Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czekam na cud

mamy nauczycielki jak dajecie sobie radę?

Polecane posty

zatroskana - ja osobiscie nie najlepiej sie czuje.9 miesiac daje w kosc nieprzespane noce coraz czestrze i mocniejsze skurcze...:p

Przeczytałem pierwsza stronę tematu i śmieszy mnie opinia autorki, że nauczycielka to ma ciężej w domu niż kobieta wykonująca inny zawod ;/ PRACY W CALE NIE MUSISZ PRZYNOSIĆ DO DOMU !!! KWESTIA ZORGANIZOWANIA ... MOJA CIOCIA JEST NAUCZYCIELKA I W ZYCIU NIE SPRAWDZALA PRAC W DOMU ... OD TEGO MIALA PRZERWY W SZKOLE ... POZA TYM POWIEDZMY SOBIE PRAWDE PO ILU TYGODNIACH NAUCZYCIELE ODDAJA PRACE ??? Czasem trzeba czekać 2-3 tygonie by dowiedziec sie jaką ocene dostalo sie z testu czy kartkowki ;/ ... WTEDY ZAWSZE ZADJAE SOBIE PYTANIE CO NAUCZYCIELE ROBIA, ZE NIE POTRAFIA TEGO SPRAWDZIC PRZEZ TAK DLUGI CZAS ???

nauczycielka to jeden z lepszych zawodów dla matki.Duzo wkacji,nie masz problemów co zrobic z dzieckiem w ciągu 2 miesiecy:-o wolnego.Liczba godzin tygodniowo chyba najmniejsza ze wszystkich mozliwych zawodów.Nie rozumiem z czego robicie problem.Jezeli chodzi o sprawdzanie prac itp,to chyba nie myslicie,ze kobiety pracujace w innych zawodach nie musza juz nic zabierac do domu:-o, w dzisiejszych czasach to juz rzadkosc.

Gość errrtre
praca nauczyciela wcale nie jest łatwa (chyba że olewa się swoją pracę) wiecie jak sie komuś źle życzy to sie mówi "obyś czyje dzieci uczył" i chyba coś w tym jest......

Gość zatroskana
Praca jak praca :) Ale byle kto sie do niej nie nadaje :D A tak powaznie - zgadzam sie z przedmowczynia, ktora powiedziala, ze to jeden z lepszych zawodow dla matki, ja zawsze mowilam, ze praca nauczyciela jest prprodzinna. Wiekszosc z nas przeciez nie zamieni tego zawodu na zaden inny!!! - nie? Poza tym - jak nie odpowiada - mozesz zmienic. Poza tym - kazda praca ma swoje plusy i minusy. poza tym - zadna praca - jak chcesz ja z sercem wykonac - lekka nie jest. Poza tym - kazdy ma czasem dola... Aha! Mantodea :) Trzymaj sie slonko, bo na koncu wcale lekko nei jest - wiem cos o tym! A mnie w krzyzu cos strzyka :D No i glowa pobolewa od rana :P To tak na koniec - bo wiecej tu nic nie napisze :) Nauczycelom zycze wiecej pogody ducha i znajdowania plusow swojej pracy. Nie-nauczycielom - zeby przez tydzien byli nauczycielami :P

grancias -------> z zegarkiem w ręku: dzisiaj sprawdzałam wypracowania 4 godziny i jeszcze nie skończyłam, a mam tylko jedną klasę na ten tydzień i wypracowań, a ni innych prac pisemnych nigdy nie oddałam po dwóch albo trzech \"ustawowych\" tygodniach, tylko zawsze jak naszybciej. Wierz mi, nie wszystko jest \"kwestią zorganizowania\" i da się to zrobić w 10 minut na przerwie, a w szkole nie pracuję pierwszy rok.

Gość raky
Jesli ktos jest czlowiekiem lubiacym swoja prace - zawod nauczyciela i ma zero problemów w zyciu prywatnym to sobie w szkole swietnie poradzi. Jesli jest inaczej to ta praca jest wowczas tylko koszmarnym obowiazkiem ... Bo to nie jest taka praca jak kazda inna!!!!

To prawda. Jedna z moich opiekunek praktyk zawsze nam powtarzała, że przed wejściem do klasy trzeba zostawić za progiem wszystkie kłopoty - choćby nas nawet chłopak właśnie rzucił;) A nie kazdy tak potrafi