Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szara myszka malutka

Czy mój EX powinien oddać mi kasę za zgubę?

Polecane posty

Sprawa wygląda następująco: Jechał do mnie za granicę i miał przywieźć mi moje złote kolczyki - prezent od rodziców na 18-nastkę. Nie wziął ich ze sobą bo zapomniał. Po powrocie do PL okazało się, że zginęły, zawinął w jakiś papierek i pewnie przez przypadek wyrzucił do śmieci. Przeszukaliśmy całe mieszkanie i nie ma ;( Chciał oddać mi kasę lub odkupić inne ale ja nie chciałam, bo to w końcu mój chłopak. Tylko teraz EX chłopak. Rozstaliśmy się kilka miesięcy temu po 6-cio letnim związku. Sprawa ucichła. On też nie wspominał. Rozmawiałam ostatnio z przyjaciółką, i ona twierdzi, że powinnam zwrócić się do niego o zwrot pieniędzy za te kolczyki. Moje inne koleżanki też tak uważają. Sama nie wiem...co zrobiłybyście w takiej sytuacji ????

no, za prezenty ktore mu dalas tez powinnien oddac. skoro nie upomialas sie zaraz po zgubie to po jaka cholere teraz?

Gość mysle że
te, myszka, ty nie masz wazniejszych spraw na głowie? To poklikaj na Pajacyka, zrobisz cos dla swiata a nie pierdolisz o starej sprawie,którą to przecież sama zawaliłaś.Przedawniła sie.

no nie wiem....pytam sie jak uważacie...i mówię co mówią moje koleżanki chociaż one pewnie nie są obiektywne...

Gość jeśli wtedy mu powiedziałaś
że nie ma sprawy i ma nie oddawać kasy to niby dlaczego teraz miałby to robić ????? Weź daj spokój dziewczyno. Tylko się ośmieszasz.

ano dlatego, że będąc za granicą obiecał kupić mi złote kolczyki, tylko jak zobaczył ceny to stał się skąpy (były to kolczyki za 55 euro - z białego złota, te które mi sie podobały), ustaliliśmy, że jak wrócimy do PL to pójdziemy do tego jubilera i spytamy czy na zamówienie zrobi takie same (mam fotkę) tylko że jak wróciliśmy to się rozstaliśmy a że on jest sknera to już inna sprawa....nie będę sie rozpisywać i wchodzić w szczegóły...

trzeba bylo wyludzic na nie kase, a nie czekac az sie kupi. ja bym sue usmiala gdybym byla twoim eks i przysza tak do mnie... zreszta, zrobisz jak uwazasz.

wyłudzić kasę ? nie wiem jak się wyłudza kasę był na tyle skąpy, że pożyczałam mu kasę na prezent dla mnie ;> czyli sama sobie kupiłam, a nazywało się, że to on mi kupił ;> potem nie chciał oddać dupek jeden, oddawał po 5 euro, na raty ;>

dla mnie to jakas abstrakcja... a jakbyscie byli po slowie, to domagalabys sie, zeby Ci zwrocil polowe, za wesele, ktore mialo byc???

jakby był moim chłopakiem, to nie chciałabym od niego kasy, sam zaproponował że odkupi mi inne kolczyki

nie chciałam pieniędzy....chciałam kolczyki...i sam chciał kupić ale zanim zaczął zarabiać, mówił że jak zacznie zarabiać to mi kupi, miał wyrzuty, że mi zgubił, ale ja go w nie nie wpędzałam... kolczyków nie kupił bo jak zaczął zarabiać to stał się skąpy (czasem ludzie tak mają) potem rozstaliśmy się, sprawa została otwarta, nie umówiliśmy się co zrobimy...i teraz ja nie wiem, koleżanki mnie bałamucą... czy to już jasne?

bo jezeli chodzi o jakiegos znajomego co zalazl mi pod skore, to warto sprobowac, ale jezeli o czlowieka, ktorego kochalas i teraz po rozstaniu masz wielki zal i pretensje to naprawde dla mnie jakis absurd...

ciekawe jaka ty będziesz jak cię chłop zostawi po 6 latach dla innej...życzę ci dużo wyrozumiałości

takie zycie, ludzie sie schodz ai rozchodza. skoro tak chcesz na te kolczyki to mu powiedz.

to sama juz nie wiem, ja po rozstaniu pewnie nie chcialabym czlowieka na oczy widziec, ale skoro sprawa zostala otwarta to moze zapytaj??? chociaz i tak te kolczyki mialby dla Ciebie znaczenie, gdyby byly kupione z uczuciem, a taki prezent... z wyrzutow sumienia i upomnienia...

sama już nie wiem... ;( owszem kochałam go nad życie, ale bardzo mnie skrzywdził.... a sama wiesz...od miłości do nienawiści tylko jeden mały krok...chociaż ja go nie nienawidzę......mam jedynie wielki żal o to, że nie walczył, że poddał się tak szybko ...

do tego dupka powyżej: rodzice zapłacili za nie ponad 400 zł , kilka lat temu, więc nie pieprz, że za 180 zł kupisz złote kolczyki nie chodzi mi o kasę, tylko o wartość sentymentalną....tego on mi już nie odkupi... ;/

Gość Balerinki - pomocy
Przeczytaj sobie to co sama napisałaś - żenada na maksa :O

no to skoro wiesz ze nie odkupi sentymentu to po cholere ci kolczyki ktore beda ci o nim przypominac? :o

Ellinka masz chyba racje ;( idę spać, dyskutujcie sobie, rano zaglądnę, pa

mysle, ze najlepiej jak zapomnisz i o nim i o kolczykach... jak mu to wypomnisz, bedziesz czula pare dni staysfakcje, a potem bedziesz sie wstydzila w lustro spojrzec, ze zrobilas cos takiego... takie jest moje zdanie, ale w przypadku zdradzonej milosci trudno o rozsadek...

Gość kolega z osiedla
no nieiwem po ile tam na twojej wiosce euro ja liczyłem ze jest po 3.55 x50 euro = 180 (nie całe zaokragliłem bo sama napisłas ze rodzice zapłacili 55 euro (były to kolczyki za 55 euro - z białego złota, te które mi sie podobały) czyli 195 pln. tak czy siak dziadowska kasa zeby sie upominac od tkaiej osoby. rozumiewm od kumpla a od byłego o tkaie groszki nie ponizaj siedziewczyno.

Gość Jegomość
a myślisz że za darmo Cię ruuchał???? To też kosztuje.Powinnaś mu zapłacić.