Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monisiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Szkoła- ratunku!!!!!!!!

Polecane posty

Proszę o pomoc mamy których dzieci chodza w Anglii do szkoły. Znam język angielski dość dobrze ale mam obawy ze nie będę umiała dogadac sie z nauczycielami, albo ich nie zrozumiem. Jak to jest w praktyce, jest tak strasznie czy nauczyciele sa wyrozumiali i pomagaja sie dogadać?????????????????

Gość Z nauczycielami się
szybciej dogadasz, niż z sąsiadami. Ale to też zalezy od szkoły im niższy poziom szkoły tym gorzejsie wysławiają i mniej zrozumiale nauczyciele mówią. Pamietam jak z nauczycielką w primary school mojego syna się nie umiałam dogadać, mój angielski niestety był dobry ale tylko na BBC, a nie na rozmowy ze slangiem, z kolei w secondary mojej córki z nauczycielami się dogadałam bez problemu, bo to już byli profesorowie, szkoła przygotowywała do egzaminów na studia. Po sposobie wysławiania poznasz, która szkoła, co sobą reprezentuje.

Dzieki za pomoc. A powiedz mi czy naprawde człwoiek szybciej uczy sie jezyka bedąc wsród anglików???

Gość tak..
na pewno szybciej sie nauczysz.. ja po 10 latach nauki w szkole w polsce gdy przyjechalam do uk nie moglam sie dogadac z nikim ;] ale bez obach na poczatku beda problemy na pewno ale po kilku miesiacach bedzie dobrze. tak bylo w moim przypadku. z nauczyscielami na pewno sie dogadasz.. gorzej bedzie w uczniami hehe ale idzie sie przyzwyczaic. ja po kilku latach tutaj uczenia sie jezyka od anglikow teraz mam problem zeby napisac prace normalnym jezykiem angielkim a nie slangiem ^^ ale to tak na marfginesie. pozdraiwam