Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agniesia878787

co bedzie a tegorocznej maturze?

Polecane posty

Gość ma-rka
ja obstawiam, że będzie tango albo inny świat, a jak będzie wesele to się powiesze :[

Gość gorzka-czkolada
Tango tango wszyscy z tym tangiem. Może byc w sumie. Oby nie bylo romantyzmu- wszystkich zdolowanych konradow wallenrodow i kordianow! Ale pamietajcie,ze w tamtym roku na podstawie był taki wymyslny temat:Symbolika meczenstwa mlodziezy na podstawie bajki o ziarne...opowiedzianej przez Zegote. Czyli nawymyslali. Ohhhhh. Zdolowalam sie.

Gość Aquarius19
może wiec małe sprostowanie, widać że nie tylko mi nie chce się uczyć nie chce co widać w internecie, dzisiaj wpadłem do kolesia na stronke w sprawie arkuszy a tam tekst witaj huju, zajebiście :D ale ogólnie widać że wiele osób mówi o panu tadku wiec zapraszam na srnke w sprawie streszczenia badz książki w formie audiobooka, noc jest dluga a bedzie tu dzisiaj na pewno wiele osób: http://peb.pl/dokumenty/23597-audiobooki-pl-2.html mam nadzieje ze sie wam sprzyda ja juz po woli odsłuchuje, a 65 rocie powstania jest świetnym porównaniem i terż bym na to stawiał, tylko co wtedy zrobić z Herbertem bo jeśli jest jego rok to powinni coś dać w razie czego przeczytać lepiej jakieś streszczenie jego

\"Ale pamietajcie,ze w tamtym roku na podstawie był taki wymyslny temat:Symbolika meczenstwa mlodziezy na podstawie bajki o ziarne...opowiedzianej przez Zegote. Czyli nawymyslali.\" - Niczego nie \"nawymyślali\", jeden z najprostszych tematów z \"Dziadów\" III, o martyrologii, tylko inaczej sformułowany. W każdym \"szanującym się\" (:O) streszczeniu powinno o tym być, co znaczy ziarno, kim jest diabeł i dlaczego Mickiewicz oparł \"Dziady\" III na \"Biblii\".

"Lalka" już była na próbnej, więc trudno przewidzieć, czy dadzą jeszcze raz, żeby ułatwić (moi uczniowie popisowo położyli ten temat :O ), czy wręcz przeciwnie. Ja bym stawiała na "Przedwiośnie", ale było chyba rok temu... Portret matek w "Granicy" i "Przedwiośniu". Może jeszcze "Kordiana" by dali, ale byłby żal. pl :classic_cool:

Gość Aquarius19
lalka nie powinna być jeszcze raz bo jet wiecej bardziej przewidywanych rzeczy. Ja sie wreszcie troszke wzielem za naukę i juz 1,5 godziny odsłuchuję Wesele, na szczescie juz polowa za sobą, Pana Tadka tylko streszczenie odsłuchałem i oddzielnie 12 księgę, Mam nadziję że coś z tego będzie. Jeszcze dzisiaj tylko przeczytam w necie o symbolice wesela. No i jutro przesłucham ferdydurkę i zdążyć przed panem bogiem bo sądzę że może być porównanie. Papatki życzę miłej nauki całej reście i mam nadzieję że jeżeli ktoś tylko będzie miał lewe arkusze to prześle mi na maila- jemy22jemy22@gmail.com pozdro :D

Porównanie \"FerdydurkE\" ze \"Zdążyć przed Panem Bogiem\"? :D :D :D Dobre, dobre :classic_cool:

Gość zuta
Ja chciałabym Ferdydurke!!! Nigdy nie było a to taka świetna powieść awangardowa :]

a ja mysle ze bedzie zbrodnia i kara..alez bym sie cieszyla :) strasznie duzo ludzi mowi cos o tangu, panu tadeuszu i weselu, wiec........ a i jeszcze dzuma

JA WIEM CO BEDZIE NA WOSIE. To pewniak. żadna ściema. Chcecie wiedziec???

Gość no a skad wiesz

Pani na wosie nam gadala, ze zna jednego pana od ukladania zadan. Beda pytania na temat tarczy antyrakietowej na 100%. Ja sama nie zdaje wosu ale slyszalam to.

Agłaja Niczego nie \"nawymyślali\", jeden z najprostszych tematów z \"Dziadów\" III, o martyrologii, tylko inaczej sformułowany. W każdym \"szanującym się\" ( ) streszczeniu powinno o tym być, co znaczy ziarno, kim jest diabeł i dlaczego Mickiewicz oparł \"Dziady\" III na \"Biblii\". Weź. Ja ci zaraz kinematyke relatywistyczną ubiore w piekne słowa i zobaczymy czy obczisz o co chodzi jak taka madra jestes. Jak mowie ze nawymyslalai to tak właśnie sądze.

Gość o tarczy było na próbnej

hehehe, inaczej temat dali sformułowany i od razu, że nawymyslali :)

Gość maturencja.
Cześć :) ja tez relaksik, tajgera mam ale sie boje ze bedzie mi sie chcialo sikac na egzaminie i nie wiem czy pic :D

Gość jcob
JA moge udzielić paru informacji na temat matur z matematyki i polskiego pisenmnego 3644445 powiem tylko ze możecie sie przygotowywać z teatru blizsze informacje na gg

Gość agnes.....90
Chłopi i Pan Tadeusz ;pppp