Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antycel

tabletki antykoncepcyjne a celulit

Polecane posty

Gość antycel

czesc dziewczyny!czy to prawda ze przy braniu tabletek anty to celilit sie powieksza?czy mozna jakos je zwalczyc nawet jak sie zazywa tabletki?

Gość antycel
hej ho nikt mi nie pomoze?!

Gość powiem szczerze ze mi od
brania tabletek, cellulit zrobił się mega ogromny :O fakt, że tyłek też urósł, bo po tabletkach miałam mega apetyt, ale cellulit naprawdę koszmarny teraz nie biorę, jestem na diecie, mam nadzieje ze powoli będzie znikał :O

Gość elzbietka51
Hej! Mam ten sam problem z cellulitisem, jestem bardzo szczupla w klatce piersiowej i rekach a niestety waga skupia sie na udach. Nie pamietam zebym miala cellulitis jako nastolatka (mam teraz 26 lat) ale moze nie zwracalam uwagi. W wieku 21 lat bralam przez okolo rok Diane 35 i wtedy chyba mi sie pojawil, albo tez wtedy zauwazylam, W kazdym razie od 3 lat bralam Jasmin i cellulit byl koszmarny. Stosowalam kremy L'oreal, Nivea, Neutrogena , kiedys tez Avon i to dlugi czas i regularnie, ale to nic nie daje w ogole. Zamowilam tez 3miesieczna kuracje do picia, chyba Vichy?. zero efektow. Odstawilam tabletki 2 meisiace temu i co tydzien widze poprawe bez zadnych kremow i innych rzeczy. Mialam jedno takie wglebienie na boku uda i dzis zauwazylam,ze prawie wcale go nie widac. Oczywiscie po scisnieciu skory cellulit nadal jest, nawet na lydkach, ktore mam bardzo szczuple, ale przy tabletkach zaczal mi sie robic nawet na brzuchu, ktory mam raczej plaski. Tak wiec zadne srodki nie pomoga, tylko odstawienie tabletek.

brałąm i biorę tabletki od wielu lat ( mam na swoim koncie Diane35, Logest, Yasmin, Yasminelle) po żadnych z nich nie zauwazyłam ani odrobiny cellulitu, fakt ze dbam o swoja figure, zdrowo sie odzywiam i cwicze, a jak tylko sie rozleniwie i np pare miesiecy sie obzeram i nie chodze na silownie to wtedy dopiero sie pojawia, mysle ze czesto zwalamy wine na tabletki zeby usprawiedliwic wlasne lenistwo. Jedyne skutki tabletek to powiekszenie biustu i ustanie bólów miesiaczkowych

Gość brałam tableki
(Yasminelle) przez rok i mimo, że zdrowo się odżywiałam, ćwiczyłam 5 razy w tygodniu (siłownia, fitness i basen na zmianę) i masowałam skórę miałam mega cellulit - po prostu nie dało się na to patrzeć. Od sierpnia nie biorę tabletek, prowadzę taki sam tryb życia i po cellulicie prawie nie ma już śladu:)

Gość ja tez poprosze
ja nigdy nie miałam cellulitu, brałam tabl. antykoncepcyjne (Diane-35, Yasmine i inne) pojawił mi się cellulit, przestałam brac i powoli wraca do normy

Tabletki mają wpływ na cellulit. Na jedna z nas większy, na inne mniejszy. Ja prowadziłam niezbyt zdrowy styl życia a cellulit miałam delikatny. Po tabletkach zrobił się masakryczny. Obecnie zmieniłam styl życia i cellulit mimo hormonów zmalał. Za to pojawiają się inne skutki uboczne. Generalnie jestem zdania że antykoncepcja hormonalna tak, ale nie jako stałe zabezpieczenie na dłużej.

Mój ginekolog powiedział mi, że jeśli po tabletkach antykoncepcyjnych, które przyjmuje nie występują żadne skutki uboczne to mogę je przyjmować bardzo długo. Za cellulit w dużej mierz odpowiadają estrogeny (przeczytałam o tym na stronie: http://cellulitis.info.pl/2011/06/25/cellulit-antykoncepcja-hormony/), to prawda? Odkąd stosuje tabletki częściej kocham się z moim partnerem. Nic nas nie ogranicza oprócz czasu. Może to jest lekarstwo na skutki uboczne (między innymi cellulit) po tabletkach. Ja nie czuje żadnych zmian, a minął już rok od pierwszego opakowania. Jak myślicie?