Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

W jakim wieku wasze dzieci zaczely siadac?

Polecane posty

Hejka, jak wyzej...w jakim wieku wasze dzieci zaczeły siadać same? A w jakim wieku siedziały? Przez siadanie samodzielne rozumiem jak dziecko samo sie podnosi i siada bez pomocy...a przez siedzenie rozumiem cos takiego, gdy sie dziecko zlapie za raczki,posadzi i siedzi...moze z poduszkami...

Gość napisze na pomaranczowo
siedziało samodzielnie jak miało 8 m-cy nigdy nie obkładałam poduszkami etc

Gość moja córka
miała 5 miesiecy jak zaczeła siedziec tj. ja ją sadzałam ale po chwili przechylała sie na boczki i w rezultacie ladowała na brzuszku :p teraz ma 8 miesiecy - nadal ja ją sadzam -ładnie siedzi nie wywraca sie - no chyba ze jej sie znudzi i zmienia pozycje ale zeby sama np. z lezacej pozycji -usiadła na razie sie niezapowiada :(

nigdy nie sadzałam mojej córci tzn. nie podkładałam poduszek, nie opierałam jej o nic. Pierwszy raz siadła samodzielnie jak miała 6,5 miesiąca. Teraz ma 7 miesięcy i siada sama dosłownie wszędzie - podłoga, dywan, kocyk

miala skonczone 7 meisiecy i nie siedziala sama. lekarka mnie ochrzanila i kazala ją sadzac. nie uwierzylam bo wyczytalam na forum i w necie ze nie wolno sadzac i obkladac poduszkami... wzielam malą do neurologa... pani neurolog kazala malą sadzac. stwierdzila ze to jak z jazda na rowerze trzeba probowac zeby sie nauczyc. dostalam tez rozne takie ćwiczenia do wykonywania... pare razy malą posadziłam- na chwilke... i po tygodniu dziecko juz siedzialo samo, a tydzien poxniejz aczela sama siadac i wstawac... nie wiem czy to sadzanie zadzialalo czy poprostu przyszedl na nią czas. neurolog powiedzialą ze po 6 miesiącu mozna juz sadzac dziecko tzn nie na godzine ale na chwilke na kolanach albo wlasnie oblozone tymi poduszkami- na 3-4 minutki.

Moj bak siedzial sam jak mial ok. 7 miesiecy, teraz ma 9,5, od jakis 2 tygodnia sam siada, tzn. z raczkowania przechodzi do siedzenia....chyba to calkiem tradycyjny okres do takich wyczynow...

Moja nie siada sama, za mala jest, ale jak já posadzé to potrafi sie oporzec ráczkami i podlogé czy lozko na ktorym jest i posiedziec pare(nascie czasem) sekund.

Kubuś podnosić się zaczoł w okolicach 5 miesięcy, ale naturalnie sam siadać nie umiał. Pierwszy raz siadł sam i siedzi bez oparcia jak skończył 6 miesięcy i 3 tygodnie wg mnie dość późno :O teraz ma 7 miesięcy i tydzień.

Ups chyba nie dość późno skoro inne dzieci z pozycji leżącej do siedzącej podniosły się ok 8 miesiąca :O

Moj synek najpierw zaczal raczkowac i z raczkowania zaczal siadac. Mial wtedy 7 miesiecy.

Sara zaczela sie dzwigac do siadania, jak miala ok 4. miesiecy. Jakis miesiac pozniej siedziala sama.