Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolo87

Jezyki obce

Polecane posty

Gość karolo87

Jaki znasz jezyk obcy?:)

Gość Jupijej
angielski rosyjski hiszpański i trochę ormiański :D

Gość pendżabski
w stopniu zaawansowanym

A ja zastanawiam się, którego lepiej się uczyć francuskiego, hiszpańskiego czy włoskiego? Uczył się ktos włoskiego bo chyba ten wybiorę

Gość chin mee
Uwielbiam takie topiki:D Zaraz znajda tu sie wpisy osob, ktore znaja niby 4-5 jezykow, a nigdy nie byly za granica nawet roku...

Gość mariosss
Angielski - dobrze Niemiecki - komunikatywnie Francuski - komunikatywnie dogadam się po rosyjsku, chociaż po ukraińsku jakoś lepiej idzie znam alfabet arabski ale nie umiem arabskiego

Gość ta najgorsza..
te 3 biegle: angielski rosyjski niemiecki łacinę-dosc dobrze, uczyłam się jej przez 3 lata i miałam wymagających nauczycieli planuję: czeski i słowacki hiszpański francuski ale to kiedyś, jak będzie czas;)

Gość karolineer
Ja znam: Angielski- dosyc dobrze Albański- tak troche Serbski_dobrze

Jezeli motywacja to nauki jezyka ma byc jego rzekoma popularnosc, to lepiej nie zaczynac nauki. Jesli ktos sie chce sie naprawde nauczyc jezyka, a nie poprzestac na nauce gramatyki i podstawowego slownictwa, to trzeba miec niezla motywacje i pragnac mowic w danym jezyku. Bez motywacji po miesiacu zapal znaczaco opadnie.

nie chodzi mi o popularnosc w sensie mody na dany język tylko bardziej o ilośc ludzi używających danego języka moze niezbyt fortunnego slowa użyłam

Gość ta najgorsza..
kurcze albanski i serbski musza byc naprawdę ciekawe, chciałabym je poznac;) bo dużo podróżuję na własną rękę, mogą się kiedyś przydac;) w ogóle te mniej popularne jezyki są bardzo ciekawe

Gość jaki model
troche pirdolicie , jezyka obcego uczymy sie całe zycie , nawet jesli ejsteśmy an poziomie zaawansowanym mozemy dlaej wgłebiać ten jezyk, jego słownictwo, slang, fonetyke i tak dalej , jesli ktoś mówi ze zna biegle 3 jezyki jest dla mnie poliglota , mam znajomych któyz znaja dobrze angisleki plus 2-3 inne jesyzkia le dosc powierzchownie ..

Jakis model, bo ludziom niestety brak samokrytycyzmu. Aby w ogole napisac, ze sie zna biegle jakis jezyk, to pobyt za granica, gdzie jest sie zmuszonym mowic w danym jezyku 24h na dobe jest niezbedny. Jesli ktos przerobil cala gramatyke, wyglosil pare "speechow" i mysli, ze zna swietnie jezyk, to sie baaardzo myli...

Gość karolineer
ta najgorsza.. serbski jest podobny do polskiego :))

ja znam tylko angielski ale za to bardzo bardzo dobrze. po franucksu to sklece pare zdan

Gość karolineer
No i nie powinno byc problemów z dogadaniem sie po serbsku:))

Gość taka jakas see
polski angielski rosyjski miedzygalaktyczny;)

Autorko, jesli myslisz powaznie o nauce jezyka i nie jest to tylko slomiany zapal, to musisz sie dobrze zastanowic, ktory jezyk Ci bardziej odpawiada. Od razu mowie, ze nie warto uczyc sie 2 naraz od zera, bo zadnego sie dobrze nie nauczysz. Znajdz w tv kanal francuski, wloski i hiszpanski, i posluchaj sobie ich po kolei. Poszukaj sobie w internecie stron, ktore ucza podstaw jezyka, i zobacz, ktory jezyk Ci sie bardziej podoba. Jesli sie juz zdecydujesz, to moge Ci doradzic z jakich materialow korzystac, bo zaden z tych jezykow nie jest mi obcy.

ja obstawiałbym hiszpański (jeslio kierowac sie pobudkami ile milionów ludzi sie nim posługuje ) ale w Europie ważniejszy jest Francuski, włoski no cóz ...lubie Włochy ale to język tylko dla pasjonatów tego kraju Ja sdam znam dobrze tylko angielski , uczyłem sie również Rosyjskiego ale nie mógłbym powiedziec ,ze znam biegle ten język .Zastanawaiłem sie nad nauką 3 jezyka ale skoncentruje sie chyba na dalsza biegłasocia angilskiego no i rosyjski (byc moze "odswieze" w szkole jezykowej)