Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkac samotnie

singielki ile srednio wydajecie

Polecane posty

Gość mieszkac samotnie

Niebawem przeprowadzam sie do swojego mieszkania i zastanawia mnie kwestia wydatkow, bo przyznam, ze kompletnie nie wiem czy sobie poradze. Nie jestem mega wymagajaca osoba, ale tez nie dusigroszem i lubie czasem sobie "zaszalec" z fajnymi butami lub dobrym zarciem. Ile przecietnie wydajecie na "zycie" (opłaty, rozrywki, ubrania, jedzenie, ksiazki) ?? Zarabiam 1500 zł netto z tendencja wzrostowa, a mieszkanie mam wlasne juz urzadzone (wynajmowałam je przez wiele lat), wiec odpada ewentualny kredyt. Ciekawa jestem czy dam rade :) Dzieki za wszystkie odpowiedzi.

Gość gyah
ja sie tez zastanwiam czy jest szansa wyzyc samemu zarabiajac cos kolo 1500 PLN. Chvialabym sie w koncu wyprowadzic z domu, ale niewiem na ile to reaLNE

Gość mieszkac samotnie
chcialam tylkiem cos dorobic ale sie hiv boje

bedzie Ci ciezko za te 1500, wystarczy ze kupisz fajne buty i zostanie 1200...

Gość policz stałe opłaty
odejmij od dochodów netto i ... sama musisz zdecydować czy to, co zostanie, Ci wystarczy i na co ;)

Wiesz, kwestia priorytetów - jesli bardzo chcesz sie wyprowadzić, bedziesz potrafiła ograniczyc wydatki i dasz rade, jesli wolisz byc na luzie z kasą, ala nie przeszkadza Ci mieszkanie z rodzicami - to poczekaj... Ja np. za pare miesiecy tez planuje, i wiem ze na poczatku nie bede miec nawet tego 1500 (studiuje dziennie i nie pracuje na cały etat), ale trudno, najwyzej bede po prostu oszczędzać, wole nie miec tych cudownych butów i być niezależna niż móc wydać całą kasę na ciuchy+wakacje i mieszkać z rodzicami:) ale tak jak mówiłam to kwestia tego jak bardzo Ci zależy