Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie mam pytanie

Ubezwłasnowolnienie

Polecane posty

Gość takie mam pytanie

Mam następujący problem. Jestem od kilku lat lekomanką, leczę się psychiatrycznie. Mam już prawie 30 lat. W tej chwili jestem już wolna od uzależnienia, ale wiem, że pokusy będą baardzo silne i tak naprawdę pozostanę nałogowcem do końca życia. I teraz pytanie. Mój ojciec zapowiedział mi, że jeśli wrócę do tabletek, to wystąpi o ubezwłasnowolnienie. Czy jest taka możliwość? Mieszkam sama, skończyłam studia, wykonuję wolny zawód, nie jestem opóźniona w rozwoju. Jak to jest zatem? Istnieje realne niebezpieczeństwo? Niczego tak się nie boję jak utraty wolności... to by mnie zabiło... ps. narkotyków nigdy nie brałam

jestes lekomanką, a to jest choroba psychiczna niestety. mozna wystepic o obezwłasnowolnienie, ale wątpie ze będzie miałszanse na wygranie bo o to walczy się np jak osoba chora psychicznie nie chce zgodzic się na pobyt w szpitalu a pobyt ten jest konieczny dla zdrowia pacjenta. Ale radze podjąć powazne srodki i skonczyć z tym nalogiem przynajmniej starać się poniewaz ubezwlasnowolnienie nie jest rzeczą przyjemną :O

Gość takie mam pytanie
No przecież podeszłam do tego poważnie - a mianowicie - wyzdrowiałam. Nie mam żadnych uzależniających tabletek w domu nawet. Jasne, że chcę aby tak było zawsze, ale biorę poprawkę na ludzką słabość... zwłaszcza że uzależniające środki są dostępne w aptekach bez recepty - co za podłość!!!

Jeżeli jest tak jak piszesz, sąd nie bedzie miał podstaw aby Cie ubezwłasnowolnić. Ojciec tylko niestety się \"wygłupi\" jeżeli w takiej sytuacji złozy wniosek ... ale sama choroba nie jest wystarczającym powodem aby wniosek przyjąć, szczególnie ze sąd ma około miesiąc na rozpatrzenie i dokładnie sprawdza wszystko ;) w każdym bądź razie, trzymam kciuki aby Ci sie udało ;)

Gość taaakich
takich lekomanów jjak Ty jest bardzo dużo musieliby ubezwłasnowolnic conajmniej połowe społeczeństwa,wystarczy wejść do apteki i zobaczyć jakie rachunki ludzie płacą i zapytać ile miesiecznie wydają naleki

Gość brzechwa
aaaa ja chce się ubezwłasnowolnić bo głośno pierdzę i gadam do siebie , a jak kichnę to mówię sobie na zdrowie