Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Obolała

Zakwasy

Polecane posty

Gość Obolała

DO wakacji zostało już mało czasu więc postanowiłam się wybrać na siłownie dodam że nie byłam całkiem bez kondycjo bo czasem ćwiczyłam w domku i na wf w szkole ćwicze zawsze 3 razy w tyg. W czwartek na siłowni starałam się nie przemęczyc zeby nie miec zakwasów po powrocie do domu wykąpałam sie w soli do kąpieli bo słyszałam że to pomaga, w piątek obudziłam się i nic mnie nie bolało bardzo dobrze się czułam po południu byłam na USG brzucha bo wczesniej czesto po jedzeniu brzuch mnie bolał w okolicy żołądka i wątroby juz podczas usg zaczoł mnie boleć brzuch i teraz od piątku cały czas boli mnie brzuch koło zeber, zołądka tam w tych okolicach myśle że to są zakwasy bo boli jak się zginam i jak nadusze i jak mocniej oddycham ale dlaczego zaczeło mnie bolec dopiero po południu a nie od rana jak zawsze i jak długo mogą się utrzymywac zakwasyi co robic zeby jakos sie ich pozbyc (cwiczyc nie dam rady) POMOCY

ŁAGODZENIE POWYSIŁKOWEGO BÓLU MIĘSNI: Zalecenia: -trening wytrzymałościowy (20-30 minut, intens. 60-70% cm.) -lekka koncentryczna praca mięśni -zastosowanie ciepła, np. sauna, solarium, gorąca kąpiel. Przeciwwskazania: -głęboki masaż, -intensywny/maksymalny trening, -wyraźnie ekscentryczna praca mięśni, -powtarzanie ćwiczeń, które wywołały ból. znalazłam na jednym form ;) może pomoże

Gość Obolała
a co to jest lekka koncentryczna praca mięśni????;D Kąpiel nie pomogła a ćwiczyc nie dam rady bo chodze zgarbiona i i nie moge sie porządnie wyprostowac;/

Gość Obolała
No to następnym razem będe wiedzieć ale co mam zrobic teraz??????????? :D:D:D

"Koncentryczna – jest wtedy gdy moment siły mięśniowej jest większy od momentu siły oporu. Wówczas mięśnie wykonują swoją pracę. Np. zginacze zginają, prostownik prostuje." ja szczerze mówiąc też dokładnie nie wiem, w jakimś artykule znalazłam a słyszałam jeszcze że na zakwasy dobrze pić mleko albo... piwo :P ale nie wiem czy to prawda...

Gość Obolała
Dzięki wszystkim zobaczymy co bedzie ale kiedys duzo ćwiczyłam i miewałam zakwasy ale nigdy nie takie radze wam dobrze przygotowac sie do siłowni bo to nie jest miłe :D

Gość moto000
Powinno samo przejść :P

Gość Jneikizielarz2
Ja korzystam z kąpieli z mieszanek ziołowych kupuje je na http://zielarzradzi.pl/ i zakwasy zawsze są mniejsze