) Nasz napastuje naszego syna , jak ten z dworu wróci i tak ładnie "wolnością" pachnie.Ociera się,podgryza,wylizuje.A taki napastliwy,że dzieciak się od niego opędzić nie może.

hehe, tez by sobie pewnie pobiegał :) a co do biegania to nasz maluch biega w tepie strusia pedziwiatra, nasi znajomi ktrozy tez maja krolika jak to zobaczyli to sie za glowy złapali ze tak szybko, poza tym skubaniec podskakuje na jakies pol metra w miejscu, Twoj tez tak ma?

Jeszcze odpiszę. Nasz też czasami biega jak nakręcony i skacze.Najczęściej to on chce psa do zabawy zachęcić,biega wokół niego,łazi za nim krok w krok , ale pies coś niechętny jest.Kiedyś jak się bawili,na samym początku, królik go ugryzł.Przez pewien czas pies tak się go bał,że jak królika z klatki wypuszczliśmy, to pies szedł do łazienki i w brodziku się chował.Teraz juz przed nim nie ucieka,ale trzyma pewien dystans.:-)