Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kanadyjskamama

Karmienie 7 miesiecznego malca

Polecane posty

Gość Kanadyjskamama

Prosze o przykladowe menu Waszych dzieciaczkow. Mieszkam w Kanadzie a tu niestety sluzba zdrowia jest beznadziejna, zadnego doinformowania mam na temat zywienia. Dostalam od swojego pediatry kopie z Nestle na ktorej nie ma zadnych szczegolow dotyczacych ilosci ani co dokladnie podawac. Przykladowo jest tam napisane ze miedzy 6-9 miesiacem podawac kaszki i gniecione owoce ale ile co i jak nie jest napisane. Prosze o pomoc bo nie wiem czy moje dziecko je wystarczajaco a moze za duzo.

Gość Kanadyjskamama
Pomozcie prosze

Gość Kanadyjskamama
Czy ktos sie podzieli...?

Kisiel z soku (od 7 miesiąca). 70 ml soku owocowego (np. BoboVita), 10 g cukru, pół łyżeczki mąki ziemniaczanej, 50 ml wody. Buraczki z jabłuszkiem (od 7 miesiąca). Ugotowany i zmiksowany buraczek mieszamy z musem jabłkowym. Owocowa bomba (od 7 miesiąca). Słodka gruszka i kwaskowe jabłuszko ścieramy i mieszamy. Idealne zestawienie. Biało-czerwony budyń (od 7 miesiąca). Robimy budyń na mleku modyfikowanym i polewamy go musem wiśniowym z dodatkiem cukru pudru. 7 miesiąc wprowadzamy zupki jarzynowe (marchew, pietruszka, ziemniak oraz co kilka dni następne warzywa pojedynczo: kabaczek, kalafiorek, brokuły, buraki, kalarepkę, por, seler, cebulkę, biała kapustę, zielony groszek, fasolkę szparagową). Po następnych 2 tygodniach zupkę można urozmaicić mięsem z kurczaka, królika, indyka (te bardziej tłuste mięsa zostawmy na trochę później). OWOCE - gruszki, żurawiny, morele, brzoskwinie WARZYWA - zielony groszek, pomidory* MIĘSA - wołowina* INNE - żółtko, wywar mięsny

Gość Kanadyjskamama
Anetko dziekuje za przepisy. Zycze wszystkiego dobrego

Gość zoja-82
napisz do mnie na zoja-82@wp.pl to wysle Ci ksiażke kucharska dla maluszkow:)