Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

highlandia

Znawcy laptopów!- proszę o pomoc...

Polecane posty

Zamierzam kupic laptop z nowej serii Acraa: www.acerdirect.co.uk/Acer_Aspire_5715Z-2A2G08Mi_LX.ALD0X.018/version.asp tutaj link skórcony jakby co :) http://sk2.pl/8555 Dajcie znac co myslicie.. bo ja kompletnie sie nie znam. Za to wizulanie strasznie mi sie podoba ;)

Gość belbelzebuba
Parametry ma całkiem ok, ale nie podoba mi się biała klawiatura, która po roku uytkowania zżółknie...

Gość Ogromna prośba
Z jakiego powodu żółknie biała klawiatura>? A przy okazji poproszę kochani o głos.

tak jak czytam, to te nowe laptopy acera zbieraja duzo punktow.. Jarek, a czemu tak az bardzo nie?? Co do glosnikow, to dla mnie nowosc, zeby w laptopie glosne byly. Zawsze bylo bardzo cicho :/takze chyba super! :)

z tego co slyszalam, to np na della tez jest jednoroczna gwarancja, ale mozna kupic przedluzenie.. Z acerem tam samo

"bo Acer to zakała producentów... używa najtańszych materiałów, jakość wykonania to żenada, zresztą jednoroczna gwarancja mówi sama za siebie - na chłam nikt nie daje dłuższej. U innych producentów masz lepsze wykonanie i minimum 2 letnią gwarancję " oj Jaruś Jaruś... nie kieruj sie stereotypami... Acer to był chłam przed zmianom designu. Jak zmienili obudowy to Acer stał sie całkowicie inną marką. Wykonanie jest dużo solidniejsze niż w poprzednich wydaniach. Tą zmianom Acer zrobił bardzo duży krok do przdou, przez co depcze po piętach najlepszym markom na rynku. A za tym że jest tak atrakcyjny przemawia stusunek cena/wydajność. Żadna ze znanym firm nie oferuje tak wiele za tak niewiele. Sam posiadam Acera z serii TM i jestem z niego BARDZO zadowolony. Na pokładzie ma lepszy osprzęt od prezentowanego ale ten także powinien nieźle śmigać. Mnie w Aspire odstrasza ta klawiatura jasna, szybko sie zabrudzi i zżółkie od światła... Jeżeli miałbym kupować znowu laptopa, wybrałbym Acera P.S. Acer wspiera jeszcze XP, czego HP i Toshiba nie robią już od baaaaaardzo dawna.

jarek84--a co ten teustates nie wie,ze nie firma sie liczy w kompach,tylko to,co w srodku?Ten teustates ma mierne pojecie,bo napisy na plastiku niczego nie daja.wazne jest jaki ma processor,ile na twardym,ile ramu,jaka grafika.To sa najwazniejsze parametry,a te ten akurat ma srednie.Te 80Gb twardy,to dzis troche malo.Processor dwurdzen ale 1,6-niezly,ale sa lepsze.Grafika srednia.ram 2Gb-niezle.W sumie sredniak.

Co do gwarancji: Wg prawa unijnego KAŻDY sprzęt elektroniczny objęty jest 2 LETNIM okresem gwarancyjnym bez względu na to co napisane jest na karcie gwarancyjnej. Jeżeli napisany jest 1 rok (ja tez tak mam) to nadrzędnym prawem jest prawo unijne, czyli 2 LATA .

Gość jarek znów udaje mądrego
:classic_cool: w końcu studiował informatykę to się zna:D ups-przecież go wyrzucili na drugim roku:D:D:D

" zmiana kształtu obudowy to twoim zdaniem skok jakościowy? taki Acer po roku ma wytartą klawiaturę, wyrobione zawiasy i huczący wentylator..." za zmianą kształu poszła zmiana jakości materiałów !!! każdy latpop po roku będzie miał wytartą klawiature jeżeli będzie sie go często używało. Huczący wentylator- to moze go wogóle wyciągnijmy, w końcu po co chłodzić środek- w każdym laptopie wentylator huczy :P Znajomi mają laptopy innych firm (np. BenQ) i ekran lata im jak szmata na wietrze... Acer zamieszcza sterowniki na swojej stronie. Na stronie Toshiby ze świecą można szukać odpowiednich sterowników, nie mówiąc już o HP, gdzie musi być na dodatek zachowana odpowiednia kolejność instalacji, bo nie wszystko chce działać...

tylko tu nie ma o co sie wykłócać... sprawa jest odrazu wygrana, bo prawo unijne jest nadrzędne... i producent nie ma tu nic do gadania. Co do opakowania, wystarczy pódełko.

z resztą sam przerabiałem ten temat (nie chodzi o laptopa) - w gwarancji pisało, że jest tylko na rok, usterka zdarzyął się po 1,5 roku i wszystko zostało naprawione bez najmniejszych problemów.

Gość niedzwiedzio
No kurcze forum ekspertów ... :) to ja wam coś powiem : ten rok gwarancji to jest zazwyczaj collect and return :) jak ktoś nie wie co to polecam wikipedię. Panie jarek ... jak zabierałeś swojego laptopa na budowę to nie dziwota ze tak huczy ... Rozkręcałem kilka acerow już i chłodzenie rozwiązane jest raczej sprytnie ... o dysk sie nie martw {zewnętrzny na usb i jazda} na laptopie raczej full softu nie będziesz trzymać ( zdjęcia muzyka filmy itp 80gb spoko starczy) Stosunek cena/ specyfikacja jest wypas a nowe wzornictwo w sam raz dla estety. I jak ktoś już ciska obelgami w markę to twarde przykłady proszę ... na składach w serwisie widzę tak samo dużo ibm toshiba itp jak i acera :P Niech sie wypowie ktoś kto taki .. albo podobny model posiada tak będzie najlepiej.

Gość niedzwiedzio
I jeszcze coś . W biurze mamy dyżurnego laptopa acera ... który jest używany dość intensywnie i ani nie huczy ani sie nie wytarły znaki ? ewenement ? ale to pewnie zakamuflowany hp :P ... Swoja droga widziałem super ciche wiatraczki w laptopach ... zazwyczaj razem ze smażącymi sie nie nich jajkami ( z gorąca jakby ktoś nie skumał ;) )

Gość moze jarek
ma jakas traume zwiazana z Acerem? :D

Gość fankaaaata
ok, jarek, a jaki konkretnie model laptopa bys polecil? wklej linka z paraemtrami

Gość niedzwiedzio
To ja trochę pomęczę twoje ukochane nx6110 : celeron M 340 .. cieniutki procesorek bądź co bądź wiec i ciepła nie wydziela mnóstwo grafika .... hmm zakładając ze masz podstawową zintegrowaną tez bez ciepła i bez osiągów... reszta podzespołów tez bez rewelacji no fakt nie grzeje ... commodore tez sie nie grzało a sie nim nie podniecam :P

Gość niedzwiedzio
Więc polec komputer do 2000 zł jak ten acer ..15,4 widescreen , procek dual core , 2 gb ramu ddr2 , do 3 kg . Naprawdę ciekawym co znajdziesz ....