Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rasdksdsfe

Jak przeć?

Polecane posty

Gość rasdksdsfe

??jak przec?

Gość rasdksdsfe
jak przec, czy przec znaczy głeboko i mocno oddychac?cyz co?

Gość co za
debilne pytanie!!!!!!!!!:-o

Gość nie martw sie tym
teraz, jak przyjdzie czas to bedziesz wiedziec co to znaczy przec i w glowie ci nie beda mysli: J A K ... ;)

trzeba wziąć w płuca jak najwięcej powietrza, zamknąć oczy, przycisnąć brodę do klatki piersiowej i z całej siły cisnąć jak na kupę ;) jak się dobrze postarasz, to poród potrwa 2 minuty :D przy parciu nie oddycha się wcale

1) słuchaj, co mówi położna 2) zamknij oczy 3) wyobraź sobie najgorsze zatwardzenie... 4) moooooooooooocno!

tak rafinko, ciągle mam to w uszach: "wyobraź sobie, że masz do zrobienia najtrwardszą kupę w życiu!" dwa razy była ta sama połozna, a dwa razy odtwarzałam sobie głos agnieszki w myślach! ;) i o ile faza rozwierania bywała długa, to parcie zawsze myk myk i jest nowy człowiek :D

hahaha grunt to dobre przygotowanie ;) fakt, ja przed porodem nigdy bym nie pomyślała, że najbardziej przydatne będą dobre płuca...

Gość wexylkeke12
tak chodzi o to zeby chodzic do szkółki rodzenia

ja chodzilam do szkolki ale podczas porodu chyba wszystko wylecialo mi z glowy;) dziewczyny u gory mają racje:) dodam od siebie ze kazano mi nabrac powietrza, i podczas parcia nie wypuszczac go, nalezy zamknac oczy (co by nie wyskoczyly:P) aa i kazali mi przy tym stekac:) serio!:) powodzenia..;)

szkoła rodzenia jest bez sensu, zwykłe wyciąganie pieniędzy urodzić umie nawet kobieta z najniższym współczynnikiem inteligencji :D wystarczy kupić sobie książkę i poczytać

Gość moniqś
To tak jakbyć kupę robiła.

Jak będziesz miała parte, to nagle Cię olśni :) Nie będziesz miała najmniejszych wątpliwości. Uczucie jest normalnie nie do opanowania. A jak będziesz rodziła w pozycji wertykalnej, jak ja, to przeć nawet nie będziesz miała okazji, dzidzioł zostanie wypchnięty za pomocą skurczu i siły grawitacji.

Gość NiuniaM-przyszla polozna
Zamykamy oczka, przyciskamy brode do klatki piersiowej, chwytamy sie rekoma pod kolana i przyciągamy kolana do siebie, i jak położna mówi "przyj jak na kupe" to weż głęboki oddech, nie stękaj,nie bucz i nie krzycz bo to osłabia , tylko przyj na spojenie łonowe-czyli wyobraz sobie ze chcesz cos tam wypchnąć .Pozdrawiam . P.S. NAjczęściej dzidziuś rodzi sie w 3-4 parciu,czyli jak jedno parcie to kilkanaście sekund to sobie policz. BUźka

Gość gumiber
Nie piszcie dziewczyny ze jak parte przychodza to sie wie co robic bo niby sie \"robi samo\" :/ Takich wlasnie madrosci sie naczytalam, a potem u mnie (porod idealnie w terminie, rozwarcie cacy) parte nie wystapily i trzeba bylo wyciagac mala proznociagiem, bo nie radzilam sobie sama z wlasnym cialem. no a teraz czekam na drugi porod i mam nadzieje, ze nie bedzie tego jelopa lekarza co statnio - wykazal sie kompletnym brakiem zrozumienia dla mojego braku doswiadczenia. tfu tfu

Gość ko ko
dziewczyna ma racje pytajac sie,wiele pekniec krocza jest przyczyna nie prawidlowego parcia,moga nawet popekac naczynka w galkach ocznych przy zlym parciu,mi tlumaczyli zebym parcie po prostu czula jak najbardziej w pochwie,niektore kobiety pra z calej sily ,ale parcie rozkaladaja na cale cialo,czyli zaciskaja sie dusza i nic,przyj zeby czuc jak najbardziej na dole ,tak tam w pipce