Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

babaloka

Mam problem...wchodzcie prosze!!!

Polecane posty

Ostatnio chciałm zacząc uzywać tampony, ale bardzo sie boje! Kuzynka mówiła mi ze jej koleżanka miała problemy kiedy zaczeła je uzywać... Czy to prawda że są trudne w uzyciu?

Gość gossska
nieprawda ;) nie ma sie czego bac. zdecydowanie wygodniejsze od podpasek.

nieprawda,ale uwazaj na początku.. Nie chcę cię zniechęcic bo tampony na prawdę ułatwiają życie kobietom, ale ja wybrałam na "pierwszy raz" tampona super. a to dlatego, ze dostałam miesiaczkę nad jeziorem i koleżanka tylko takie miała. Kazała mi go wepchnac jak najdales, ja go pchałam mocno.. bolało jak cholera, po czasie kiedy kochałam sie po raz pierwszy w zyciu okazało się, ze nie jestem dziewicą. Wtedy skojarzyłam fakt z tamponem nad jeziorem. Takze polecam na pierwszy razy tampony "mini". Nie bój się. Nie będzie bolało, a uwierz, ze nawet nie będziesz czuła, ze masz miesiaczkę. To nie boli. Przyzwyczaisz się.Uszy do góry;)))

Dzięki dziewczyny=) za dobre rady...Ale wiecie jak to jest... dalej się troche boje... słyszałam że podpaski sa leprze bo tampony nie pozwala na dokładne oczyszczenie w czasie miesiączki....czy to prawda?

Gość Ten gęsty śluz
zakrzepy raczej nie wsiąkną w tampon....

Gość Mila123
Nie słyszałam o tym... Za to wiem, ze tamponów nie można używać na noc

ja nie mogę używać tamponów np w pierwszych dniach okresu, ponieważ mam straszne bóle. biorę leki, ale pomimo tego na początku używam podpasek

Tampony są wygodne, nie krępują ruchów ale mają też wady. Jeżeli używasz przez dłuższy czas to może (ale nie musi) dojść do stanu zapalnego. Ja już to przechodziłam. Teraz tamponów używam sporadycznie naprzemian z podpaskami.