Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halka 7

problem z odzyskaniem kaucji od agencji-ktos wie co mozna zroboc?

Polecane posty

Gość halka 7

mielismy umowe na 6 miesiecy ale miesiac temu wygasla. nie podpisywalismy nowej i na kolejny miesiac zostalismy w tym domu z zamiarem przedluzenia kontraktu lecz w miedzyczasie znalazlam prace w innej czesci miasta i inne mieszkanie. 17 kwietnia zawiadomilismy agencje ze od maja sie wyprowadzamy a oni wymagaja od nas zostania 1 mc dluzej bo inaczej nie dostaniemy kaucji...maja prawo tak robic?w razie problemow gdzie moge sie zwrocic?z gory dziekuje za pomoc.

Gość Ja tez nie wierze
Tak, maja prawo tak postapic.

Gość to zalezyjak jest napisana
poprzednia umowa,czy kaucja jaka wplaciliscie zostala umieszczona w rubryce rent for advance-(zaplata z gory za czynsz)tak czesto robia chytre agencje ,korzystajac z zamieszania lub niewiedzy.Na przyszlosc radze nie informowac o wyprowadzce i kwote depozytu rozlozyc jako ostatni czynsz.Czasem prywatny najemca zwroci,ale agencje to starzy wyjadacze i rzadko sie zdarza zeby cokolwiek zwrocili

Gość hellloooo
ja zrobilam tak, jak powiedziala osoba wyzej, przewidujac ze agencja bedzie robic problemy. Nie poinformowlam o zamiarze wyprowadzki i staralam sie przemieszkac ten ostatni miesiac depozytu (jak sie czepiali, ze nie place za kolejny miesiac, to wymyslalam, z musza to i to naprawic, zanim zaplace). A naprawde chcialam sie stamtad wyprowadzic, bo dzielnica byla bardzo niebzpieczna.

Gość moim zdaniem.....
czyli uważacie,że nie oddają depozytów???? ja mam w umowie jako depozyt.właściciel sprzedał dom i musze znaleźć nowy-liczę,że oddadzą mi bond,bo dom w idealnym stanie-ale zwątpiłam po tym co piszecie...............:-(

Bez przesady z tym nieoddawaniem kaucji, my zmieniliśmy dom i kaucję (w całości) odzyskaliśmy bez najmniejszych problemów.

halka w umowie masz na pewno miesięczny okres wypowiedzenia, wiec wcale się nie dziwię takiej reakcji agncji jeśli poinformowalaś ich o wyprowadzce niecale 2 tygodnie wcześniej.

Gość irja
halka7 umowa ci nie wygasła jeśli jej nie wypowiedziałaś, tylko autamatycznie się przedłużyła na czas nie określony z możliwością wypowiedzenia z twojej strony - 1 miesiąc, a ze strony landlorda -2 miesiące. takie tu jest prawo. czyli jeśli chcesz odzyskać kaucje musisz dać 1 miesięczną wypowiedz na piśmie. o kaucji masz z pewnością wszystko opisane w umowie- jakie warunki muszą być spełnione aby ją odzyskać.

Gość halka 7
kaucji nie oddala a jeszcze nas zwyzywala...kurwa 1 zrozumiem ale z 2 przegiela