Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elka nerwka

Gastroskopia------- błagam pomózcie

Polecane posty

Gość elka nerwka

Jest tu wiele tematów o tym badaniu a ja chciałabym WAS prosic o to byscie napisali jakie objawy zmusiły was do wykonania tego badania i jaka była diagnoza i dalsze leczenie Mam zdiagnozowana nerwice i objawy własnie mam gastryczne mysle o teej gastroskopii ale strasznie sie boje POMOŻECIE???

Mnie bolał żołądek i byłam umówiona na badanie jakieś 2 tygodnie wcześniej, oczywiście w tym czasie też prawie, że tak powiem umierałam ze strachu, ale postanowiłam, że dam radę... Przyszedł ''wyczekiwany'' poniedziałek, pojechałam do szpitala, weszłam już do niego i nagle sobie pomyślałam- Boże ja nie dam rady oj nie nie :P hah i UCIEKŁAM z tamtąd :D Wiem, wiem ''dupa wołowa'' jestem no ale cóż ;)

Gość elka nerwka
i co sie okazało? jaka była diagnoza? juz jestes zdrowa?

Gość elka nerwka
acha rozumiem zwiałas spod dzrwi :D:D:D

Gość elka nerwka
Ja to tak na serio nie boje sie tego badania ale jego wyniku choc wszyscy dookoła twierdza ze mam to na tle nerwowym raz mdłosci a a raz napady lęku

Gość gagarin808
jakie objawy? bardzo zle samopoczucie na żołądku (nie były to jakieś bóle w jednym miejscu) które z reguly trzymało dzień do 3 dni, występowało zanikało i znowu powracało. Rozp. wstepne(z wywiadu): podejrzenie choroby wrzodowej, rozp: końcowe (po badaniu): zapalenie błony śluzowej żołądka i dwunastnicy. Wiadomo, ze nie jest to przyjemne badanie, ale zdecydowanie warto iść i to leczyć, żeby czuć sie dobrze i nie myśleć o tym. Pewnie w wielu przypadkach gastroskopia nie wykryje u was poważniejszych zmian, ponieważ problemy mogą powstawać na tle nerwowym/życiu w ciągłym stresie.

Gość elka nerwka
dzieki gagarin moze ktos jeszce mi cos napisze?

Gość elka nerwka
:(

Gość kingusia kingusia kingusia
elka 🖐️ ja tez mialam miec gastro ale ze strachu nie poszlam :O

Gość elka nerwka
{czesc}

Gość podnoszeeeee

Gość podnoszeeeee

Gość taka jedna1234
miałam to badanie, robiłam je prywatnie. przez 2 lata bolał mnie brzuch, ciągle było mi niedobrze, do tego dochodził nienajlepszy stan moich nerwów, zrobiłam gastroskopie bo chciałam w koncu wiedziec czy te dolegliwosci mają tło nerwicowe i czy jest jakas choroba. okazało sie ze jest lekki stan zapalny wejscia do dwunastnicy a takze częsciowo zołądka. lekarz kazał pic len mielony i dał mi bellergot - to taki lek uspokajający. i to o dziwo pomogło , po 2 latach brania najrózniejszych leków. poza tym miałam juz pewnosc ze to nie wrzód ani inne paskudztwo. samo badanie nie jest takie straszne jesli pojdziesz do dobrego lekarza PRYWATNIE który zrobi to szybko i sprawnie. mnie pociągnęło pare razy na wymioty i to wszystko. naprawde nic strasznego a jestem panikarą.

Gość ollllla
czy na ten lekki stan zapalny dostałas cos oprócz belergotu? pytam o leki gastrologiczne dziekuje ze sie odezwałas

Gość ollllla
powiedz mi jeszce bardzo prosze czy jak juz wiedziałas jak to leczyc długo utrzymywały sie objawy?

Gość ollllla
Zalecił abys stosowała jakas diete?