Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiulaha

Sposoby na niejadka?

Polecane posty

Moja córeczka ma 17msc i prawie nic nie je.Muszę sie ciągle produkować wymyślać coś nowego a i tak tego nie zjada.Poczuje tylko nowy smak potrawy i już płacze.Na śniadanie nie chce nic innego jak kasza serek bądz jogurt.Chcialabym dać jej np.zypę na mleku czy jajko.Przecież nie może jeść ciągle tego samego.Proszę może ktoś podpowie mi co mogłabym jeszcze spróbować jej dać ,cos co mogłoby jej posmakować.Co wy dajecie swoim dzieciom na śniadania i kolacje?

a w jakiej formie dawałaś jajko ? jesli lubi jogurt, to może pod nim przemycisz naleśniki ? ja smazęmojemu brzdacowi nalesniki, nadziewam suszonymi sliwkami lub zmiksowanymi truskawkami i polewam jogurtem - wcina (przy okazji i mój Maż ;)) a powiedz - przejawia zainteresowanie samodzielnym jedzeniem i GOTOWANIEM ? może jak coś z Tobą przyszykuje to chętniej spróbuje (choćby i podczas szykowania)

Bardziej chce sie bawić łyżeczką i miseczką jak postawie jej zupkę.kilka razy wezmie sama do buzi.Mam jeszcze taki z nią problem że nie chce pokarmów stałych jak w jogurcie poczuje owoce to ma odruch wymiotny.Ile bym dała żeby zjadła naleśnik.A jajko dawałam jej jako jajecznice na masełku lekko ściętą.Twarożek ze szczypiorkiem tez beee pierogi leniwe przecież słodkie też bee, bo trzeba gryżć

jajko na miękko może by przeszło ? albo kisiel mleczny z zołtkiem (na to musiałabym poszukać przepisu) a ta zabawa łyżeczą i miseczka.... może do czegoś zaprowadzi choć pewnie sporo nerwów i wycierania podłogi masz przy tym ;) Mój Synek uwielbia jeść wspólne posiłki - najlepiej jak mój talerz stoi na jego stoliku do karmienia dziś, pomimo tego, ze jedliśmy to samo moje było lepsze ;) :D a makaron ? pokaż Córeczce jak się"wciaga" długi makaron ;) u nas to figura obowiazkowa jak jemy spagetti