Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CałaIdziwnaInienormalnaJa

Szukam wiersza- pomóżcie!!

Polecane posty

Szukam wiersza, niemieckiego, może zna ktoś treść, a może chociaż autora i tytuł? Jest mi to potrzebne na wczoraj! Wiem, że tytuł to było ,,Es war ein kleiner junge\\\'\\\' czy coś takiego! A wiem, że treść była ,,Es war ein kleiner Junge... Der wal mar braf mall Buse.\\\'\\\' Czy coś takiego! Proszę o pomoc!

Gość mmmooooooooj
nie nzma neimieckiego wrzuć nazwy w google pewnei wyyskoczy coś!

Gość BlueFruit
Es war ein kleiner Junge, der war ein nettes Kind, der war mal brav, mal böse, so wie halt Jungen sind. Der hatte blonde Haare, die waren nie gekämmt, und eine rote Hose und ein gestreiftes Hemd. Und eine kleine Nase und einen großen Mund, und manchmal fuhr er Roller und hatte einen Hund. Er war mal brav, mal böse, so wie halt Jungen sind. Und seine Mama sagte, auch wenn sie niemand fragte: Er ist ein nettes Kind.

Gość BlueFruit
Peter Hacks (1928-2003)

Wielkie dzięki! Jak wpisywałam w google, to nie było to! Bardzo serdecznie dziękuję! Co ja bym bez tego forum zrobiła????? Dzięki wielkie jeszcze raz!

Gość BlueFruit
Bitte sehr !!! :D

:) Danke sehr! Widać, niektórzy wolą napisać, żeby wpisać w google, jak nie ma, ale na szczęście są jeszcze dobrzy ludzie :P A mogę zapytać- skąd tak umiesz niemiecki?

A że tak zapytam- ile masz lat??? Ja też RTL, MTV, itd. Może coś z tego będzie :P + jeszcze od dzieciństwa nauczana przez dziadka :D

Aha :) A Ty jesteś nauczycielem/nauczycielką j. niem. Czy coś?

Aha. A co myślisz o pracy w szkole? Nie wiem, chcę być nauczycielką j. niem. ale nie wiem... A i mam pytanie związane z biologią ;P Podaj mi przykłady Fauny i Flory występujący w jeziorach, stawach itd.

a można dokładnie na temat tej fauny i flory? w jakiej szkole się uczysz? zaraz cos zaradzimy

Potrzebuję do siostry: 3 kl. gimn. i potrzebuje przykłady fauny i flory ze stawu, strumyka albo rzeki, pustyni, lasu mieszanego, aby stworzyć sieć troficzną w tych miejscach. I co z tą pracą w szkole?

Ja nie pracuje z szkole chociaż z wykształecenia jestem biologiem. Praca z dziećmi jakos mnie nie pociąga, ale jeżeli Ty się czujesz na siłach to jak najbardziej. Nie wiem jak Ci doradzić, musisz sama zdecydować. Po niemieckim na pewno znajdziesz pracę w szkole bez przeszkód. Staw lub jezioro: -plankton, zwierzęcy np larwy owadów, mięczaki, przywry i roślinny np. sinice, glony, okrzemki -bentos, organizmy osiadłe na dnie jeziora lub stawu, np bakterie, glony, pierowtniaki, nicienie, wrotki, -nekton, organizmy swobodnie poruszajace sie w wodzie, wszystkie ryby (leszcz, karaś), kręgowce, owady (pływak zółtobrzezek), płazy (żaba wodna, żaba moczarowa),

Gość CalaDziwnaINienormalnaJa
Dzieki za rade! No wlasnie troche obawiam sie tej pracy z dziecmi... Dzieki tez za to z biologii :) Siostra bedzie zadowolona ;) Teraz wkuwam ten wiersz :/ Ale jest nawet fajny ;) Pozdrawiam!

No tak, na wczoraj :P Ale już się nauczyłam :] Ale dzięki! :)

Ja też (nie chwaląc się) umiem dość dobrze niemiecki i myślę o przyszłości jako nauczycielka, ale nie wiem czy dam radę z dzieciakami...

Gość gość
Poszukuję wierszyka o dziewczynce, córeczce. Nie znam autora , wiersz śmieszny ale bardzo fajny :) pamiętam tylko że były tam słowa w stylu: kto nie ma córeczki... czasami masz ochotę wysłać ją w kosmos... Z góry dzięki :)