Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kompleks

CERA MIESZANA- Jak sobie z nią radzić ??

Polecane posty

Gość Kompleks

Maciejakieś sposoby na cerę mieszaną. Jak umyje twarz mam przesuszoną. Nałoże krem i fluid matujący, a już po godzinie jest tłusta.:(:((

Gość 21_lat
pamietaj ze nie ma czegos takiego jak FLUID MATUJACY! kazdy fluid zapycha pory po czym skóra nie moze oddychac i dlatego wydziela sebum. myj delikatnymi mydlami buzie. polecam kostke seba med albo mydlo ziolowe w plynie( tylko w aptece). i nie maluj sie przez jakis czas a zobaczysz ze skóra na twarzy Ci sie unormuje:)

przede wszystkim NAWILŻAĆ! skóra się przesusza i jeszcze więcej sebum wytwarza.. nawilżać też oczywiście specyfikami niezapychającymi.. i matowić - cudów nie ma, bibułki matujące trzeba mieć przy sobie i tyle..

Gość 21_lat
mnie bibulki nie pomagają a o dziwo listek papieru toaletowego tego cienkiego kolorowego:)

no to chyba dobre i to ;) ja mam najzwyklejsze w świecie chyba bielendy i są super (daleko im do tych johnsosna których już nie ma ale ujdą)

Gość 21_lat
jak chcesz zatuszowac jakas niespodzianke to polecam korektor w pedzelku maybylline (ok 20zł) ale dobra sprawa, jest wydajny

Gość a ja polecam
najzwyklejszy krem bambino na noc super działa nie zapycha ma w sobie cynk i podgoi co nieco ale rano buźka jest super

Gość 21_lat
nie, on nie jest zielony tylko beżowy

Gość 21_lat
mnie bambino strasznie zapychal

Gość w takim razie....
co innego uzyc do takiej cery jesli nie podkladu? wypryski trzeba zatuszowac a sam korektor, nawet jak sie dobrze rozetrze, nie wyglada dobrze, bo widac go odrozniajacego sie od koloru cery.

Gość a ja polecam
a mnie nie z tym że ten bambino jest w dwóch wersjach (poczytajcie w damskiej torebce) a cerę oprócz że mam mieszaną to jeszcze bardzo ale to bardzo wrażliwą i nic mi nie było i nie jest bo juz go nie opuszczę:) a powiem wam jeszcze że z cerą meczę się już 15 lat i większość specyfików wypróbowałam i tych z drogerii i tych z aptek...

Gość 21_lat
tego nie widac, przynajmniej na mnie. ja juz uzywam trzeciego i polecam. on przy okazji zasusza wypryski. mozesz sie tez nim malowac cala buzie, on jest w plynie i dobrze sie rozprowadza;)

Gość a ja polecam
poczekajcie chwilę zaraz znajdę linka do kremu ..

Gość a ja polecam
o o ten mi chodzi bo jest jeszcze wersja pielegnacyjna ale ja używam ochronnej http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=3188 no i jak sobie tak piszemy to odkryłam jeszcze super maseczkę na noc kosztuje grosze bo jest niesamowicie wydajna z tym że ona jest raczej odzywcza ale też buzia po niej jest super

ja z kremów dla dzieci mogę "zaakceptować" tylko babydream rossmana - nie zapycha tak bardzo jak inne (choć mnie zapychał mimo wszystko, albo jakaś ogólna reakcja skóry - więszy wysyp był), bambino i jeszcze jakiś ale nie pamiętam już nazwy ostatecznie zużyłam jako krem do rąk ;) do tego się nadaje. wierzę, że komuś może pomagać, ale myślę, że lepiej zacząć od specyfików przeznaczonych dla danego problemu.. ja używam normalnie podkładu, pudru, bibułek co jakiś czas - zmywam jak tylko wrócę do domu - płynem do demakijażu, tonik iwostinu na to, na noc krem humektan.. 2xtyg maseczka oczywszczająca. trzeba to zaakceptować, nie da się zrobić trwałego matu niestety

Gość 21_lat
a wiecie dziewczyny co mi sie dzieje po kazdej maseczce ktora zastosuje? zamiast ona ma mi oczyscic buzie to jeszcze bardziej mi wagry widac! i sama nie wiem czemu tak sie dzieje...

Gość a ja polecam
jeszcze raz ja... Samanta uwierz ja przez tyle lat przetestowałam prawie wszystko....i taką naukę z tego wyniosłam zeby broń boże nic matującego nie kupować bo skóra produkuje wtedy podwójne ilości sebum...

Gość Kompleks
No to jaki fluid polecacie zeby to wszystko jakos zakryc bo mi sie czesto czerwieni buzia, a tam gdzie wyskakują wypryski wkoło czerwone jak cholera przez to cała buzia jest jakaś kolorowa.

Gość 21_lat
polecam Ci ten korektor z maybylline, mozesz nim cala byzie zmarowac. dostaniesz go w rossmanie i naturze

Gość Kompleks
Bo ja używam Matujący podkład AA, może jest za tani i dlatego cera taka tłusta, ale pomyslałam że jak AA to nie zniszczy buzi.

Gość 21_lat
nie chodzi o to czy tani czy drogi. ja tez kupywalam rozne drogie podklady i zaden nie dawal mi tak fajnego efektu co ten korektor

ja nie napisałam, że to mają być specyfiki matujące, tylko nawilżające do cery mieszanej. wiem, ze im bardziej matowisz tym bardziej wysuszasz więc błędne koło ja teraz używam lirene city matt, zamierzam kupić revoln colorstay - ma same pozytywne opinie prawie. korektor, zwłaszcza przysuszający syfki nie nadaje się na całą twarz absolutnie - z w/w powodów. 21lat - piszesz o wągrach - ja zawsze mysłałam że to co jest u mnie wynika własnie z mieszanej skóry, a to jest trądzik zaskórnikowy - może też to masz?

Gość a ja polecam
podkłady lirene mi nie służą_ po tym mat mam pryszcze, już bardziej odpowiadał mi z manhattanu efekt jak po tym lirene tylko dużych prycholi nie krył no ale nic mi po nim nie wychodziło. W kazdym razie idealnego podkładu jeszcze szukam:)

Gość a ja polecam
a AA ma kiepskie podkłady zresztą ta firma nie robi już takich fajnych rzeczy jak kiedyś..

Gość a ja polecam
Samanta a jakiego pudru używasz?

Gość 21_lat
no własnie ja juz sie pozbylam tego g*wna nareszcie po 6 latach, zostaly mi jedynie przebarwienia. ale zawsze mam tak ze jak uzyje jakas maseczke to mam pozniej ich mnostwo tych wagrow

Gość gafsdfsdfs
A dobry jest krem maslo kakaowe ziaja do cery mieszaniej?