Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wektorka

Nawracająca infekcja dróg moczowych w ciąży

Polecane posty

Gość wektorka

Witam! Chciałabym zapytać, czy któraś z Was miała może podobne doświadczenia. JEstem aktualnie w 39 tygodniu ciąży (właściwie to już go kończę). Poród tuż tuż a mi z badania moczu znowu wyszła jakaś infekcja! Ciągnie się juz kilka tygodni! JAkiś miesiąc temu kiedy wyszła po raz pierwszy brałam Amotaks, po dwóch tygodniach okazało sie, że nie podziałało, dostałam Furagin. Wczoraj odebrałam wyniki - znowu infekcja :( Dziś idę do lekarza, ale czy któras z Was miała może takie problemy? Boje się o dzidzię, czy nie zarazi sie czymś w czasie porodu... W sumie to od początku ciąży co jakiś czas dopada mnie infekcja, w sumie będąc w ciąży brałam już Amotaks 3 razy (nie licząc tej "najnowszej" infekcji...

Gość olololqwk
ja ci polecam pic przynajmniej 1, 5 litra wody min niegaz. dziennie a jak juz masz infekcję to do wody wkrop kilka kropli soku z cytrynki

No to pogratulować lekarza :( Nie wiem czy zdążysz zrobić posiew, bo rodzisz na dniach, ale spróbuj, może jeszcze da radę zażyć coś co faktycznie podziała.

Już przed ciążą miałam stwierdzone nawrotowe zap. pęcherza. w chwili obecnej codziennie profilaktycznie 2 x 1 Urosept, dużo płynów, zakwaszanie moczu (cytrusy). Na razie pogorszenia nie ma, tj póki Uroseptem profilaktycznie sobie pomagam. Coś tam czasem poczuję, przy siusianiu też się zdarza, ale krwinki czerwone tylko lekko powyżej normy i raczej nie ma pogorszenia.