Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alusia90

Jestem w ciazy

Polecane posty

Gość Alusia90

Jestem w ciazy jak powinnam sie odrzywiac

Gość na początku słownik
ortograficzny pochłoń, potem sex, na koncu dziecko...

Gość Alusia90
ale ja sie Pytam jak teraz powinnam sie odrzywiac czego najwiecej powinnam jesc

Gość Alusia90
Widze ze nie da sie tu niczego dowiedziec

Moje gratulacje :-) Powinnaś pic dużo soków warzywnych i owocowych oraz wody mineralnej . Postaraj się nie pić więcej niż 1 filiżanki kawy dziennie . Poza tym staraj się odżywiać zdrowo jeść chude mięsko , duzo warzyw , owoców, nabiału i ogólnie wszystko na co masz ochotę bez zbędnej przesady . Bardzo ważne jest abyś brała kwas foliowy ponieważ wpływa on na ukł nerwowy maluszka . Skonsultuj sie z lekarzem a on ci doradzi jakich witamin powinnaś stosować . Ja np kupuję centrum materne , tran , prenatal dha i kwas foliowy . Warto też wpisać sobie w wyszukiwarkę słowo ciąża by dowiedzieć się sporo przydatnych informacji . Istotne jest abyś więcej wypoczywała , nie dźwigała i nie robiła wszystkiego zbyt szybko . Poza tym wiele zależy od tego jak dana kobieta przechodzi ciążę . Ogólnie ciąża to nie choroba więc życzę powodzenia .

Gość Alusia90
Byłam dzisiaj u lekarza i przepisał mi Centrum Marerna "Kompletne od A do Z :D

Gość Alusia90
Dlaczego mam schizy ze jest cos nie tak wyniki i wszystko jest dobrze

ja wiem dlaczego ❤️ czekalas na to dzieciatko, bardzo sie cieszysz i przy okazji chcesz dla niego jak najlepiej! :) Spokojnie!

Gość Assiii
Alusia!!!!!! Moje najszczersze gratulacje... Super... Widać ze pragnełaś tego dziecka... Tak trzymaj dalej...

Gość Alusia90
bardzo chcem aby bylo silne i zdrowe mam 18 lat i to moja pierwsza ciaza

Gość Alusia90
tak bardzo mi zalerzy na tym dziecku poniewarz mam 18 lat i to moja piersza w zyciu ciaza.chce aby było silne i zdrowe moje dziecko ktore nosze w brzuszku:)

jedz wszystko to na co masz ochote ja np. czesto rano jadłam pomarancze, poniewaz miałam taki apetyt od 3 do 5 miesiaca, a od piatego do konca strasznie ciagneło mnie do lodow, zas na poczatku do kwasnego iwesz co, wydaje mi sie ze rozen ksiaski o jedzenia w czasie ciazy sa przereklamowane, ja jadłam wszystko na co miał;am ochote, nie zagladałam w zadne ksiazki czego nie robiłam, nie piłam zadnych napoi gazowanych, i frytek, a tak to wszystko. A corke mam zdrowa jak rybke tez miałam 18jak zaszłam w ciaze, teraz mam 21 a moje dziecko prawie 2 latka i tak jak ty gdy zaszłam w ciaze, weszłam tu, nasłuchałam sie tu jest jakas dziwna atmosfera, kiedy laska pisze ze ma 18lat i usunie, to kazdy ze da rade itd, i ze nie ma tego robic a gdy druga majac 18lat mowi ze jest w ciazy i sie cieszy to te same laski pisza ze jest nienormalna ze dziwka, ze sie puszcza i ze nie powinna mniec dzieci nie słuchaj bo nie warto, to twoje zycie i twoje decyzje, niekt za ciebie pod sad nie stanie a chciałby zadzic zyciem powodzenia zycze 🌼

Gość MAMA PAWEŁKA-
ALE SUPER!!!! gratuluje ci serdeczne ja wlasnie niedawno urodziłam tez sie balam prawie przez cała ciąże o maluszka ale wszystko dobrze sie skonczyło:-) ja jadłam na co mialam ochote oczywiscie starałam sie nie pic kawy i słodyczy jak naj mniej bo one to nie dostarczają maluszkowi zadnych dobrych składnikow duzo spacerkow i jak naj mniej nerwów i wszystko bedzie dobrze:-) i oczywiscie ŻADNYCH WSTRETNYCH PAPIEROCHÓW WRRRR,

Gość MAMA PAWEŁKA-
AAAA i jeszcze miałam taką shize przez cała ciąże miałam taką ochote na ARBUZYYY ZE SZOK:-) ZDROWE A JAKIE PYSZNE niemartw sie ja mam 19 lat tez moja pierwsza ciaża i dzidziek wazył4.70kg czyli dyzy chłopczyk:-) i zdrowy:-) twój bedzie tez zdrowiutki i kochany:-)

Gość Alusia90
Dziekuje wam za rady ale mam 3 rodzenstwa siostre 19 lat ,brata 15 lat a i mlodsza siostre 9 lat i oni nic nie robia ja musze sprztac gotowac skladac łozka bo on sie zabiora i pojda do szkoly,a jak im zwroce uwage zeby mi pomogli to mi Strsza siostra mow ciagle tak "MYŚLISZ ZE JAK JESTES W CIAZY TO JUZ NIC NIE BEDZIESZ ROBILA? " i w tedy zaczynam sie denerwowac.Moja mama pracuje do 15 jest salowa w Sanatorium w Sopocie. Mama tez mnie nie w spiera. Tylko Trzyma strone rodzenstwa :( Co ja mam zrobic ?? Pomuscie Dziewczyny

Gość MAMA PAWEŁKA-
o kurczaki pieczone!!!! ALUSIA widze ze jestes z 3 miasta to tak jak ja:-) tylko ja z gdyni Kurcze to przykre ze blizcy są tacy dla ciebie:-( przeciaz teraz musisz troche bardziej na siebie uwazac wiem ze łatwo sie tak mowi jak sie ma taka sytuacje ale ja postawiła bym na swoim moze i bym robiła i pomagała tylko o 10 razy wolniej i ostrozniej i wtedy napewno sie nic nie stanie teraz jeszcze ciazy nie widac u ciebie i jest oki ale jak brzusio urosnie to bedzie juz troszke ciezej mam nadzieje ze w tedy zrozumie twoja mama ze nie jest ci juz tak łatwo robic te wszystkie czynnosci a jak masz chwilke wolnego to sobie odpocznij na kanapie odrazu bedzie ci lepiej ja tak robiłam to taka mala regeneracja sił i ładowanie bateryjek:-) jeszcze sie odezwe ale teraz musze mykac bo maluszek sie obudził:-) a i przepraszam za bledy ale pisze w pospiechu juz teraz po mały płacze to pa

Gość Alusia90
No ale ja robie wszystko pomału ale szybko sie mecze i odrazu wymiotowywuje Boje sie o siebie i o Moje malenstwo moze bedzie lepiej jka bym wyjechała do tesciowej.Tam O mnie dbaja kupuja mi to na co mam ochote a moja mama mi tego nie zapewnia.Czuje sie teraz odrzucona przez cala moja rodzine.Moj narzeczony chce abym była z nim ale musze załatwic teraz wszystkobo 28 czerwca sie chajtam..I wiem ze bede miała z mezem i tesciami lepiej niz z Rodzicami i Rodzenstwem.Boje sie ze przez taki stres co oni mi tu napendzaja i to ze mi tak strasznie dokuczaja wplywa to jakos na ciaze.Boje sie ze bedzie cos nie tak.

Gość MAMA PAWEŁKA-
ALUSIA nie zastanawiaj sie tylko pakoj sie i wyjezdzaj! bedziesz miala swiety spokoj i psychicznie odpoczniesz a z tego co czytam to po miedzy twoja przyszła tesciową jest wszystko oki i przyszły maz tez bardzo troszczy sie o ciebie:-) jestem w szoku ze twoja mama tak cie traktuje? przeciez jestes jej corką powinna sie cieszyc ze zostanie babcią i dbac o ciebie! początki ciąży zawsze przewaznia są takie cieżkie ja tez miałam okrez ciąglego tulenia kibelka :-) strasznie mnie mdliło naszczescie to mija:-) ale w dwoim przypadku to ze sie tak meczysz to naprawde lepiej zebys wyjechała zrób to prosze cie bo jak by sie cos stało nie dobrego to MASAKRA!!!!! lepiej o tym nie myslec! hm? moze jak juz bedzie malenstwo na swiecie to twoja mama i rodzenstwo zmienią stosunek do ciebie chociaz nie rozumiem czemu tak sie zachowuja w stosunku do ciebie? Dobrze ze masz kochanego mezczyzne na ktorym mozesz polegac a on wie jak jestes traktowana? w domu?

Gość MAMA PAWEŁKA-
a twoja siostra powinna sie spalic ze wstydu!!!!! 19 lat i kaze sobie lozko scielic???? cos z nia nie tak? co ty jej sluząca czy jak? przeciez to sie w GŁOWIE NIE MIESCI!!!!!! ona sobie w zyciu nie poradzi kaleka jakas jak nic nie umnie zrobic tylko sie wyrecza siostrą na dodatek w ciąży!!!1

Gość kalalalalaalal
A ja mam pytanie do autorki..:) Uczysz się? Bo jeśli dobrze wnioskuje jesteś w klasie maturalnej... czy też rzucasz szkołę na rzecz macierzyństwa?

Gość Alusia90
Nie Nie ucze sie ,bo gdy dowiedziałam sie ze jestem w ciazy to zrezygnowałam takie siedzenie po 7 godzin w szkole i w stresie to nie dla mnie.A odpowiadam na wczesniejsze pytanie Tak Moj przyszły maz wie jak mnie traktuja w domnu.No ale Wiecie Moja mama trzymna strone starszeju sis bo sie uczy bo mature bedzie pisała a mna sie wcale nie przejmuje jak przed chwila przyszła z pracy zaczeła na mnie drzec sie ze cały dzien siedze w domu i nie posprzatama siostra z reszta rodzenstwa maj to w Dup... Dla mnie to Koszmar Najchetniej chciaałbym aby u mnie w domu byla normalna atmosfera.Mieszkamy w kawalece w sumie nie jest durza tylko jeden pokuj i kuchnia polaczona z łazieka ale gdy jest 5 osb w tak jesnym małym mieszkanku to jest trudno utrzymac porzadek.Rano wszyscy staj z krzykiem ze nie mam w co sie ubrac ,ze ktos mi skarpety zabrał albo ze nie moge tak isc do szkoly!! I tak w kółko ja juz psychicznie nie wyrabiam a co do tego fizycznie. Siostry i brat widza ze jest porzadek to ubiara jedna rzecz to jak ja zdejmna to rzuca nie patrza gdzie.A ja jak Głupia biegam i Sprzatam mi nie wolno powiedziec ze nie posprzatam albo ze karzdy po sobie sprzata.Jak zaraz powim dlaczego tylko ja mam sprztac to słysze od siostry tak"JAK W CIAZY TO MYSLI ZE NIE BEDZIE NIC ROBIŁA" a od mamy takie słowa "JA JAK BYŁAM W CIAZY TO JAK WOŁ ROBIŁAM W DOMU I DO TEGO JESZCZE PRACOWAŁAM A NIE SIE OBIJAŁAM I MYSLAŁAM ZE WSZYSCY ZA MNIE ZROBIA " i co ja mam robic

Gość MAMA PAWEŁKA-
NO TAK to jest beznadziejny przypadek oczywiscie mowie tutaj o twoim rodzenstwu znalezli sobie woła do roboty:-( niemartw sie napewno to wszystko sie juz skonczy jak bedziesz ze swoim kochanym mezczyzną a gdzie on teraz jest Alu? przecie musicie cos z tym zrobic bo tak nie moze byc przeciez ty i twoja dzidzia jest najwazniejsza!!!! musicie na siebie uwazac a nie robic wszystko!!1 owszem ciąza to nie choroba ale sa przypadki w ktorych kobieta naprawde zle sie czuje i poprostu nie jest w stanie robic wszystkiego!!! w przypadku twojej mamy było inaczej i w twoim tez jest in aczej! niewiem czemu nie mogą tego zrozumiec to bardzo przykre:-( prosze cie załatw jak najszybciej wszystkie sprawy i spakoj sie i jedz to tesciow przynajmniej widac z tego co piszesz ze ciesza sie bardzo ze zostaną dziadkami i zyczą ci jak najlepiej nie patrzała bym na nic tylko uciekała z domu co sił!!!! jeszcze zyc w pokoiku w tyle osob przynajmniej tam u tesciow bedziesz miala swiety spokoj a twoje rodzenstwo zarosnie brudem i beda sobie zyli w swoim syfku!!! ja zycze ci i twojemu malenstwu jak najlepiej bo sama bylam w ciazy i naprawde jest to wielki DAR I SZCZESCIE!!!

Gość kalalalal
Nie chce Cie krytykować. Ciąża to Twoja sprawa, ale... sądzę że nie powinnaś rezygnować z edukacji. Jak czytam Twoje posty to aż się roi od błędów ortograficznych... co do sytuacji w rodzinie- pogadaj z mamą o tym!

Gość Alusia90
Przepraszam, że piszę z błędami,ale piszę szybko nie bedę pisała tak ,jak w szkole bo to moja sprawa jak pisze. A witam,wszystkie dziewczyny

Gość MAMA PAWEŁKA-
A tam błedy nie przejmoj sie ja tez je robie a zresztą nie jest to forum polonistyczne:-) ja dopiero wstałam bo maly sie obudził o 5 i nie chciał zasnąc wziełam go wiec do łozka swojego i tak jakos fajnie nam sie spalo az do tej pory:-) moze to wina takiej pogody? Alu a jak sie czujesz?

Gość Alusia90
dardzo dobrze sie czuje:D Mamo Pawełka masz gg ?? Jak tak to moj nr 4287362:D

Gość Assiii
Cześć Alu Rozumiem Twoje postępowanie... Nie przejmuj się tym co mówią o Twoim wieku itd... Najważniejsze ze masz kochającego mężczyzne... A wiele kobiet oddało by dużo za maluszka... Akurat to ze tak traktują Ciebie w domu to potrafie zrozumieć ale jeśli masz tylko okazje to przeprowadz sie do przyszłych teściów... A szkołe możesz zawsze ukończyć w trybie zaocznym....

Gość Alusia90
ja jzu sie załamałam psychicznie mowie wam predzej poronie niz urodze to jeste koszmar