Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnaroza

ile trwa uszycie sukni

Polecane posty

Gość czarnaroza

dziewczyny ile trwa uszycie sukni slubnej ?z krawcowa jestem umowiona na szycie kwiecien, maj slub w lipcu suknie chce miec na tydzien przed weselem gotowa.Juz prawie polowa kwietnia ,a krawcowa jeszcze do mnie nie dzwonila i teraz niewiem czy do niej dzwonic czy jest jeszcze czas i nie potrzebnie stwarzam panike?poradzcie? :(

Gość pannnna
dzown do niej,bo nigdy nic nie wiadomo

Gość taka jakas see
2tyg-m-ca zalezy ile krawcowa ma zamowien

Gość czarnaroza
no jej tez powinno zalezec bo zaliczke wziela!ale chyba zadzwonie przynajniej nie bede myslec ;)

Gość pytamipytam
no a ile trwa szycie sukni miesiac 2 miesiace :(

Gość ja mam napisane
ja mam napisane na umowie termin realizacji do 21 dni,niewiem czy to tylko tak napisane czy faktycznie tyle szyja suknie ;)

Gość malutkama
mi krawcowa, co szyje w salonie ślubnym, powiedziała że uszycie jednej sukni zajmuje jej średnio tydzień, a jeśli szyje na zamówienie to więcej czasu, bo wiadomo, że za extra kasę bardziej się wczuwa, także spokojnie, zdążysz z tą sukienką :)

Gość juz to pisalam wcześniej
moja kolezanka ktora pracuje w salonie slubnym i szyją tam suknie mowila mi ostatnio, ze uszycie zajmuje jej nawet 1 week jak sie postara, ale szyje tez nocami calymi. no wiadomo pozniej przymiarka i jakies poprawki. wiec w niecaly tydzien tak juz z calościa z wykonczeniem jak sie postarac to sie wyrobi. zalezy jeszcze jaka to suknia pewnie.

Gość Inglott
Ja miałam pierwszą przymiarkę 17 marca a odbór 21 kwietnia. Terminy wszystkich spotkań i przymiarek krawcowa wyznaczyła mi na pierwszym spotkaniu - widac ma ustalony rytm pracy i dzieki temu nie musiałam zyć w niepewności.

Gość bambolejro
A mi wczoraj w jednym salonie powiedzieli że umawaimy się na dany dzień na szycie i one w ten jeden dzień usyzją. Tylko trzeba być na miejscu i mierzyć co chwilę i poprawiać w razie co. Ale szycie praktycznie od rana do nocy. Więc lepiej zadzwoń i się zapytaj bo jak widać co salona to inaczej...

Witam, Moja suknia ślubna bedzie szyka tydzień bo tyle czasu potrzebuje moja krawcowa.Jednak należy dużo wcześniej zapisać sie do krawcowej na szycie sukni.

Hejka! Ja zamówiłam sukienkę tydzień temu i na pierwszą przymiarkę idę 17 lipca a ślub mam 16 sierpnia:) ale krawcowa sprawdzona także się nie martwię:)

zależy jak ktoś wczesniej wspominał o ilości zamówień jakie ma krawcowa. Ja kupowałam sukienkę w salonie ale chciałam żeby mi uszyły nową nie chcialam takiej przymierzanej. Rozgłądałam się za sukienką w lutym to w salanoch mi mówiły że już mało czasu mam. Wkońcu w którymś się zdecydowałam i pierwszą przymiarkę miałam tydzień temu a śłub mam w czerwcu

Gość czarnaroza
czyli szycie sukni tak na oko zabiera krawcowej ok. miesiaca ;) czyli moje szycie rozpocznie sie gdzies koniec maja poczatek czerwca ehh a juz sie wystraszylam ze krawcowa o mnie zapomniala umowe podpisalam juz w listopadzie 2007 i wplaclam zaliczke,ale dla swietwgo spokoju zadzwonie do salonu kiedy do przymiarki :)

ja uważam że nie masz co się martwić ale dla spokoju możesz zadzwonić. Zobacz ja miałam przymiarkę na początku kwietnia czyli dwa miesiące przed ślubem.:)

ja slub miałam w9 czerwca suknia zamówiona była 13 stycznia pierwsze wymiary wziete potem przymiarka 26 maja 2 godzinna i odbiór + poprawki na 3 dni przed slubem 2 godziny ( byłam w ciaży stad taki odbiór ) ale zwykle tydzien przed slubem odbierasz