Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzameduza

króliczki

Polecane posty

Gość zuzameduza

hej.mam małego króliczka 2,5 miesiaca, chciałabym pogadac z kimś kto równiez posiada takie zwierzątko i oszalał na jego punkcie.jest ktoś taki?

Prosze spojrzeć w moją stopkę:-D Króliczki są milutkie , chociaż szkodniki straszne.:-)

ja kiedyś miałam 3 króliczki :) teoretycznie wszystkie miniaturkowe, a w praktyce tylko 2 (bo jeden okazał się wieeeelką miniaturką ;)) A ze szkodniki to też się pod tym podpisuję ;) Kable, pilot od TV i pościel nie raz spotkały się z ich ząbkami ;)) Płatek - śliczny kroliczek ;))

Gość zuzameduza
ale śliczny :) ja mam baranka w rudo-szare paski :) jak na razie do szkód moge zaliczyć kabel od ładowarki do tel a pozatym jest takim uroczym pieszczochem że sie nawet nie spodziewałem że króliki takie mogą być

Dziękuję.Ja w zeszłym tygodniu o 22.30 jeździłam po mieście i szukałam kawiarenki internetowej,w której mogliby mi kabel od routera dorobić i myszkę musiałam kupić.A wszystko zasługa naszego króliczka.Listwy przypodłogowe mamy z korka - powygryzane,przez zimę kwaitek taki ładny fikus benjaminek - zjedzony.I biedny pies,który czasem przechodzi "zmasowany atak królika".:-)

Gość zuzameduza
hehe mój jest jeszcze malutki waży pół kilo.łazi za nami wszędzie jak myje naczynia siedzi mi na stopach, a jak sie kąpie siedzi pod drzwiami od łazienki i patrzy przez kratkę, a jak leże z mężem na łózku to do nas wskakuje i nas liże, nawet telewizor z nami ogląda :) staje w takiej pozycji ze bardziej przypomina pieska preriowego niz krolika i patrzy :)

Gość jamam
mam kroliczka i uwielbiam go najbardziej na swiecie.ma cudna grzywke,bialy brzuszek ,bezowe futerko. lezymy razem na kanapie wieczorem ja go drapie po polisiach i boczkach a on mnie lize po rekach!jak jest zadowolony to zgrzyta zabkami.charakterek tez prezentuje -nie zacznie jesc puki nie dostanie dropsa dla kroliczkow.jak karma mu nie pasuje to obrazony chwyta ja (miseczke)pyszczkiem i wysypuje.jak chce swietego spokoju to z halasem rzuca sie w klatce na podloge i wyciagniety jak sledz spi.kocham go!na imie ma ........BOBUS wiadomo dloczego... pozdrowienia dla twojego krola

Nasz jest strasznie narwany.Nie lubi jak sie go na ręce bierze.Kupiliśmy go w sierpniu zeszłego roku.Może mieć około roku w tej chwili.Gdzieś czytałam ,że króliki długo się oswaja.Czasem mam wrażenie , że naszego tak do końca nie da rady oswoić.Mój syn uparł się ,że ma być samczyk.Może samiczka byłaby spokojniejsza?Lubi kiedy go głaszczemy,czasem sam przychodzi i się naprasza.Ociera się jak kot.Ale na kolanach czy na rękach nie wysiedzi minuty.:-)

MÓJ JEST KOREK bo zachowuje sie jak nienormalny :) czasami nawet nie nadąże za nim wzrokiem jak szaleje :)

Gość królicza mama
Jeszcze ja :) czasem mozna oszalec przy tym wariacie ale to najkochańsze stworzonko na swiecie :)

Gość królicza mama
Moj kocha banany jabłka gruszki jak zasluzy to rodzynek kilka mu daje poza tym uwielbia natke pietruszki rzodkiewke papryke zielona albo czerwona aaa i czasem mu daje szpinak bo za duzo nie wolno podobno !?! Lubi obgryzac gałązki z owocowych drzew rzuca sie jak wariat na suszona babke lancetowata itd itp zalezy na co natkne sie w sklepie a jego menu juz doskonale poznałam :)

mój jest malutki i narazie boje sie mu czegokolwiek poza kolbami i karma dawac.a co do rodzynek kumpela mi mowila ze moze zdechnac i ze mam za nic nie dawac

Gość królicza mama
rodzynki to podobno slodycze królika nic mu nie ma po nich !!! sam sie o nie prosi poza ty nikt ci nie mowi ze masz mu je dawac twoj wybór a kolby to tez nie najlepszy pomysl :P

dziwi mnie to ze kazdy weterynarz mówi co innego.moj powiedzial ze sianko woda do woli oprocz tego karma i kolby.mojej kumpeli lekarz powiedzial ze ma mu sianko dawac tylko na noc i to tez nie wiele a wody mu nie daje tylko liscie kapusty pekinskiej, a moj mi zabronil.nie wiem czy jest roznica w żywieniu miedzy barankiem a zwykłym?

Gość ajamamm
siano i woda do woli.to glowne papu.bez siana grozi mu zator gazowy.2 razy dziennie karma i porcja zieleninki na dzien(zielenina nie moze byc mokra od wody)no i ......smakolyk tak z milosci !w necie sa fajne strony o krolisiach .poszperaj.moj wlasnie wciaga sianko i na chwile obecna nic wiecej dla niego sie nie liczy!

siedziałam na forach chyba 3 dni.ale jak przeczytałam że królikowi trzeba dawac żółty ser na miekkie kupy to zrezygnowałam. jak powiedziałam o tym weterynarzowi to powiedział że przez takich debili on ma potem kolejki..

Witam.Mój wcina sucha karmę dla królików,sianko,uwielbia banany.Dajemy mu też jabłka , szczególnie te środki z pestkami,lubi też żurawinę,rodzynki,marchew,kapustę.Kiedy wychodzę z psem na spacer na łące zrywam wykę,koniczynę i mlecz.Też wcina.I przynajmniej spokój kwiatkom w domu daje.Jak zimą zielonki z łąki mu nie przynosiłam to kwiatki mi zjadał.:-D

Ja kupuję w sklepie zoologicznym gotową suchą karmę ale taką bezziarnową,bo nasz wyjada wszystko a ziarna i tak zostawia.

ja mówie o mieszance ziolowo -warzywnej w takiej przezroczystej folii, pani z zoologicznego powiedziala ze to jest podstawa żywienia ale ja mu daje czasem jako dodatek do normalnej karmy.a marchewke surowa? czy wysuszona?

Z mieszanką ziołową się nie spotkałam.Marchewkę wcina normalną , jak obiad robię to mu zawsze kawałeczek odkroję.

to sie chyba dzisiaj przełamie i mu dam :) a co do za karma bezziarnowa? ja mu kupowałam granulat z vitapolu to wybierał tylko pare i nie chcial jesc, teraz kupilam mu tez z vitapolu ale ziarenka kukurydza i jeszcze snacki w tym są to tez wybiera, chciałabym mu kupic cos co lubi i zje to co mu dam zebym byla pewna ze jest najedzony

To chyba jakaś niemiecka firma produkuje.W takich zielonych torebkach.Nie pamietam nazwy ani firmy.Jak poprosisz o karmę bezziarnową to pani w sklepie powinna wiedzieć o co chodzi.U nas można też kupować taką karmę luzem na kilogramy.Są w niej suszone warzywa(buraczki,marchew),owoce(jabłka , gruszki,morele,banany) i jeszcze jakieś inne rzeczy ale nie mam pojęcia co to.:-)W każdym razie królik to je i jest zadowolony.

W sumie to króliczki jak ludzie mają swój gust.Jednemu może smakować taka karma , drugiemu inna.Trzeba kupować po kolei i patrzeć co je chętniej.Ja na początku tez kupowałam taką typową dla królików,ale jak zobaczyłam,że ziarenek nie wyjada,to zaczęłam szukać innej.I okazało się ,że taka bez ziaren karma też jest.:-)

widziałam tak karme na wage w innym miescie ale u mnie w sklepie tego nie ma.a w sumie bez sensu kupuje normalne opakowania a potem stoja.a jak mu daje kolbe owocowa to az sie trzesie z radosci i jak by mógł to by zjadł cała na raz ale staram sie dzielic mu na pół.dzis ide z nim na szczepienie. czy to go bedzie bolało? chyba wysle męża