Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pysielek

Pit

Polecane posty

Gość Pysielek

Prosze o pomoc. W 2007 roku pracowalam na umowe o prace, pozniej umowe zleceie, po czym dokaldnie 3 grudnia zalozylam wlasna dzialanosc gospodarcza. W 2007 roku nie uzyskalam zadnych przychodow z tej dziailanosci, dopiero w styczniu 2008. Rozliczam sie sama. PRosze o pomoc, poniewaz nie wiem ktory pit wypelnic. A rozliczam sie na zasadach oglonych ksiega przychodow i rozchodow. I teraz nie wiem czy wystarczy tylko pit 36 czy wypelnic rowniez 37. Z gory dziekuje pozdrawiam

Gość Pysielek
bardzo Ci dziekuje. Generalnie osztow jako takich nie mialam. W wiekszosci bylam na umowie zleceniu i wlasnie wyliczajac pit 36 wyszlo mi do zwrotu okolo 300 zl. Dziekuje jesczze raz

Gość Pysielek
dochody z dzialanosci mialam ale dopiero w styczniu 2008 roku wiec tego w picie nie wykazuje prawda?

Gość Pysielek
Dziekuje Ci bardzo za pomoc. :)

Gość Pysielek
Dziekuje. Gdyby nie Ty pitu B bym nie zalaczyla. Nie wiem dokladnie co moge wrzucac w koszty. Czy koszt zalozenia dzialalnosci gospodarczej i wystawienia zaswiadczenia o niekralanosci tez mozna pod to podciagnac?

Gość Pysielek
Dzieki serdeczne. Poskapilam na ksiegowa i teraz mam. Staram sie duzo czytac na temat rozliczania, prowadzenia ksiegi itp, ale nie wszystkiego jestem pewna. nie jestem platnikiem podatku vat i nie wiem np cene zakupu komputera moge wrzucic w calosci w koszty czy tylko jakas czesc.

Gość Pysielek
ok. I tak dziekuje, ze sie mna zainteresowalas. Chyba jednak bez biura rachunkowego sie nie obedzie :) pozdrawiam

Gość silułet
nieVatowcy rozliczaja koszty w cenach brutto