Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiniulak

nie mam pojecia...moze ktos pomoc???

Polecane posty

Gość kiniulak

Mam 23 lata i prawie od 6 lat jestem nonstop na pigulkach antykoncepcyjnych- to z powodu moich nieuregulowanych hormonow,przez ktore przy kazdym okresie ladowalam w szpitalu. Czy ktos ma informacje z dobrego zrodla na temat: czy powinnam ostawic pigulki na jakis czas,np 6 miesiecy,zanim zajde w ciaze,czy to zbyteczne,bo nie ma zadnego ryzyka i moge planowac ciaze zaraz po odstawieniu pigulek???

Gość SZANELKA26
Moja koleżanka przez 10 lat brała tabletki i od trzech lat sie stara o dzidzie i nic. A co do pytania to napewno ja zrobiłabym przerwe

Gość kiniulak
Wiesz,troche jestem zdezorientowana,bo nasluchalam sie roznych historii....a ostatnio dowiedzialam sie od zanjomej,ze lekarz powiedzial jej,ze 4 pierwsze miesiace po odstawieniu tabletek sa najbardziej plodnym okresem,jaki tylko moze miec kobieta,tylko co,jak juz zajdzie....?

kiniulak - koniecznie przed zajsciem w ciaze zrob sobie MIN.3 mczna przerwe!nie rob glupoty jaka ja zrobilam rok temu!wyciagnelam spiralke od razu zaszlam w ciaze ktora obumarla!ZAWSZE zostaja w organizmie slady po tabsach itp.!:-o

Gość kiniulak
Dzieki za przestroge.Nareszcie ktos potraktowal moje watpliwosci powaznie:)

tak to prawda ze po dwoch- trzech miesiacach od odstawienia jest sie najbardziej "chlonnym" i mozna od razu zajsc w ciaze ja bralam tabletki przez poltora roku jak odstawilam po trzech mies zaszlam i lekarz mi wytlumaczyl ze to po tych tabletkach

aaaa i dodam ze maly jest zdrow jak ryba ale tez sie balam zeby jakis komplikacji nie bylo dzieki Bogu jest wszystko ok

Zrób koniecznie przerwę... Ja miałam półroczną, a później cztery miesiące staraliśmy się o Dzidzie. Czyli wcale nie tak długo :-) Niektórzy lekarze twierdzą,ze nie trzeba,ale życie często pokazuje,ze ciąże zaraz po tabletkach są z komplkacjami... z najgorszym włącznie :-( Pozdrawiam.

Te słyszałam że po tabletkach w pierwszych miesiącach po odstawieniu jest najbardziej płodny okres. Z tego co wiem od lekarzy ginekologów (zresztą dużo opinii jest również w internecie) nie ma potrzeby robienia przerwy kilkomiesięcznej aby zacząć starać sie o dziecko, a szczególnie w twoim przypadku kiedy to twój organizm tak reagował na okres. Dodam jeszcze że po odstawieniu tabletek anty w pierwszych miesiącach jest trochę większe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże bliźniaczą. Może poszłabyś do lekarza i porozmawiała z nim o swoich wątpliwościach?? Aha..jeśli chcesz starać się o dziecko przyjmuj regularnie kwas foliowy (ok700ug), ponieważ tabletki anty powodują że nasz organizm ma jego niedobory.

Gość kiniulak
Dzieki dziewczyny:) Do lekarza pojde tak,czy inaczej,tylko ze mieszkam w Londynie i zanim poslucham opinii tutejszego lekarza chcialam najpierw zasiegnac naszych,rodzimych opinii... A o tym,ze tabletki powoduja niedobor kwasu foliowego nie wiedzialam.Dzieki:)

kiniulak polecam tabletki ProNatal firmy Sanatogen. Ja je kupiłam w Asdzie, pewnie też są w Bootsie i innych tego typu sklepach. Mają z tego jak porównywałam z innymi tabletkami najlepszy skład. Opakowanie różowe ze zdjęciem dzidzisia i kobiety w ciąży.

Co do Anglii...Tutaj poniżej 12tyg. lakarze nawet nie przyjmują kobiet ciężarnych,bo uważają, że właśnie do 12-go tygodnia jest naturalna selekcja.. Dramat!!!

Gość kiniulak
O rany!:)Ale mialam farta,dzieki A_B :)

Gość milianna.
wszystko zależy od tabletek twojego poziomu hormonów po tabletkach i od Twojego organizmu jedne kobiety zaraz po odstawieniu zachodzą w ciąże a inne długo latami się starają, nie ma reguły ale na wszelki wypadek lepiej zrobic sobie przerwę aby miec pewnośc że 'tabletki' wyszły z twojego organizmu