Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

Ile ważą wasze 5-miesięczne dzieci karmione piersią?

Polecane posty

Hej...jak wyzej:ile przybraly wasze dzieci (liczac od wagi urodzeniowj)karmione tylko piersia? Moja coreczka jak miala 4 miesiace i 2 tyg. wazyla 6600g...od wagi urodzeniowej przybrala prawie 2600 g wiec to chyba mało..lekarz mowi ze w dolnych granicach normy ale twierdzi ze jest ok...chcialabym zaczac podawac jej stale pokarmy moze lepiej zacznie przybierac (ma teraz 5 mies. i tydzien)...a jak to jest u Was z ta waga w stosunku do urodzeniowej? No i ile maja wzrostu wasze dzieci (tez ile od urodzenia urosly)?

mój mały ma 6 tyg i na samej piersi przybrał już 2kg.Lekarka stwierdziła,że wszystko w normie.

Moja corka od urodzenia urosla juz prawie 20 cm:D Wazylam ja w tamtym tygodniu-miala 5800! Czyli przybrala 2,5 kg w ciagu 10 tyg:)

A jest jakaś różnica w przybieraniu na wadze u dziecka karmionego sztucznie a piersią? Bo jak jest to zlekceważ moją wypowiedź:), a jak niema to chcę napisać, że mój synek jest od urodzenia na butli, ma teraz 3 miesiące i 3 tygodnie i waży 8100g. i ma jakieś 70cm. Czyli od urodzenia to jest 4100g i 11cm.

moja ważyła ok 7100 a urodziła się mając 3kg teraz ma 10,5 miesiąca waży 9650 i jest dalej na cycu

Gość fsfsfs
5 miesciacy i 10 kg????????????????????????????? za duzo to tez nie zdrowo , no jedynie jak urodzila sie jzu z waga ok 5 kg to oki

Gość zjawiskowa
a co cukierkowa znowu na kafe?!!!

waga urodzeniowa 3350g, waga w dniu, w którym ukończyła 5 m-cy 7000g; mierzona od urodzenia nie była. Pamiętam, że starsza też była mierzona dopiero przy ścianie, jak już sama stała (chociaż chodziłyśmy do innej przychodni).

fsfsfs: 5 miesięcy i 10kg to nic nadzwyczajnego:) Jak pisałam wcześniej mój synek ma 3 i pół miesiąca i waży 8100g.

zjawiskowa znamy sie??:P no to moja Zuzia faktycznie malo wazy:(ale dzis zaczela jest juz marcheweczke...ale minki robila:)mam nadzieje,ze sie to jakios poprawi na tych innych pokarmach procz piersi... A co do karmienia to jest tak,ze na piersi dzieci chyba wolniej przybieraja,a szybciej na modyfikowanyhm...przynajmniej tak jest wsrod mam karmiacych butla w moim otoczeniu:)

Moja córka ma 16 miesięcy i waży 11500 g - wszyscy wokół mówią, że pulchniutka :O i dołują mnie pytaniami - czym ty ją karmisz, że taka okrągła? :(. Urodziła się z niską wagą, ważyła tylko 2690 g. Jak miała 5 miesięcy to ważyła 6500 g.