Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LeśnySłodziaczek

Jeju urodziły się Szynszylki!!!!

Polecane posty

O rany normalnie nie mogę wytrzymać :D przed chwilą zauważyłam, że urodziły się małe szysznylki :D :D one są takie słodkie, wyglądają jak te duże tylko mają głowę w proporcji 1:1 do ciała, normlnie jak z bajki wyglądają, coś jak szrae myszoskoczki :D Ale sie wystraszyłam :D normalnie coś drapało w kartonie, bałam się otworzyć, może jakać mysz, szczur albo wielki szerszeń a tu się okazało, ze jedna mała szynszyla jest na wolności i lata po pokoju!!! :D musiała uciec przez kratki albo Mama szynszyla ją urodziła jak była na wolności!!! :D Czegoś takiego słodkiego w życiu nie widziałam :D

Gość Bossskie
sprawdź czy w mieszkaniu nie ma ich więcej. bez matki wytrzymają tylko kilka godzin!!!!! i jeśli kiedykolwiek będziesz chciała je wydać/sprzedać to uważaj na terrarystów, tak zwanych gadziarzy, którzy chętnie nakarmią Twoimi maleństwami swojego głodnego węża :( !!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeśli będziesz szukać im domu upewnij się , że trafią do odpowiedzialnych , doświadczonych ludzi!!!!!!!!! Ucałuj maleństwa i dbaj o nie :) ❤️

Gość palaczka a może już nie
śliczne muszą być:)

Gość też mam szynszyla
samca, fajny jest ale to co wczoraj zobaczyłam to mnie do niego jakoś tak obrzydziło :O sam sobie robił loda:O fujjj

Gość też mam szynszyla
i się zdenerwowałam bo ja mu chciałam zrobić!!!!

Gość też mam szynszyla
witaj podszywaczu:P

Cześć, dzięki za rady :) Okazało się, że samca trzeba rozdzielić od reszty rodzinki i teraz mój Sly musi latać po pokoju bo nie mam drugiej klatki :P Znowu nie będę mogła spać :/ Tak w ogóle to się pomyliłam i one mają głowy większe od tułowia :D Zrobiłabym im zdjęcie ale ciągle siedzą w domu, a poza tym nie chcę ich denerwować :P A mój Pan Szynszyl jak nie miał jeszcze żony to wprawdzie nie zauważyłam, żeby sobie loda robił ale jak wkładałam rękę do klatki to mówiąc wprost posuwał ją :D Dlatego kupiłam mu drugą Szynszylę :P \"i jeśli kiedykolwiek będziesz chciała je wydać/sprzedać to uważaj na terrarystów, tak zwanych gadziarzy, którzy chętnie nakarmią Twoimi maleństwami swojego głodnego węża !!!!!!!!!!!!!!!!!!!\" Już też nad tym wcześniej myślałam, tylko bałam się, że zostaną przerobione na futro :/ pomyslalam, że oddam tylko rodzinie z dzieckiem ale to dziecko przecież może mieć węża :P Więc nie oddam nikomu obcemu, jakby co to dam do sklepu zoologicznego, pani jest chętna :)

Gość Iadacznica
zrob zdjecia:D

Gość taka prosba mala
a mozesz wrzucic jakies zdjecia tych malenstw? Chcialabym zobaczyc, musza byc slodkie :)

Gość taka prosba mala
no...pokaz zdjecia maluchow :D

Gość marta 278
wiem ze sliczne .ja mialam kiedys parke swinek morskich dlugowlose .maluchy urodzily sie 3 !! sliczne byly piszczaly ,i cale gołe!!tatus był dwa dni ok!ona z domku nie wychodzila przynosil jej jedzonko ,po dwoch dniach wyszla i wiecie co? ten ją zaczął od tyłu brac! jak to zobaczylam dostal ode mnie pare klapsow na tyłek i musialam go oddzielic bo caly czas sie za samice brał ,sobie pomyslalam ale świnia jak tak mozna ta dopiero urodzila a ten juz sie bierze za nią!!

Gość wika 234
hhee!! podobnie z moimi swinkami było dawno temu jak jeszcze dzieckiem byłam ! tatus to sie nawet za dzieci brał!! oddałam je do zoologi nie mogłam na to patrzeć ,chcialam stworzyć rodzinkę swinek a ojciec pedofilem sie okazal pedofilem!!

\"chcialam stworzyć rodzinkę swinek a ojciec pedofilem sie okazal pedofilem!!\" :D :D Ale mnie to zdanie rozśmieszyło :D :D No może zrobię te zdjęcia, ale to dopiero wieczorem jak się wynurzą, bo Szynszyle to nocne zwierzątka i teraz śpią i w ogóle nie wychodzą z domku, więc ich nawet nie widzę :P A nie będę ich specjalnie wyganiać, żeby zrobić im zdjęcia przecież :D Moj samiec Szynszyl też posuwał dzisiaj panią Szynszylową ale ona mu uciekła :P Wiec nawet nie wiem czy zdążył zamoczyć :P

Gość taka prosba mala
masz te zdjęcia? Jak maluchy? :)

Tak jak obiecałam są zdjęcia, przed chwilą zrobiłam, tak późno bo liczyłam, że jakoś same wyjdą ale w końcu wyciągnęłam jednego na chwilę, mam nadzieję, że mu to nie zaszkodziło, proszę bardzo: http://members.lycos.co.uk/nseries2005/SL372252_1200.JPG http://members.lycos.co.uk/nseries2005/SL372257_1200.JPG http://members.lycos.co.uk/nseries2005/SL372260_1200.JPG Zaraz będą następne :P Dzisiaj rano jak wstałam o 6, to patrzę a tu znowu jeden brzydal biega po pokoju, ciekawe czy to ten sam co wtedy :D taki rojber :D pręty są za duże ale już powtykałam w nie tekturę, mam nadzieję, że to się sprawdzi :/

Mało mam niestety tych zdjęć i tak na szybko robiłam bo ten samiec lata po pokoju i nie chciałam, żeby się bała za bardzo ta mała szynszylka i żeby matka się nie denerwowała :D i się boję, że nasiąknie cudzym zapachem i matka jej nie będzie chciał :/ Jutro moze znowu zrobię ale to za dużo emocji :D

Gość baltroczyk
sliczneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

OptimaBest - dzieci zawsze wyglądają słodko, żeby chcieć się nimi opiekować, ale to tylko pozory :P A mój dorosły Szynszyl nasikał mi wczoraj na łóżko :/