Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aw81

jakie mleko modyfik dla noworodka?

Polecane posty

Gość zatroskana
:) zamowilam dzis enfamil na doz :) tylko tam napisane ze to promocja... ciekawe kiedy sie skonczy...

zatroskana, ta promocja już dość długo trwa. W mojej aptece powiedziano mi, że cena nie powinna się zmienić, także mamy szansę kupować trochę taniej. pozdrawiam Cię , zatroskana

Gość zatroskana
Wlasnie przytargalam mleko do domu :D i wykupilam tez recepte przez internet i jakies witaminy i w ogole wszystko co nam potrzeba i chyba zaoszczedzilam ok.100 zl tak na oko w porownaniu do tego co musialabym zaplacic normalnie w aptece... a zaplacilam 251 zl :) Jestem zadowolona :) Logo a jak kupki??

raz dziennie, ale bywa, że z wysiłkiem.jak zaczęłam podawać maluszkowi więcej herbatek to on wcale nie chce mleczka. nie wiem co się dzieje? rano ledwo wypił 120 ml, potem były jakieś owocki, teraz przemyciłam mu ze 40 ml i trochę z piersi. jak jutro nie będzie chciał jeść to czeka nas w czwartek wizyta u lekarza.

Gość zatroskana
A kaszki ograniczylas? Bo jak ograniczylas to nie musisz wmuszac herbatki wystarczy 150-200 ml /dobe. Ale powiem Ci, ze moj Maluch teraz ma prawie 9miesiecy i pije mleko 2x150ml + kaszka 1-2x100ml. A jak mial 3-4 miesiace to potrafil wypic na raz 230 ml x 5-7 dziennie. Czasem nam pusza enfamilu na 3 dni nie starczala taki byl glodomor :) A teraz mamy ja na 5 dni. Najgorzej jak mial angine to wtedy byly takie dwa dni, ze w ogole mleka nie tknal... Ale p. dr powiedziala, zeby mu na sile nie wciskac, tylko np mu dwa razy zupke dac jak je czy te jogurty z owocami z hippa czy gerbera. Ale jak Cie bedzie to martwic, to zawsze mozesz isc do lekarza. Sprawdz czy nei ma goraczki, i czy nie woli zimnego/chlodnego mleka - moj tak mial jak mial ta nieszczesna angine... A poza tym dzieci tez maja rozne dni, czasem sa glodne a czasem wcale nie chca jesc przeceiz, wiec poczekaj spokojnie co bedize dalej. Trzymaj sie dzielnie!

no właśnie u nas było tak jak piszesz.Jeszcze nie dawno jedna puszka wystarczała nam ledwo na trzy dni. To ja zapobiegawczo zamówiłam całe stadko puszek z mlekiem, żeby mieć zapas w dobrej cenie. A tu maluszek nie chce jeść. Dziś po południu dałam mu kaszkę na mleku łyżeczką, bo z butli mleka nie chciał jeść. Do tego pół słoiczka jabłuszek. Zjadł ze smaczkiem. Po kąpieli nie mógł się doczekać na kolacyjkę. Także chyba z tym jedzenie nie jest najgorzej. Poobserwuję go jeszcze jutro. Muszę Ci powiedzieć, że Twoje rady są mi bardzo pomocne i dziękuję Ci za nie. Pomagasz mi przebrnąć nieznane z moją dzidzią- dziękuję

no właśnie u nas było tak jak piszesz.Jeszcze nie dawno jedna puszka wystarczała nam ledwo na trzy dni. To ja zapobiegawczo zamówiłam całe stadko puszek z mlekiem, żeby mieć zapas w dobrej cenie. A tu maluszek nie chce jeść. Dziś po południu dałam mu kaszkę na mleku łyżeczką, bo z butli mleka nie chciał jeść. Do tego pół słoiczka jabłuszek. Zjadł ze smaczkiem. Po kąpieli nie mógł się doczekać na kolacyjkę. Także chyba z tym jedzenie nie jest najgorzej. Poobserwuję go jeszcze jutro. Muszę Ci powiedzieć, że Twoje rady są mi bardzo pomocne i dziękuję Ci za nie. Pomagasz mi przebrnąć nieznane z moją dzidzią- dziękuję

Gość zatroskana
logo :) buzka :) ja kilka miesiecy temu tez zachodzilam w glowe co sie dzieje, ale cale szczescie mamy bardzo dobra pediatre, ktora tlumaczy mi wszytsko lopatologicznie... :D Ciesze sie, ze moge pomoc chocby w najmniejszym stopniu :) A wracajac do mleka, wtedy tez przestal pic zageszczone mleko mniej wiecej ok 6 miesiaca :) i zostaly tylko kaszki i czytse mleko :) A teraz to ja juz musze spac :) bo na 8 do pracy...

Gość zatroskana
logo co tam u Was?? byliscie u lekarza?

wiesz, zatroskana rozchorowałam się , jak tylko poczuję się lepiej - odezwę się i wszystko Ci opowiem. Lece do pracy. pozdrawiam Cie i życze miłego dnia

cześć zatroskana. Zgodnie z Twoimi radami ograniczyłam kaszki, podawałam więcej herbatek i problemy z załatwianiem się skończyły. Teraz maluszek dostaje więcej piciu i chyba to polubił, karmię go owockami, kaszką, ale z miseczki, łyżeczką, bo butli nie chce. Ledwo rano ją wypija. Upodobał sobie karmienie łyżeczką i buntuje się jak mu podaję kaszkę w butelce. Na brzuszek też juz chyba nie narzeka, bynajmniej ja nic nie widzę. Tylko dziś w nocy prawie mi nie spał, chyba opiekunka znów przez pół dnia go usypiała. Jutro sobota, więc ja z maluszkiem siedzę- zobaczymy co będzie w nocy. A co tam u Twojej dzidzi, czym ją karmisz, ile ma ząbków?

Gość zatroskana
przepraszam, ale jakos intensywnie zyje odkad wyszlo slonce... :) Kupe roboty w pracy, a w piatek impreza, w sobote jakis tam zlot wv i moj Maz bardzo chcial na nim byc, wiec bylismy :D ciesze sie, ze problem "kupkowy" macie za soba :) Mamy poki co 3 sztuki zabkow - ten trzeci wlasnie od soboty :) w sobote skonczyl 9 miesiecy :D Co jemy? Hmm... Rano mleko - 150ml, potem kaszke - 100-120ml, drozdzowke - bo dziadek dziecko rozpieszcza :), zupka - najczesciej gotowana przeze mnie - 150-200 ml, deserek ze sloiczka, albo jakis owoc, kaszka, mleko. To tak w skrocie, ale sama wiesz, ze roznie to bywa :) Musze konczyc bo pozno :) jak masz ochote pisz na maila :) bo jakos same tu sobie piszemy ;) pozdrawiam!

Gość zatroskana
logo pojechala na weekend?? odpoczywaj odpoczywaj jak tylko mozesz :D

nie mogę wysłać wiadomości na Twojego meila, zatroskana.

Gość zatroskana
bo jakis blad sie wkradl - mam nadzieje ze teraz juz bedzie ok :)

Gość zatroskana
padam na twarz... dobrej nocki!

Gość zatroskana
:)

Gość bebilon
Ja daje bebilon i moj mały ma zaparcia to jakie najlepsze mleko to zalezy od dziecka jakie mu przysłuzy dawałam tez bedbiko i miał straszne kolki po tym mleku

Witam.mam pytanie od 4 tyg karmie juz butelka,na poczatku dawalam bebilon ale strasznie mu sie ulewalo,pozniej zaczelam podawac nan ale ma zaparcia po nim....jakie mleko jest najlepsze???

Gość delicja85
Mój synuś ma 2 miesiące od samego początku podaje mu bebilon.Na poczatku tzn przez pierwszy miesiąc był to bebilon pepti,póżniej za pozwoleniem lekarza podawalam mu bebilon HA.Ale jst problem z kupkami.Więc sama zdecydowałam na zmiane i kupiłam bebilon przeciw zaparciom i dalej nic.kupki są co 5 dni.Lekarz stwierdził że to normalne po tym mleku.Postanowiłam sama zmienic mleczko i wybralam Nan.jesteśmy drugi dzien na tym i Dawidek już 2 razy zrobił kupkę.Zadnej reakcji uczuleniowej nie ma.Zobaczymy co dalej:)

Ja zaczelam od bebilonu ha i zmienilam na hipp bio combiotic. Po bebilonie zaparcia i zielone kupy. Hipp poki co wydaje sie strzalem w 10.

Gość NiuniMama
U nas od początku Bebilon. Żadnych problemów :)

Gość gość
Czy mleko enfamil można zagęszczać kaszka?

Gość gość
Ja swojemu daje mleko z Rossmana Babedream czy jakos tak to mleko robi firma Humana i jest tanie a dobre moge polecic

Gość slawomira ptrzk
U mnie Holle sie sprawdza.

Gość Mirka8855
Mój Oskar już chodzi do przedszkola ale jak był w niemowlakiem to najchętniej zaglądałam na strony sklepu internetowego pod adresem www.mlekolandia.pl. Mają tam dobrej jakości produkty po konkurencyjnej cenie, a zamówienia realizowane są bardzo szybko. W jeden dzień składasz zamówienie a następnego już przychodzi przesyłka.

Gość gośćmama
Karmię swoim mlekiem. Raz na jakiś czas musiałam nagle wyjsc,więc dziecko dostawało krowie modyfikowane. Po humanie bolał ją brzuszek, po tym lepszym bebiku bardzo ulewała przetrawionym pokarmem. Kupiłam enfamil,strasznie śmierdzi rybą (dha),mała ma wysypkę. Ostatecznie może być bebilon HA,po tym było najmniej sensacji. Staram się mieć zamrożone swoje mleczko.

Gość Kasiapodles
Z czystym sumieniem polecam mleczko Bebiko w każdej postaci jak i dla maluszków a także dla Tych których dieta jest rozszerzana. Synuś nie miał po nim bólów brzuszka nie ulewałamią a pije z tak jakby na prawdę mu smakowało. Jest w dobrej cenie a produkt na miane najlepszego ! #bebiko