Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość londoner22

Byl ktos z was w Cambridge

Polecane posty

Gość londoner22

Co warto tam zobaczyc? Jak sie tam dostac z Londynu?

Gość pociagiem
jedzie sie okolo 1,5 godziny, np. z Kings Cross, to takie zabytkowe uniwersyteckie miasteczko, w ktorym jest mnostwo pieknych sredniowiecznych budowli, Trinity College, King’s College, St. John’s College, kapliczek, kosciolow, mozna tez przeplynac sie lodka przypominajaca weneckie gondole ja mieszkam w Cambridge, jest tu bardzo przyjemnie ;)

Gość londoner22
ja mieszkam w Londynie i chcialbym sie wyprowadzic z tego miasta np. do Cambridge. Aczkolwiek ceny mieszkan sa tez wysokie w Cambridge. W sumie interesuje mnie pojedynczy pokoj. Ale i tak jest taniej niz w Londynie. A jak jest z praca? Ile kosztuje bilet na pociag powrotny do z Londynu do Cambridge?

Gość pociagiem
nie pamietam ile kosztuje bilet na pociag, ale chyba okolo 13 funtow, w sumie taniej jest autobusem, np z Victori (tylko nie u kierowcy,a kupiony wczesniej w National Express) mozna kupic za 5 funtow w jedna strone. Jesli chodzi o prace to w porownaniu do londynu jest oczywiscie mniej mozliwosci, bo miasto jest o wiele mniejsze, zalezy czegos bys szukal oczywiscie. Ale jest przyjemnie, nie ma tego londynskiego gwaru i pospiechu ;)

Gość moze ktos jeszcze co doda