Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja.25.

JAK NAJPÓNIEJ ZDARZYŁO WAM SIĘ WYKĄPAĆ DZIDZIĘ?

Polecane posty

Ja również czytałam o czymś takim. Że dziecko może być osłabione i przechodzi na "ekonomiczny tryb". Tylko nie wiem czy akie coś się na mleku modyfikowanym w ogóle zdarza :) Bądź co bądź, jak masz książkę "Pierwszy rok życia dziecka" - to chyba w niej o tym pisało.

Ma niecałe 4 miesiące. W ciągu dnia zjada równo co 3 godziny buteleczkę (180ml). Je 6 razy,a teraz zaczynam powoli dawać mu inne posiłki - najpierw jabłuszko. Po jedzeniu bawi się godzinę, śpi godzinę i znów bawi się godzinę, po czym znów dostaje jeść:) No a po południu i na noc zapada w zimowy sen... ja nie wiem... taki jest.

A co to znaczy ten "ekonomiczny tryb"? Ja nie wiem żeby on był głodny bo przecież jak chce to ja mu dam i więcej niż 6 razy buteleczkę:) z tym, że nawet nie mam kiedy bo... śpi. A poza tym przybiera ponad kilo na miesiąc.

Gość yyyyyyyyyyyyyyy
to niech spi ....

A jak się daje dziecku jedzenie na śpiocha?:) Nigdy w życiu mu tak nie dawałam. W łóżeczku mu wsadzić smoczek od butli do dziuba?:) Leży na płasko więc to chyba trochę niebezpieczne, no a jak go wezmę na ręce to się obudzi przecież:)

Nie histeryzuj i nie karm go na siłę, skoro ładnie przybywa na wadze to widać taki tryb karmienia jaki sobie wybrał mu odpowiada. Jak masz obawy czy aby nie ma anemii to zrób mu morfologię, będziesz spała spokojniej. Kąp dzieciaka kiedy Tobie najwygodniej. Może być rano, może być po południu, nigdzie nie jest powiedziane że trzeba wieczorem. A jak opuścisz kąpiel raz czy drugi nic sie nie stanie, dziecko to nie igła do strzykawki, sterylne nie musi być ;)

fajnie ze tak ci spi :) moj maly od ukonczenia 2 mca tez pzresypia cala noc, ale w dzien nie spi, czasami mu sie zdarzy ze pzrespi sie w dzien ok 5 godzin, a tak to kolo 21-22 daje mu do syta jesc i spi do 5 rano :) i to ze spi duzo nie musi byc spowodowane anemia ani jakimis zaburzeniami, niektore dzieci to spiochy i tyle :)

Gość marta-77
A ja ci powiem ze doskonale Cię rozumiem ;) Mój mały ma juz 9 miesiecy. Wstaje o 7.00, po sniadanku ok 10 przesypia ok 20 minut...potem robi drzemke po obiedzie ok 14.00 tak przez godzinke...a póżniej po mleczku ( poza posiłkami stałymi jak obiadki je mleko modyfikowane) zasypia ok 18 i ..śpi...i spi i spi i mogłby chyba do samego rana. Od małego musze go budzic ok 21 , kapie na spiocha, ubieram na spiocha i gdy juz zblizamy sie do pory kolacji moj synek sie rozbudza, gada sobie wesoło i wcina jedzonko ..a potem ciach - spi i tak juz do rana ;) nie kapie rano - bo wtedy wychodze do pracy, nie moge wczesniej bo kapiel powinna byc PRZED jedzeniem a ostatni posiłek wieczorny jest o 17 wiec co - kapiel o 16? bezsens totalny. tym bardziej ze o tej porze jeszcze jestem w aucie i wracam do domu..wiec trudno nie mam wyjscia. Planuje powoli przyzwyczajac go do niezasypiania o 18 i moze z czasem dotrzyma bez snu do 20 -i tak go wykapoie..ale na to przyzwyczajanie potrzba czasu.. Wiec moja rada - NIE MARTW SIE:) Nie tylko Ty tak masz;) Moj synek jest zdrowy aż miło ..po prostu lubi wieczorkiem pospac i tyle ;) pozdrawiam Chetnie pogadałabym poza forum - moj mail marta-77@go2.pl odezwij sie ;)