Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość była mama

Ciąża pozamaciczna a kolejne ciąże - jakie szanse?

Polecane posty

Gość była mama

Czy któraś z Was po ciąży pozamacicznej zaszła potem bez problemu w normalną ciążę? Po jakim czasie?

Ja nie,ale moja mama po moich narodzinach(kilkuletnia przerwa) miała 2 ciąże pozamaciczne(raz było naprawdę z nią kiepsko). Mam 2 młodsze siostry,ciąże z nimi przebiegały bez problemu i są zdrowe,co prawda nie ma reguły,ale jeśli dotyczy to Ciebie ,głowa do góry.

Ja nie,ale moja mama po moich narodzinach(kilkuletnia przerwa) miała 2 ciąże pozamaciczne(raz było naprawdę z nią kiepsko). Mam 2 młodsze siostry,ciąże z nimi przebiegały bez problemu i są zdrowe,co prawda nie ma reguły,ale jeśli dotyczy to Ciebie ,głowa do góry.

Gość była mama
tak chodzi tutaj o mnie. Mam juz jedno dziecko. Ciaza przebiegała prawdidłowo. Niedawno z mezem bardzo chcielismy drugie dziecko i okazało sie ze to c. pozamaciczna.Jestem trochę załamana. Nikt w rodzinie nie miał podobnych problemów. Skad sie to wzięło?? mamy które przeszły podebne ciąże bardzo prosze o wypowiedzi jak to było u nich.??

Gość Nusianka84
Ja wlasnie wrocilam dzis ze szpitala..wykryto ciaze pozamaciczna w jajowodzie.. zrobili laparoskopie i wtrzykneli taki zastrzyk i to ma sie wchlonąc ciaza byla jeszcze bardzo wczesna(5tydz) dlatego lekarz powiedzial ze po 3 miesiacach mozna sie starac dalej i nie powinno byc problemow:)

Ja jestem przykładem że po cp mozna normalnie zajść w ciażę. Milam cp w prawym jajowodzie, ktory wycieto w 1/3. Po poltora roku zaszlam w ciążę i taraz jest 2 letnia Dianka. Potem jeszcze 2 ciąze lecz poronione - ale to inna historia. Na pewno Ci sie uda. Pozdrawiam

Gość Nusienka84
a czy po takiej cp...staracjac sie o nastepne dziecko trzeba robic jakies badania kontrolne,aby znow sie to nie powtorzylo?

Gość mooooooooooooooz
mozna..ale nie nie wiem jakie

Gość ssssssssssssfffffffff
a jaśli były takie 2 ciąże pod rząd w jednym roku?czy to sie leczy?

Gość baby tu siedzą
ciąża pozamaciczna może zdarzyć się nawet najzdrowszej kobiecie i nie oznacza, że z następnymi ciążami będą problemy. Nikt nigdy nie wie czy będzie ok czy pozamaciczna. Nie załamuj się i walcz o swoje. Zrób dokładne badania usg i ogólne. Idź do lekarza i zacznij starania pod jego okiem. Będzie dobrze.