Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pączek w masle

WESELE

Polecane posty

mam takie pytanko do osób po slubie :) Kto płacił za wesele? Państwo młodzi czy rodzice?? Ile kosztuje średnio taka przyjemnosc? (wesele na 100 osob?)

strasznie drogie sa te wesela. moja kuzynka robila na 140 osob. ze wszystkim (suknia,buty,garnitur...itp.) wyszlo ok.25 tys. kuzyn slub bral 1,5 roku temu na 100 osob i za wszystko 20 tys. zaplacili

sukienka z komisu 900, poprawki krawieckie - 300, buty 250, bielizna - 250, sukienka na zmiane z dodatkami - 300, dodatki bez kwiatow - 200, bukiet slubny, butonierka, ozdoba samochodu - 400, zaproszenia chyba 400, garnitur nowy 1500, buty - 250, dodatki - 100, kapela - 2500, lokal, potrawy i napoje wyskokowe - 9tys, hotel dla gosci - 1500 (nie dla wszystkich), obraczki - 1000, kosciol - 1000, kwiaty do kosciola - 1000 (dzielony na 4, bo byly 4 sluby tego dnia), organista - 500 innych kosztow nie pamietam Wspolnie placone bylo wesele, reszta kosztow po odpowiedniej ze stron

Gość do autorki..
Ja właśnie zbieram na wesele i koszty są ogromne. Na 150 osób z poprawinami, łącznie z sukienkami, garniturami, kamerzystą, kosmetyczką itd wychodzi nam 40 000 zł. Welele od talerzyka 140 osoba. Kasę zbieramy sami ale rodzice ile będą mogli to nam dołożą. Masakra poprostu.

Gość kolega z osiedla
rodzice kwestja dogadania sieczaem na pół czasem nie. u mnie była taka sytuacja ze z mojej strony zaprosiłem 120 osób a zona zaprosiła 30 wiec nie wypadało mowic o kosztach na pół. kazdy płcacił za swoich gosci za jedzienie i owoce, w knajpie beda umieli to policzyc (owoce) a wóda to juz kwestja dogadania sie bo tego nie wyliczysz. kamera i forograf jedna firma ( 3 tys) na pół , zespół chyba 2 tys tez na pół.