Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpowiedzcieeeee

Spory biust a gorset bez ramiączek

Polecane posty

Gość odpowiedzcieeeee

nie jestem gruba, ale mam spory biust czy da się tak? dobry stanik i gorset bez ramiączek? dla rozmiaru 75D? czy biust będzie się trzymał :)

Gość no jasne
....ze nie, no bo jak?

Gość odpowiedzcieeeee
no wlaśnie nie wiem jak dlatego pytam :)

Gość no jasne
musiałabys go mocno scisnac tym gorsetem, ale przy D biuscie to i tak mało pewnie pomoze....zycie

ja mam 75C, i jakoś się trzymał:D suknia musi być świetnie dopasowana, i stanik podobnie. Ja miałam takie na silikonie... A jak chcesz się czuć naprwdę komfortowo, to doszyj do sukni jakieś ladne, niegrube ramiączka, do nich podszyj ramiączka od stanika-nie bedziesz sie bała, że coś Ci zleci w czasie hulanek;)

Gość odpowiedzcieeeee
o wiele bardziej mi się podobają gorsety bez ramiączek, no ale pewnie dla własnego komfortu bedę miała z ramiączkami :( nie to żebym narzekała na swój biust, no ale szkoda, ze nie zawsze można wszystko ubrać ;)

Gość zdzich53wdowiec
fajnie jak ci wypadnie { oblizuje sie }

Gość odpowiedzcieeeee
nie wypadnie ;)

Gość zdzich53wdowiec
szkoda { załamany }

Gość 75 D
gorset musi być uszyty profesjonalnie z dobrymi fiszbinami wzmocniony i nic nie wypadnie , nie bój sie .

Gość zdzich53wdowiec
moja stara miała duże bimbały { cieknie ślinka } szukam sobie drugiej ale żadna nie ma takich { smutek }

Gość odpowiedzcieeeee
będę raczej szyła suknię i mam nadzieję, że krawcowa odpowiednio doradzi dzięki za odpowiedzi :)

Gość zdzich53wdowiec
nie ma za co :)

Gość 75 D
jak widać bez zdzicha decyzja nie ruszyła by do przodu :D

Gość odpowiedzcieeeee
no tak zdzichu zaważył ;):D na mojej decyzji ;)

Gość upppppppppppppppppp
[cieknie ślinka] [oblizuje sie]

Gość pracowalam kiedys
w salonie sukien slubnych i musze przyznac, ze gorsety bez ramiaczek trzymają się tym lepiej im większy jest biust przy malych piersiach najczesciej krawcowa doszywala ramiączka ponieważ zsuwał się w dół w razie czego pomogę przy dalszych pytaniach :)

Gość kijanka123123123
ja mam dokladnie ten sam problem, podrzuccie jakies linki do ladnych sukien BEZ ramionczek na duzy biust

Gość pani ze sklepu slubnego
http://240plan.ovh.net/~susanbla/gowns/gown_f14abd8cf74c9b7492f9981534e6be32.jpg to jest Demetrios 933 gwarantuje Wam, że na dużym biuście dużo lepiej się trzyma niż na małym. Jak panienka nie ma biustu to sukienka nie ma na czym się trzymać i zlatuje. Przy dużym jeżeli ostatnia przymiarka była krótko przed ślubem abolutnie nic nie spadnie. Wiadome jeżeli ktoś schudnie to nie ma szans wszystko spada :)

Gość ja mialam
gorset bez ramiaczek a moj biust to 75dd, gorset dopasowany perfekcyjnie, swietnie sie trzymal, ale musze przyznac ze pod koniec wesela (ok 4)zaczol juz troche spadac przy szybkim skakaniu, jedyna moja rada to do zdjec sie nie pochylac(np ktos siedzi a ty za nim sie nachylasz do zdjecia)wyglada jakby gorset ledwo sutki zakrywal, niestety mam z 5 takich zdjec

Gość juz nie panna z duzym biustem
nie sluchaj tych co mowia, ze biust ci wypadnie, gorset spadnie itp. skad oni moga to wiedziec??? jezeli gorset bedzie dobrze dopasowany to w zyciu nie spadnie!!! pomysl, w pasie jestes wezsza niz w biodrach, jezeli gorset bedzie dopasowany to jak ta waska czesc w talii moze sie przesunac nizej, gdzie przeciez jest szerzej lub spasc??? no chyba ze gorset sie rozwiaze lub poluzuje, ale to przeciez moze sie przydarzyc kazdemu bez wzgledu na rozmiar. gorset trzeba dobrze zawiazac:) ja nosze 85D. w marcu mialam slub i wesele. skakalam do 4 rano i nic mi nie wyskoczylo, nic nie spadlo, nic nie peklo. mialam suknie szyta na miare - co Tobie tez doradzam, bo na takie piersi raczej ciezko dobrac dobrze lezacy gorset. kupilam tez dobry biustonosz firmy LISCA, kosztowal 138zl (!!!), ale byl tego wart. gladki, bialy, bez ramiaczek, porzadnie uszyty, obszyty od srodka silikonem - swietnie trzymal i nigdzie sie nie przesuwal. kupujac suknie rowniez sie wahalam, jednak posluchalam pan w sklepie i nie zaluje. co prawda gorset sprawil, ze piersi mi sie podniosly i mialam efekt "bardotki", ale to sie raczej wszystkim podobalo;) pozdrawiam i zycze pieknego slubu. ps. i nie sluchaj rad w stylu "doszywania ramiaczek" , co za bezguscie...

Gość kijanka12132123123123
hej, no podnioslas mnie na duchu, czyli sie decyduje na mocno spiety gorset

Gość mały biust3
a co ma zrobic panna mloda ktora ma maly biust a chce gorset ?

Gość kijanka123123123
wypchac skarpetkami :) nie no zartuje, ja bym nie polecala, bo to troche 'plasko' wyglada, nawet z takimi stanikami push up... mi osobiscie sie nawet bardziej podobaja jednolite suknie, a nie z gorsetem, ale w zwiazku z moim biustem, to na bank odpada... spojrz na ta na przyklad: http://www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/125?osCsid=0eeea928ae606984884f26ae74ab75ad a ta na przyklad: http://www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/15?osCsid=0eeea928ae606984884f26ae74ab75ad a gorset na maly biust musi miec jakies wzory, ksztalty, zeby go zaznaczyc tak jak w tej np: http://www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/177?osCsid=0eeea928ae606984884f26ae74ab75ad

Dziewczyny ja mam biust 75 e :) I mam suknie bez ramionczek. Suknia idealnie je trzyma. :) Mierzylam suknie z ramionczkami, wiazane na szyje, ale wszystkie tylko powiekszaly moj biust (optycznie oczywiscie :D ) Jesli suknia dobrze jest uszyta to nie ma prawa ci nic wyskoczyc ani sie zsunac. Przeciez biodra mamy szersze nicz talie wiec jak to ma sie zsunac :D

Gość gwiazdeczka19
NIEMA TO ZNACZENIA!!! Ja mam biust 75E a rozmiar 36, a mam suknie szeroka bez ramiaczek, laczona- tzn. nie gorser ze spodnica, tylko panie w salonie slubnym mi wypruly suwak a wszyly sznurowki:), i jak mnie scisnely, to uwierzcie mi ze suknie niedrgnela, a przy tym moge oddychac:). Trzeba tylko miec wiazany tyl. Niemam ramiaczek i stanik bardotke.

Gość uwazaj na obwód
bo to podstawa utrzymania sie sukni/stanika na biuście. Jesteś pewna że 75E będzie najlepsze? Jeśli planujesz stanik bez ramiączek, radziłabym wziąć 70F, albo nawet 65G (ciężko dostać w polsce). Zależy jakie masz rozmiary pod biustem. Jak koło 80, to ta 75ka może być ok.

Gość Wiolka888
na ślub polecam taki model: http://www.krisline.com/product,products,2,35.html. Miałam ślub tydzień temu i jeszcze nie mogę ochłonąć :D A gorset od Kris Line spisał się świetnie, wygodny, ładny, idealny do mojej sukni :)

Gość muffinkikocham
Moja sukienka jest z gorsetem bez ramiączek, a noszę rozmiar 65H, gorset jest idealnie dopasowany, mam w nim idealną talię i nic z niego nie wypada! :)

Gość slubkalubka
bardzo dziwia mniie wasze wypowiedzi. ja mam obfity biust i nie wyobrazam sobie sukni bez ramiaczek, bo takie cos w polaczeniu z bialym kolorem zrobi z kobiety kulke, nie mowiac o braku komfortu. Zeby sie pozniej nie okazalo, ze caly wieczor bedziesz sobie na biust spogladac czy Ci cos nie wyplywa... Moja rada: koniecznie ramiaczka.