Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marti92

Tampony OB

Polecane posty

Mam pytanie dla osób które używają tampony. Mam 16 lat. I nie jestem w tej sprawie doświadczona :p Używałam tampony OB mini i chciałabym się spytać czy OB normal są o wiele większe? Czekam :) Piszcie też jakie inne tampony są dobre ^^

Gość tampony z biedronki
jest ich 30 w pudełku,kosztują 4 zł i niczym się nie różnią od ob,wiem bo ob też używałam.

Gość kasia9999
według mnie wieksze, ale ja mam bardzo slabe okresy i nie chodzi o wielkosc jako wielkosc tylko to ze pochlaniaja za duzo krwi i wydzieliny i potem robi sie za sucho, dlatego uzywam mini. czasami mozna kupic zestawy ob normal+mini na kazde dni miesiaczki.

Ja właśnie miałam te mini bo mi wystarczały, ale teraz tak jakoś mam obfitszy okres :P I muszę zainwestować w inne

Gość też tak mam 34
OB normal są ciut dłuższe niż te mini i troszkę się różnią na grubośc generalnie chyba nie tyle róznią się wielkoscią co raczej chłonnością wieki temu nie używałam już tamponów mini, chociażby z tego powodu że mi momentalnie przeciekały zazwyczaj rozmiar normal jest dobry dla większości młodych kobiet (tych co jeszcze nie rodziły), rozmiar mini jest dla bardzo młodych dziewcząt, które dopiero uczą się zakładac tampon, lub mają bardzo skąpe miesiączki..... rzadko się zdarza że dziewczyna ma tak zbudowaną błonę dziewiczą że nie może używac tamponów do pierwszych prób najlepsze są Tampaxy z aplikatorem, więc jeśli masz obawy to właśnie te tampony polecam, właśnie od nich zaczeła się moja przygoda z tamponami .....chyba już po pierwszym opakowaniu przerzuciłam się na OB bo juz bez problemu umiałam poprawnie włożyc tampon

Dzięki :) Ja już kilka razy używałam tampony tylko OB. Ale te mini musiałam co chwilę zmieniać. No i bałam się że Normal są o dużo większe :)