Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mila123

Pigułki hormonalne na trądzik?

Polecane posty

Gość Mila123

Witam wszystkich! Czy ktoś może się podzielić opinią dotyczącą stosowania pigułek antykoncepcyjnych na uporczywy trądzik? Czy ktoś już próbował? Pomogło czy nie? :)

Gość Romka34
Spróbuj Diane 35, podobno działa rewelacyjnie

Gość dadka
wlasnie sama mam taki problem. Biore na tradzik antybiotyki i stosuje rozne kremy, ale nic nie pomaga. Pytalam sie mojej dermatolog czy moze juz pojde do endokrynologa czy ginekologa, ale powiedziala, ze narazie trzeba sprobowac zwalczyc tradzik "dermatologicznie" tylko, ze ja juz od 4 lat z tym walcze i jakos nie widze duzo rezultatow.... I jak narazie jedyna nadzieja w tych hormonach, ale boje sie, ze przytyje itp oraz innych skutow ubocznych ich stosowania...

Gość Mila123
Ja walcze już 5 lat, stosowałam wszystko: kremy, antybiotyki i peelingi. Kosztowało mnie to fortune, a efektu brak. Chciałabym wypróbować hormony, to moja ostatnia szansa. Tez sie boje, że przytyję ;(

Gość tutkisi
yasmin, yasmin

Gość dadka
moja kolezanka stosowala yasmin i nie zauważyła żadnej poprawy, a tez ma tradzik. yasmin okazal sie dla niej pewnie za delikatny

Gość Mila123
A ja własnie rozważam Yasmin i Diane 35

Gość tutkisi
ale Diane 35 ma sporo efektów ubocznych

Gość radziłabym sie zastanowić
wiem ze czesto ma sie ochote zrobic wszystko zeby tradzik minal. Mialam przepisana diane 2 razy i w zasadzie moge stwierdzic ze w ogole nie pomaga na dluzsza mete. Dziala wtedy gdy ja bierzesz, do tego nie od razu.. Fakt, ze rzeczywiscie cera sie poprawia i wlosy na ogol tez. Po odstawieniu wszystko wraca, do tego u mnie po bylo gorzej niz przed... Troche trwa powrot do normalnosci niestety... W trakcie zazywania za kazdym razem mialam szereg dodatkowych dolegliwosci, chociaz mysle ze to sprawa indywidualna. Smiem przypuszczac ze zapalenia pecherza i grzybica pochwy, ktora pojawia mi sie wlasnie wtedy gdy zazywam tabletki jest ubocznym skutkiem. Do tego okropne kurcze miesni nog, zwlaszcza w nocy. Gdy odstawilam diane to nastepowal powrot do normy. A dlaczego 2 razy juz ja mialam?? Bo naiwnie wierzylam, ze moze za drugim razem pomoze... Nie pomogla... Chyba juz wole miec gorsza cere...

Gość Mila123
To smutne, co mówisz... dzięki za radę

musze sie włączyc ponieważ mam doświadczenia i z yasmin i z diane Diane brałam - twarz rzeczywiscie sie poprawila, co do wlosów nie sadze... po odstawieniu miałam dużo krostek zwłaszcza na brodzie :( potem znowu zaczelam brac po pol roku odstawilam twarz sie nie pogorszyla, ale miałam kłucia w sercu... potem znowu musiałam siegnac tabletek tym razem lekarz wybral mi yasmin - i to byla masakra, bole lydek:( żyły na nogach mi sie uwidoczniły, juz myslalam ze mam zakrzepice... a twarz fatalna juz podczas brania, po odstawieniu też pełno krostek dookoła ust, na brodzie i zgrozo na czole !! a tu nigdy nic nie mam... odstawilam po pierwszym opakowaniu! i teraz najwazniejsze nie sugeruje wyborów, bo nawet z diana jest róznie u jednej osoby - chocby moj przyklad:) nie bede stawac w jej obronie bo i w moim zycuu sporo namieszala:P tylko złosci mnie jak piszecie o tej yasmin jaka jest rewelacyjna, dlatego pozwolilam sobie umiescic ich sklad tutaj: Nazwa: Diane-35 Producent: Schering AG Zawartość hormonów: - Estrogen - etynyloestradiol - 0,035 mg/tabl. - Progestagen - octan cyproteronu - 2,0 mg/tabl Nazwa: Yasmin Producent: Schering AG ( oh ten sam) - Progestagen - Drospirenonum (drospirenon) - 3,00 mg - Estrogen - Ethinylestradiolum (etynyloestradiol) - 0,03 mg Różnica jest minimalna :/

to moze ja tez sie jako doswiadczona wypowiem ;) tez bralam diane i yasmin. Po dianie bardzo przytylam, nie tak naraz ale niespostrzezenie, jak patrze na zdjecia z tamtego okresu to nie moge uwierzyc ze to ja. no ale to tylko moje odczucia, siostra tez brala i ona tyle nie przytyla a biuscik jej urosl ;) teraz biore yasmin. napoczatku nie widzialam zadnej poprawy po 3 miesiacach poszlam do mojej ginekolozki zeby mi jednak przepisala te diany bo te jasminy musza byc za slabe! na miejscu jednak cos mnie tknelo i nic nie powiedzialam (chyba znowu strach przed przytyciem). dalej bralam yasminy ale juz inaczej. nastawilam sobie budzik komorce na 6 rano. codziennie o 6 sie budze i biore jedna tabletke, po 2 miesiacach mam jednego pryszczyka a plamy zaczynaja znikac :D! moja rada obojetnie na jakie sie zdecydujecie, bierzcie o tym samym czasie!! acha! a czemu akurat o tej morderczej porze? poprostu 6 rano to jedyna godzina w ktorej prawdopodobienstwo ze jestem w lozku (a tym samym nie zapomne wziasc tabletki) jest duze ;)! pozdrawiam i wytrwalosci zyczye

Gość Mila123
O rany, rany... trudno przewidzieć jakie będą skutki

Gość Rolllsrojsa
Na mnie Diane 35 podziałało, a Yasmin nie

Yasmin jest nowszą generacją leków. Diane starszą. Biorę leki od ponad 10 lat.Teraz mam Yasmin... Przede wszystkim zmiany na dobre znikają dopiero po 4-6 miesiącach brania. Od razu to tak fajnie nie jest... Po Yasmin się nie tyje, wręcz przeciwnie - ciało nie zatrzymuje wody. Ale przede wszystkim zrób badania hormonalne....wtedy się okaże co powinnać brać. Po Diane było super - wszystko poznikało, tylko jak przestaniesz wszystko wraca jak boomerang ze zdwojoną siłą. Pogadaj z lekarzem, bo tak naprawdę to Ty sobie możesz wybierać ;)

Gość Mila123
Okey! Z tego co wiem na cere częsciej przepisuje sie Diane 35, ale to nie można brac latami... a co na lata? Yasmin czy jakis inny?

Gość czarnainez.
ja na przyklad dostalam na tradzik yasminelle (to jest jeszcze nowsze od yasminu) biore pol roku i widze fekty. no i zadnych skutkow ubocznych!

Gość Mila123
A Yasminelle i Yasmin się dużo różnia?

Gość misiaczka980
Yasminelle dla drobnych i młodych dziewczyn jest :D

Gość petitka1
Teraz na trądzik lepszy od diane 35, bo nowszej generacji jest cyprodiol. Nie miałam po nim żadnych skutków ubocznych.

zamiast truć się antybiotykami i szkodzić sobie sztucznymi hormonami lepiej wrócić do natury. Najlepszym lekarstwem jest dieta, wyrzucenie z niej śmieciowego i zchemizowanego jedzenia. Niesamowite efekty daje codzienne picie świeżo wyciskanych soków-ta ogromna dawka witamin ma ogromny wpływ na zdrowie. O tym jaką moc mają soki świadczą efekty diety Gersona, Która się na nich opiera i potrafi wyleczyć nawet z raka osoby które już dawno były spisane na straty. a całemu temu przemysłowi farmaceutycznemu tylko zależy by nas uzależnić od swoich specyfików i na nas zarabiać ...

Gość ja na tradzik
Tez mialam tradzik - poszłam do dermatologa jako nastolatka - babka niby najlepsza w szczecinie - i zamiast dac mi jakies tabletki na tradzik - dala na uspokojenie - stwierdzila ze mam nerwice i dlatego czasami wyciskam pryszcza eh. ;/ Oszywiscie tych tabletek nie bralam. W koncu poszlam do Laser studio na jagiellonskiej w szczecinie ( ale wiem ze laser medica - tez jest dobre) i tam zrobili mi 5 zabiegow kwasami za kazde placilam 200 zł, a potem 1 zabieg laserem za 1000 zł. w tym samym czasie zaczelam brac tez tabletki anty - Syndi -35 ( biore ja i znam tez 3 kdziewczyny ktore biora lub braly i 0 skutków ubocznych) i faktycznie cera bardzo mi sie po tym wszystkim poprawila. Chodze tez regularnie na oczyszczanie do kosmetyczki - i nawet ona mi powiedziala ze mam o wiele lepsza cere - bo kiedys wyskakiwalo mi pełno takich ropnych pryszczy a teraz to tylko mam jakies wągry, zaskórniaki - ale takie wielkie brzydkie ropne - to raz na jakis czas zrobi mi sie jeden przy okresie ;)

Gość gol
Trochę to pomogło. Ale dodatkowo trzeba zdecydować się na określone zabiegi, które znacznie przyspieszają efekty leczenia trądziku. Polecam zabieg sonoforezy. Właśnie jestem po kolejnym, i powiem szczerze, ze rezultaty są już widoczne. Jest to skuteczny zabieg, ale jak wszystkie tego typu kuracje muszą być potarzane dla uzyskania jak najlepszych wyników. Co więcej efektywność sonoforezy będzie zależna również od rozległości trądziku. Ale to nie jedyny zabieg, który pozwala „uwolnić się od nieestetycznych krost, pryszczy. O innych równie skutecznych, jak sonoforeza zabiegach kosmetycznych można dowiedzieć się ze strony http://tradzikmlodzienczy.info.pl/2012/01/25/popularne-zabiegi-na-tradzik/

Gość mimi123321
Ja akurat nie bralam specjalnie tabletek antykoncepcyjnych na tradzik ale kiedy zaczelam brac cilest to rzeczywiscie cera mi sie poprawiła. Wciaz je biore (juz 2 lata) wiec nie moge powiedziec jak jest po odstawieniu. Poki co nie odczuwam skutków ubocznych-nie przytyłam, dobre samopoczucie i libido tez jest ok;)