Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lily__

a miłości nie ma

Polecane posty

Gość Lily__

wierzyłam w jej istnienie całe życie. marzyłam, czekałam i mam. -od kilku lat faceta, który czasami mówi, że kocha, a gdy jedna rzecz pójdzie nie po jego myśli śmieje się ironicznie w twarz, mówiąc że będzie robił, co mu się żywnie podoba, że jestem taka i owaka i jeszcze wszystko inne o czym wie, że mnie wkurzy, byle wkopać. Miłości nie ma, są tylko układy i układziki, żeby którejś ze stron było dobrze, a druga to niech sobie żyje w przekonaniu, ze ktoś ją kocha.

Gość on bez snu ....-
miłosci nie ma ....tyle i az tyle

Gość Ju...
To go zostaw i przekonaj się naprawdę, czy nie ma miłości. W Twoim obecnym związku nie ma, ale w następnym być może będzie. Tego CI życzę.:)

Gość powiem tak
masz rację,że ludzie często są ze sobą ze względu na pewne układy nadużywają słów "kocham Cię" rozumieją miłość przedewszystkim jako branie, a nie dawanie chodzi o to, żeby spotkały się 2 osoby, które traktują to wszystko inaczej - trudne, ale nie niemożliwe zapytaj swojego, faceta co dla niego znaczą słowa, które najprawdopodobniej jedynie bezmyślnie powtarza :)

Gość Ju...
Jeśli tylko na początku, to wcale nie jest miłość.

Posądzano mnie wczoraj, że za dużo telenowel oglądam :D ale widze, że to jednak nie ja marze :D heh.. nawet w telenowelach bajka kończy się na pięknym ślubie. Ile znasz takich idealnych par miłość po grób ? Przecież potem większość opiera się na przyzwyczajeniu czy tam wygodzie.

Gość Ju...
Trochę znam - 50-letni staż małżeński np. Co nie znaczy, że życie ich jest sielanką, ale że świadomie podjęli decyzję o wspólnym życiu i się tego trzymają. Ja wiem, że rozwodów niemało, ale miłość nie jest czymś, co jest z góry dane, ale czymś, co trzeba stale budować. Jeśli ktoś chce, to będzie kochał do końca. Tak uważam.:)

Gość nie mów że miłości nie ma
Możesz jedynie powiedzieć ze Ty jej nie masz!!!!!!! ja np. mam a wiesz dlaczego bo potrafiłam zrezygnować z takiego sobie związku i na nią poczekać!!!! a Ty siedzisz z kimś kto Cię nie kocha więc Twoja miłość może chodzić pod Twoim nosem a Ty jej nawet nie zauważysz :O bo sama jej zamykasz dżwi :O

Bawią mnie te baśnie o dwóch połówkach i królewiczach, te bez sensu rady, ze na miłośc trzeba czekac...aż się nie doczeka i odkryje, ze księciunio tak samo żłopie piwsko przed telewizorem i ma gdzies obowiązki domowe. Skupcie wy się kobiety na sobie...facet to tylko model...który można wymienić;)

nie pamiętam autora, ale tekst dobry : "książę w lśniącej zbroi ma z zasady brudną dvpę".

Gość babay
molosc jest tylko tacy sa juz faceci. kazdy z nich ma dwie twarze. moj maz przed slubem byl idealem a teraz 2 lata po slubie ja go nie poznaje. milosc jest tylko trzeba trafic na odpowiedniego partnera.

Gość Lily__
tak wiem, mogę zmienić na inny model - ale przecież w każdym związku prędzej czy później pojawiają się te same problemy, z faceta zawsze wyjdzie świniak, któremu oczy świecą się na przykład do nawet grubej dupy choćby najlepszej kumpeli swojej dziewczyny, a jakie to ma znaczenie? może i tak, za dużo pięknych książek i filmideł, hodujesz w sobie przekonanie o istnieniu wspaniałego uczucia aż po grób... ja mogę kochać, stawać na głowie, by on nie miał powodu do zmartwienia czy złości, ale i tak zawsze coś będzie nie tak, usłyszę, że jestem taka czy inna, na proste pytanie otrzymam odpowiedź jak dźganie nożem wszyscy wokół mają takie problemy, nie ma związków idealnych, a te najczulej się do siebie uśmiechające przy ludziach pierwsze rozlatują się z hukiem bo ktoś zdradził mam dość tej całej szopki z poszukiwaniem swojej drugiej połówki tylko na filmach faceci są gotowi zrobić z siebie głupka przed ludźmi by przeprosić swoją kobietę i powiedzieć jej, że popełnili błąd i że kochahą w życiu zrobią wszystko ale dla dobrego posuwania

Lily to prawda.Takie rzeczy to tylko w Erze. Ludzie naogladali sie tych badziew i filmów i zyja tym. a zycie jest twarde.nie ma upros ale dlatego ze za duzo wzorców jest do nasladowania.

lubisz to? a może jesteś z takich co nie potrafią żyć samotnie? hmmm....? \"ak wiem, mogę zmienić na inny model - ale przecież w każdym związku prędzej czy później pojawiają się te same problemy, z faceta zawsze wyjdzie świniak,\" tak to sobie tłumaczysz? świetna racjonalizacja... wszyscy są źli więc nie ma co szukać lepszego, mam swojego - co z tego że nie satysfakcjonujący,... na świecie jest tylu ludzi... i większość chyba jednak przerabia sporo relacji aż trafi na coś stałego, co zresztą nie musi być na całe życie... z tym całym życiem to taki kulturowy ideał :O

Gość Lily__
i właśnie chyba zmienię go na inny model, jestem tego dziś bliższa niż kiedykolwiek

Gość Anabella5647
A nad czym tu się zastanawiać...miłość to iluzja. Przecież to tylko chemia,nic więcej. I tak to należy traktować-ze zdrowym dystansem